Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Câtă carne mâncau pe zi unii români din vechime

Publicat:

&"Spune-mi ce manânci astazi, ca sa îti spun ce mâncau stramosii tai&". Daca predictiile dumneavoastra sunt conforme cu realitatea de acum 3 secole, de exemplu, puteti afla din cartea care descrie 300 de ani de lifestyle românesc si arta culinara &"Trei secole de gastronomie româneasca. De la muhalebiu si schembea la volovan si galantina&", editura Paralela 45. Am stat de vorba cu autoarele ei si despre cum era construit meniul stramosilor nostri, cum a distrus comunismul gastronomia româneasca si cum putem salva arta culinara…

Citeste articolul mai departe pe timpul.md…  

Sursa articol: timpul.md


Stiri pe aceeasi tema

Fasolea verde romaneasca, preț de infarct in piețe: 'Mai bine o vinde la bucata, sa iși permita oricine 3-4 pastai, de pofta'

02:35, 18.04.2024 - O noua trufanda romaneasca a ajuns pe tarabele din piețele din Romania: Fasolea verde. Pastaile proaspete crescute pe pamant romanesc au insa un preț extraterestru, care ține departe pofticioșii. 49,9 lei kilogramul de fasole verde proaspata, romaneasca. Mai mult de 10 euro.

Fara patima: S.O.S. via S.O.S.

14:50, 13.04.2024 - Foielile și contrele relativ proaspete din culisele pravaliei nemțene a partidului de lider condus de Diana Iovanovici Șoșoaca au razbatut timid in spațiul public. Articolul prevestitor Fierbe „SOSul” la Neamț (?) , publicat de mesagerulneamt.ro pe 7 aprilie, e intarit cu supra-masura la aceasta ora.…

Jurații Chefi la cuțite, suprinși de povestea unui concurent care vrea sa scrie istorie in gastronomia romaneasca: „Visul meu e..”

10:25, 01.04.2024 - Cei patru Chefi se confrunta cu o dubla provocare in ringul amuletei și descopera povești fascinante in platoul preselecțiilor, diseara, la Chefi la cuțite. Un roman revenit in țara dupa un periplu de 15 ani, ca bucatar, in mai multe restaurante din Europa, vrea sa aduca stelele Michelin in Romania.

In ce zona a țarii se mananca cel mai bine. Un cunoscut bucatar explica de ce gastronomia romaneasca are cautare

15:10, 20.03.2024 - Romanii se lauda, de multe ori, cu bucataria tradiționala, iar preparate autentice sunt apreciate și de catre cei care aleg sa ne viziteze țara. Astfel, multe persoane se intreaba in ce regiune a țarii se gasesc cele mai delicioase preparate.

Cite companii moldovenești ar putea exporta carne de pasare și oua in UE?

15:50, 17.03.2024 - In Moldova sint doar cițiva agenți economici care ar putea sa exporte carne și oua de pasare pe piața comunitara In Republica Moldova sint doar cițiva agenți economici care ar putea sa exporte carne și oua de pasare pe piața comunitara La un an de la obținerea dreptului de export a carnii procesate…

Sambata, 9 martie 2024, pomenirea celor adormiti, zi cunoscuta in traditia romaneasca si ca Mosii de iarna

14:46, 07.03.2024 - Sambata, 9 martie 2024, pomenirea celor adormiti, zi cunoscuta in traditia romaneasca si ca Mosii de iarna Dupa datina strabuna, in fiecare an, in sambata de dinaintea Duminicii Lasatului Sec de Carne, se pomenesc morții, dupa ritualul Moșilor de Iarna. Pentru ca mulți creștini au murit pe neașteptate…

Marius Tic - Ne bucuram ca vom fi la JO, dar e trist ca vom fi singura echipa romaneasca

16:30, 18.02.2024 - Capitanul echipei nationale de polo a Romaniei, portarul Marius Tic, a declarat, duminica, la revenirea in tara de la Campionatul Mondial de la Doha, ca se bucura pentru calificarea la Jocurile Olimpice de la Paris si ca este in acelasi trist ca sportul romanesc nu va mai fi reprezentat si de o alta…


Ce parere ai despre aceasta stire?