Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Cea mai mare navă de cercetare de pe apele interioare ale UE se construiește în România

Publicat:

A inceput construcția celei mai mari nave de cercetare științifica pe Dunare. Proiectul cu finanțare europeana a fost facut de de Jos din Galați. Nava botezata REXDAN se construiește la Șantierul Naval din Giurgiu și va fi gata in 2023. Chila vasului a fost montata deja, acesta fiind elementul de baza de la care pornește realizarea oricarei nave. de Jos din Galati a primit „certificatul de nastere” al navei. „Aceasta va fi cea mai mare nava de cercetare de pe apele interioare ale . Nava va dispune de noua laboratoare moderne in care isi…

Citeste articolul mai departe pe puterea.ro…  

Sursa articol: puterea.ro


Stiri pe aceeasi tema

Investitorii in energie regenerabila revin pe piața romaneasca: Portughezii de la EDPR primesc avize pentru doua parcuri solare de 200 milioane de euro

07:31, 09.04.2024 - EDP Renewables (EDPR), unul dintre cei mai influenți investitori in energie verde din Romania, anunța revenirea pe piața locala cu doua proiecte solare de amploare, in valoare totala de aproximativ 200 de milioane de euro. Prin obținerea avizelor tehnice de racordare la rețea pentru parcurile solare…

Procurorii Parchetului European fac perchezitii in Romania

18:45, 27.03.2024 - Procurorii Parchetului European fac perchezitii in Romania, intr-o ancheta privind achizitionarea frauduloasa de remorchere, care ar fi prejudiciat bugetul Uniunii Europene cu aproximativ 7 milioane de euro. Sunt vizati functionari din Administratia Fluviala a Dunarii de Jos Galati si Autoritatea Navala…

Din 2007 pana azi, pentru fiecare euro platit la UE, Romania a primit 3 euro inapoi

07:41, 23.03.2024 - Peste 400 de milioane de oameni vor decide, prin votul lor, la alegerile europene, cum va fi condusa Europa pentru urmatorii cinci ani. Serviciul de Cercetare al Parlamentului European a elaborat un studiu care prezinta potentialele beneficii ale apartenenție la spațiului comunitar in comparatie cu…

Atelier de cercetare in paleoclimatologie intr-o peștera din Apuseni. Au participat specialiști din Romania și alte opt tari

16:15, 05.03.2024 - Cercetatori de la Institutul de Speologie "Emil Racovita" din Cluj si din alte opt tari au organizat un atelier de lucru la Peștera Ghetarul de la Scarișoara, unde au facut studii și reconstituiri climatice din trecut.

Kelemen Hunor: Pentru UDMR miza este sa consolideze interesul maghiar in Transilvania

15:05, 01.03.2024 - Ungurii trebuie sa caștige in municipalitați și trebuie sa ne pastram reprezentarea europeana. Numai așa ne putem proteja comunitatea de extremiștii romani. Președintele UDMR a reacționat, pe pagina sa de socializare , la anunțul premierului Marcel Ciolacu și al președintelui Senatului Nicolae Ciuca,…

Hidroelectrica vrea sa retehnologizeze centrala Vidraru

18:01, 26.02.2024 - Hidroelectrica, principalul producator de energie electrica din Romania, iși propune din nou sa modernizeze Hidrocentrala Vidraru, situata pe raul Argeș, printr-o noua licitație publicata in sistemul electronic de achiziții publice, SEAP. Aceasta reprezinta a șasea incercare de retehnologizare a centralei,…

OMV Petrom semneaza doua contracte de 50 milioane de euro cu finantare prin PNRR pentru construirea a doua capacitati de productie de hidrogen verde cu o capacitate totala de 55 MW la rafinaria Petrobrazi. Valoarea investitiei totale este de circa 140 mil

09:55, 26.02.2024 - ”OMV Petrom, cel mai mare producator integrat de energie din sud-estul Europei, anunta semnarea a doua contracte de finantare prin PNRR pentru construirea a doua capacitati de productie de hidrogen verde cu o capacitate totala de 55 MW la rafinaria Petrobrazi. Contractele au fost semnate cu Ministerul…

MADR: Au fost epuizate fondurile europene pentru investiții in procesare

21:31, 06.02.2024 - Fondurile disponibile pentru investitii in conditionarea, depozitarea si procesarea produselor agricole si pomicole finantate prin Planului Strategic pentru Politica Agricola Comuna 2023 – 2027 au fost epuizate, anunța Ministerul Agriculturii și Dezvoltarii Rurael (MADR). Este vorba de intervenția DR-22…


Ce parere ai despre aceasta stire?