Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Ce tip de OUĂ se pun, de fapt, la cozonac? Greșeala frecventă care poate fi FATALĂ pentru cozonacul de Crăciun

Publicat:

Foloseste doar oua de gaina pentru cozonac. Ouale de rata sau de gasca sunt prea dense si nu vor lasa aluatul sa creasca pufos.In plus, ouale abia scoase din frigider sau laptele rece vor impiedica aluatul sa creasca pufos si sa se coaca uniform. Așadar, trebuie sa ai grija sa fie cald in bucatarie cand pregatesti aluatul pentru cozonaci si toate ingredientele sa fie la temperatura camerei.O alta recomandare este urmatoarea: freaca ouale cu putina sare inainte de a le adauga in aluat. Sarea va spori culoarea galbenusului, iar cozonacii vor fi mai frumosi.Ce mai trebuie sa știi atunci cand faci…

Citeste articolul mai departe pe realitatea.net…  

Sursa articol: realitatea.net


Stiri pe aceeasi tema

Retete de panettone. Cum sa faci cozonac italian acasa

09:11, 14.04.2024 - Cu aluat pufos, umplutura cu crema sau cu fructe, Panettone este nelipsit de pe masa de Paște. Te invațam pas cu pas rețeta pentru a face acasa cozonac Italian. Descopera rețete de panetrone.Ingredientele de baza sunt simple, insa modul de pregatire diferențiaza rețeta de panettone de o rețeta clasica…

Blat de tort cu amidon, perfect pentru torturi deosebite

10:00, 10.04.2024 - Amidonul alimentar poate inlocui cu succes faina din rețetele de prajituri sau alte preparate. Nu conține gluten, iar preparatele in care este inclus pot fi consumate și de persoanele cu intoleranța la acesta.In plus, daca este consumat regulat, in cantitați recomandate, amidonul poate favoriza creșterea…

Placinta invartita cu spanac. Rețeta simpla pentru un aperitiv de post delicios

08:51, 08.04.2024 - Placinta cu spanac poate fi preparata pentru oricare dintre mesele zilei, dar și pentru gustarea din pauza de masa de la birou. Nu ai nevoie de foarte multe ingrediente pentru a o pregati. Poți folosi pentru umplutura atat spanac proaspat, cat și congelat. Iese la fel de gustoasa in ambele variante.Aluatul…

Laptele condensat, minunea din bucatarie pe care puține gospodine il folosesc

22:51, 05.04.2024 - Iubești laptele? Ei bine, acesta este un adevarat dar al naturii, iar omenirea a știut sa il valorifice la maximum. De-a lungul timpului, din el am reușit sa obținem tot felul de alte produse, cum ar fi branza, smantana sau iaurtul. Dar la ce folosește laptele condensat? Cu siguranta ai auzit si tu…

Pilaf cu urzici. Rețeta de post plina de savoare și vitamine

16:15, 18.03.2024 - Este o rețeta simpla, ușoara și foarte rapid de preparat. Este ideala pentru atunci cand cand vii obosita de la birou și nu ai prea multe opțiuni pentru un pranz delicios. Este ideala și pentru zilele de post, pentru ca este plina de savoare și este sanatoasa. In plus, combinația de ingrediente este…

Rețeta mucenici moldovenești insiropați

09:20, 07.03.2024 - Pe data de 9 martie, in calendarul ortodox se praznuiesc Sfinții 40 de Mucenici, motiv pentru care gospodinele din toate colțurile țarii pregatesc rețete de mucenici. Mai jos iți spunem care sunt cele mai bune rețete pentru mucenici moldovenești insiropați.Mucenici pufoși, mucenici fierți in zeama sau…

Reteta pentru doua anotimpuri intr-unul singur: gutui umplute cu carne

21:00, 10.02.2024 - 6 gutui mari1 lamaie6 linguri de unt nesarat sau margarina2 cepe mari, tocate marunt350g carne de miel dezosata, tocata1 rosie mare, ferma, coapta sau 2/3 cana de piure de rosii la conservaSare si piper negru proaspat macinat1 lingurita de scortisoara½ lingurita de cuisoare1 legatura de patrunjel proaspat,…

Cum prepari cele mai pufoase brioșe cu afine. Secretul marilor gospodine: nu te vei mai putea opri din mancat

11:00, 25.01.2024 - Ingrediente si cantitati:- 2 cani faina alba- 2 1/2 lingurite praf de copt- 2 linguri zahar- 3/4 lingurita sare- 1/2 cana unt sau margarina, taiata bucatele- 2 oua, bine batute- 3/4 cana lapte- 1 lingurita coaja de portocale rasa- 1 1/2 cani afine proaspete sau congelateMod de preparare:Incalzeste cuptorul…


Ce parere ai despre aceasta stire?