Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Câte miliarde de euro va primi România pentru Pactul Ecologic European. Ce se întâmplă cu minele din Valea Jiului

Publicat:

Pana in 2050, Europa trebuie sa devina primul continent neutru din punct de vedere climatic: sa nu emita mai mult dioxid de carbon decat poate absorbi natura. In urmatorii 7 ani, UE va aloca 250 de miliarde de euro pentru . In afara de aceasta suma destinata mediului, care se imparte la toate statele UE, Romania va primi alte 750 de milioane de euro, destinate regiunilor miniere. In plus, Romania mai poate absorbi si alte miliarde.

Citeste articolul mai departe pe adevarul.ro…  

Sursa articol: adevarul.ro


Stiri pe aceeasi tema

Rudolf Vizental, ROCA Investments: Va fi un an dificil si acest an 2024, dar mai bun decat anul trecut. Sunt industrii care nu vor mai fi la fel: industria auto, banking-ul, industria de IT

18:56, 23.04.2024 - ”Sunt semne ca anul acesta este mai bun decat anul trecut, ma refer in special la cele doua  sectoare in care noi suntem activi (agrifood si industrie, n.r.). Romania este foarte conectata la ce se intampla in Europa, in special in Europa de Vest. Si atunci deciziile de la noi sunt importante, dar nivelul…

UE pedepsește Romania pentru istoria sa de 150 de ani de extracție a petrolului și gazelor: Petrom și Romgaz sunt obligate sa asigure o cincime din toata capacitatea de stocare a CO2 din Europa, costurile sunt de miliarde de euro

13:10, 03.04.2024 - Mihai Nicuț (e-nergia.ro) Petrom și Romgaz, cei doi producatori de petrol și gaze ai Romaniei, vor fi obligați ca, la nivelul anului 2030, sa asigure in țara o capacitate de stocare de a dioxidului de carbon in Romania care sa asigure depozitarea subterana a 9 milioane de tone de CO2 pe an, potrivit…

Cat de bogata ramane Valea Jiului dupa „era carbunelui”. Resursele nebanuite ale marelui bazin minier VIDEO

06:35, 27.03.2024 - Minele de carbune din Valea Jiului au susținut economia in orașele miniere din Hunedoara in ultimul secol și jumatate, insa epoca mineritului se apropie de sfarșit. Regiunea miniera din Romania are și alte resurse naturale valoroase, in afara „aurului negru”

Romania va gazdui cea mai mare baza NATO din Europa! Intregul proiect costa 2,5 miliarde de euro

11:16, 21.03.2024 - In total, baza va gazdui 10 mii de militari NATO, dar și familiile acestora. Construcția va include piste, hangare pentru avioane militare, școli, gradinițe, magazine și un spital.Lucrarile au inceput cu drumuri de acces și rețeaua electrica, iar in curand va incepe construcția unei noi piste, paralela…

Orasul din Romania care este pe primul loc in Europa. NATO apreciaza mult acest demers, costa miliarde de dolari

09:10, 21.03.2024 - Dupa acțiunile beligerante din ultimii ani ale Rusie, totul culminand cu actuala situație de razboi din Ucraina, Alianța Nord-Atlantica a decis sa-și consolideze flancul estic, iar asta inseamna acum o investiție de peste 2 miliarde de euro intr-una din cele mai mari baze ale sale. Locul ales pentru…

Romania va gazdui cea mai mare baza NATO din Europa! Intregul proiect costa 2,5 miliarde de euro

16:51, 20.03.2024 - In total, baza va gazdui 10 mii de militari NATO, dar și familiile acestora. Construcția va include piste, hangare pentru avioane militare, școli, gradinițe, magazine și un spital.Lucrarile au inceput cu drumuri de acces și rețeaua electrica, iar in curand va incepe construcția unei noi piste, paralela…

Europa inca depinde de importurile de energie, chiar daca criza s-a terminat. Ce se intampla in Romania

15:25, 13.03.2024 - Dependența de importurile in energie in Europa nu a suferit modificari importante in ultimii ani, Europa ramanand puternic dependenta de importurile de energie chiar și dupa criza energetica.

Ce se intampla cu uleiul de masline? De ce a explodat prețul in intreaga Europa

23:20, 27.02.2024 - Cele mai importante scumpiri au fost in Portugalia, cu 69%, in Grecia si Spania, in jur de 65% de procente. Este vorba de mari producatori europeni, in frunte cu Spania, care acopera 40% din producția mondiala. De altfel, potrivit experților, evoluția prețului are legatura directa cu seceta din Spania,…


Ce parere ai despre aceasta stire?