Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Când folosim „o dată” și „odată”. Greșeala des întâlnită în limba română

Publicat:

Una dintre cele mai des intalnite greșeli in limba romana este folosirea omonimelor „o data” și „o data”. Cu toate ca se pronunța la fel, trebuie folosite in contexte diferite, in funcție de sensul lor, pentru ca „odata” este, de obicei, adverb, in timp ce „o data” este numeral.

Citeste articolul mai departe pe spynews.ro…  

Sursa articol: spynews.ro


Stiri pe aceeasi tema

Care este pluralul de la cuvantul paianjen. Greșeala pe care o fac milioane de romani

14:15, 07.03.2024 - Cuvantul “paianjen” nu este unul complex sau foarte dificil, dar ii pune in incurcatura pe mulți romani atunci cand trebuie sa-l pronunțe la plural. Mulți spun “paianjeni”, iar alții spun “paienjeni”. Care este forma corecta? Pluralul cuvantului “paianjen” Limba romana nu este una foarte ușoara. Are…

Rezolvarea subiectelor la limba romana de la simulare BAC 2024. Se trec sau nu notele in catalog?

15:25, 04.03.2024 - Ecaterina Stanca, profesoara de limba și literatura romana la Colegiul Național de Informatica ”Tudor Vianu” din București, a rezolvat subiectele de la simularea Bacalaureatului din 2024 la limba romana. Ministerul Educației va publica baremul de corectare pentru subiectele de la simularea Bacalaureatului…

Cuvintele din limba romana care provin de la daci. Le folosim des fara sa știm

22:55, 25.02.2024 - Cuvintele din limba romana care provin de la daci sunt un aspect fascinant al patrimoniului lingvistic al poporului roman. Multe dintre aceste cuvinte sunt inca utilizate in mod obișnuit fara ca vorbitorii sa fie conștienți de originea lor straveche. Termeni precum „doina”, „sambure” și „mamaliga” sunt…

Care este forma corecta: "doamna profesoara" sau "doamna profesor". Greșeala facuta de mulți elevi

10:56, 19.02.2024 - Limba romana nu este deloc una ușoara, poate așa cum pare. Cu siguranța și tu ai auzit de multe ori, pe cineva care pronunța cuvintele intr-o cu totul alta forma. Iata ca una dintre cele mai comune greșeli din vocabularul nostru, mai ales in randul elevilor, este forma de adresare cu profesorii. Iata…

Cand folosim „dintre” sau „intre”, de fapt. Greseala facuta foarte des de romani

17:05, 16.02.2024 - Limba romana, și mai ales gramatica limbii noastre, este una extrem de complexa, iar greșelile de vorbire și scriere nu ar trebui sa apara. Dar, cu toate astea, se fac greșeli, așa ca, ne-am decis sa explicam cand folosim „dintre” sau „intre”, de fapt. Citetește mai departe și vezi care este greseala…

Cea mai frecventa greșeala de gramatica din limba romana. Foarte mulți oameni o fac

18:10, 15.02.2024 - In ciuda faptului ca limba romana este limba pe care o vorbim zi de zi, oricine se poate incurca in ea uneori. Aceasta este cea mai frecventa greșeala de gramatica din limba romana. Mulți romani fac aceasta greșeala fara sa iși dea seama. Cea mai frecventa greșeala de gramatica din limba romana Un exemplu…

Schimbari in programa pentru simularea examenului de Bacalaureat 2024. Ce a fost eliminat de la la Limba romana și Matematica

07:45, 14.02.2024 - Elevii au parte de vești noi in ceea ce privește simularea examenului de Bacalaureat 2024! Ei bine, programa pentru simularea acestui examen prevede eliminarea unor conținuturi la Limba romana și Matematica. Iata ce trebuie sa știe elevii!

Care este pluralul cuvantului ”sindrom”. Greșeala facuta de mulți romani

10:55, 01.02.2024 - Limba romana este extrem de frumoasa, dar gramatica poate crea o mulțime de probleme chiar și pentru vorbitorii nativi. In ceea ce privește formarea cuvantului la forma de plural, mulți romani fac mari greșeli. Pentru „sindrom”, explicația este una foarte simpla și trebuie sa fie ținuta minte.


Ce parere ai despre aceasta stire?