Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Ce se întâmplă în corpul tău când consumi zilnic o lingură de ulei de măsline 

Publicat:

Uleiul de masline se extrage din fructele plantei, fiind o sursa extraordinara de grasimi mononesaturate, mai exact cel mai sanatos tip de grasimi alimentare. Exista mai multe feluri de ulei de masline, insa cel extravirgin este soiul cel mai puțin procesat, fiind considerat a fi și cel mai bun pentru sanatate. Acesta conține acizi grași, care ajuta la buna funcționare a sistemului nervos, vitamina E, care susține sistemul imunitar, vitamina K, cu rol cheie pentru sanatatea oaselor și a sangelui, dar și numeroși antioxidanți, care protejeaza sistemul cardiovascular și lupta impotriva inflamațiilor. Consumata

Citeste articolul mai departe pe realitatea.net…  

Sursa articol: realitatea.net


Stiri pe aceeasi tema

Terapia cu NAD+perfuzabil, excelenta pentru creier, inima, ficat, scaderea in greutate, atenuarea simptomelor de sevraj…  

13:35, 07.04.2024 - NAD+ este denumita coenzima tinereții și a sanatații, deoarece este aplicata cu rezultate excelente in terapii anti-aging, de prevenție a unor boli degenerative ca Parkinson sau Alzheimer, dar și de combatere a oboselii cronice, anxietații, depresiei, a simptomelor de sevraj. Ce este NAD+ NAD+ (nicotinamida…

Alimentele care nu ar trebui sa fie consumate dupa 60 de ani

15:50, 27.03.2024 -   Terapeuții din intreaga lume avertizeaza ca metabolismul incetinește odata cu trecerea anilor, astfel ca sistemul digestiv face fața mult mai greu digestiei și asimilarii alimentelor. Mai ales cele grele și nu foarte utile – alimentele de conveniența, alimentele grase și picante, fast-food-ul etc.…

Beneficii surprinzatoare pentru sanatate ale consumului de mere in fiecare zi

18:50, 18.03.2024 - Un prim beneficiu de luat in seama in ceea ce privește consumul zilnic de mere este reprezentat de faptul ca poate proteja inima.In urma unor studii a rezultat faptul ca merele conțin un aport ridicat de flavonoide, ceea ce inseamna ca va exista un risc redus al apariției de boli cardiovasculare, cu…

Peștele-minune. Scrumbia de Dunare curata vasele de sange de grasimi si reduce riscul de tromboza

14:45, 15.03.2024 - Scrumbia este un pește salbatic care migreaza din Marea Neagra in Dunare, pentru reproducere și nu se hranește pe tot traseul dus-intors. Scrumbia de Dunare are numeroase beneficii pentru sanatate. Specialistii au plasat-o pe primul loc in topul celor mai sanatoase si gustoase soiuri de peste. Secretul…

Carnea pentru care romanii au renuntat la cea de porc. Este consumata zilnic, ce spun expertii

16:00, 03.03.2024 - Fie ca au fost convinși de recomandarile specialiștilor sau forțați de scumpirile din ultima perioada, romanii au inceput sa faca schimbari in meniul zilnic. Afla, din randurile de mai jos, care este carnea pentru care romanii au renuntat la cea de porc. Este consumata zilnic la noi in țara, in cantitați…

Mihaela Bilic. Creveții, beneficii speciale pentru sanatate

08:45, 02.03.2024 - Medicul nutriționist Mihaela Bilic citeaza un studiu despre care spune ca ofera o perspectiva noua pentru consumul de creveți, care pana acum erau acuzați ca au prea mult colesterol. Creveții au mai puțina grasime decat carnea, mai puțin colesterol decat oul, multe minerale, acizi grași omega 3, proteine…

Uleiul de masline se folosește la prajit sau nu?

10:00, 01.03.2024 - Uleiul de masline este renumit pentru nutrienții sai, insa nu de puține ori apare intrebarea daca el poate fi folosit sau nu la gatit. Deși știm ca este minunat in salate, este important de știut și daca uleiul de masline se foloseșe la prajit sau nu.Despre uleiul de maslineUleiul de masline este utilizat…

Importanța omega-3 pentru sanatatea corpului uman

11:06, 01.02.2024 -  Acizii grași omega-3 sunt importanți pentru o creștere normala și joaca un rol important in prevenirea și tratarea bolilor arteriale coronariene, hipertensiunii, artritei, cancerului și a altor boli inflamatorii și autoimune.Cele trei tipuri de acizi grași omega-3 implicați in fiziologia umana ...


Ce parere ai despre aceasta stire?