CÂRNAŢI de Crăciun. Reţeta de cârnaţi pe care o făceau bunicii noştri pentru masa de Sărbători
Publicat:RETETA CARNATI DE CRACIUN. Carnati de casa RETETA. Reteta carnati traditionali. Carnatii sunt un preparat specific sezonului de iarna. In general, carnatii de casa se pregatesc dupa taierea porcului.
Ingrediente
3 kg carne tocata de porc (s-a tocat pulpa si fleica)
100 gr usturoi
1 mana sare mare
20 gr boia
15-20 gr piper
sare grunjoasa, bicarbonat si putin otet pentru curatat intestineSecretul carnatilor de porc consta in ingredientele de calitate, proportiile corecte, matele potrivite si uscarea/afumarea lor corespunzatoare.
Carnea tocata trebuie…
Citeste articolul mai departe pe rtv.net…
Sursa articol: rtv.net
Stiri pe aceeasi tema
Cozonac mare și pufos dupa o rețeta veche de 170 de ani. Marii bucatari nu uitau niciodata de acest ingredient secret
10:50, 07.04.2024 - Dupa cum bine știe toata lumea, atat de Paște, cat și de Craciun, bunicile se grabeau sa faca cel puțin un cozonac mare și pufos, dar cum ar fi sa faci unul dupa o rețeta veche de 170 de ani, la care marii bucatari nu uitau niciodata de ingredientul secret? Cozonacul, nelipsita tradiție de Paște […]…
Doamnelor, la ce prețuri au cozonacii de casa la Turda, mai bine ne punem pe treaba! Altfel ramanem fara bani de sarbatori….!
13:05, 03.04.2024 - Am aruncat o privire sa vedem cam ce prețuri au cozonacii de casa in zona Turzii, dar sumele sunt destul de mari și riscam sa ramanem fara bani de sarbatori daca ne bazam doar pe comenzi. Cei din magazine nu au niciun gust spun persoanele care prefera prajiturile facute in casa. Cu siguranța de Paște…
Cum se prepara cea mai gustoasa fasole cu ciolan. Ingredientul secret care ii da un plus de savoare
18:30, 02.04.2024 - Cea mai gustoasa fasole cu ciolanFasolea cu ciolan reprezinta unul dintre acele preparate autentice care imbina savoarea tradiționala cu simplitatea bucatariei romanești. Chiar daca de multe ori o mancam la evenimente importante precum Ziua Naționala, fasolea cu ciolan este buna de servit oricand. Totuși,…
Cum se congeleaza corect carnea tocata. Secretul gospodinelor care te va ajuta enorm de acum
10:15, 20.03.2024 - Congelarea este o metoda de a pastra prospețimea și aroma carnii, mai degraba decat evitarea alterarii sale, deși este și acesta un avantaj. Playtech Știri iți explica cum se congeleaza carnea tocata in condiții de siguranța alimentara. Nu o pastra inghețata mai mult de doua, trei luni. Avantajele congelarii…
Gogoșile, desertul de care nu ne saturam niciodata (P)
19:10, 15.02.2024 - Cine a inventat gogoșile?Exista mai multe povești despre inventarea gogoșilor. Una dintre ele spune ca au fost facute pentru prima data de coloniștii olandezi din America de Nord in secolul al XIX-lea. O alta poveste spune ca un marinar olandez pe nume Hansen Gregory a inventat gogoșile pe o nava in…
Rețeta de ciorba cu cartofi și afumatura a lui chef Florin Dumitrescu: „Puneți la calit legumele in puțin ulei, dar nu le rumeniți”
23:50, 11.02.2024 - Chef Florin Dumitrescu este unul dintre cei mai cunoscuți și apreciați bucatari de la noi din țara. Cunoscutul bucatar este foarte activ pe rețelele de socializare, acolo unde pastreaza legatura cu urmaritorii sai din mediul online, impartașind cu aceștia cele mai gustoase rețete. De data aceasta, chef…
Drula iși apara colega de partid urmarita penal de DNA: 'Indiferent cate dosare faceti, nu cedam!'
21:15, 06.02.2024 - Presedintele USR, Catalin Drula, acuza o hartuire a primarilor si viceprimarilor USR, in contextul in care Flavia-Ramona Boghiu, viceprimar al Brasovului, este urmarita penal de DNA pentru abuz in serviciu.„Disperarea celor care stiu ca li se apropie sfarsitul politic. Astazi este despre hartuirea primarilor…
Cum prepari delicioasele chiftelute marinate. Copiii iubesc aceasta rețeta: care este secretul
11:20, 29.01.2024 - Ingrediente:- 500 grame carne de vitel tocata- 250 grame carne de porc tocata- 2 morcovi rasi- 2 cartofi fierti si pasati- 2 cepe- 1 felie paine (inmuiata intr-un castronel de lapte, cat sa o acopere)- 2 oua- 1 legatura marar tocata/taiata marunt- sare si piper- o cana faina pentru tavalitul chiftelelor…