Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Cancerul mamar poate fi depistat acasă: Cum să-l preveniți

Publicat:

PodcasturiCancerul mamar poate fi depistat acasa: Cum sa-l preveniți

Aproximativ zece la suta dintre femei pierd lupta cu boala chiar in primul an de la depistarea maladiei. Potrivit specialiștilor, principala cauza care a adus la aceste cifre impunatoare este adresarea tardiva la medic și doar 13 la suta dintre femei se adreseaza in stadiul intai al maladiei.

Depistat la timp, cancerul mamar poate fi tratat. Medicii indeamna femeile sa-și palpeze sanii in fiecare luna și sa se adreseze imediat medicului de familie daca observa modificari ale glandei mamare.  

© Sputnik / Osmatesco

Citeste articolul mai departe pe sputnik.md…  

Sursa articol: sputnik.md


Stiri pe aceeasi tema

Medicii se asteapta la o crestere a numarului cazurilor de persoane muscate de capuse

18:30, 16.04.2024 - Medicii se asteapta din nou la o crestere a numarului cazurilor de persoane muscate de capuse, pe fondul temperaturilor ridicate si al fluxului de turisti care au iesit in zonele impadurite sau acoperite cu verdeata. Specialistii in sanatate le recomanda persoanelor care au fost muscate de capuse sa…

Atenție la capușe! Caldura le face active iar mușcaturile lor pot fi fatale

14:15, 15.04.2024 - Sezonul capușelor a inceput mult mai devreme din cauza caldurii. Primii pacienți mușcați de capușe au ajuns la camerele de garda inca de la jumatatea lunii februarie. Medicii se așteapta ca, pe fondul vremii extrem de calde, fenomenul sa ia amploare in perioada urmatoare, zonele din sudul și vestul…

De ce trebuie sa folosim protecție solara cand suntem raciți

10:45, 20.03.2024 - Cand luam anti-inflamatoare, avem nevoie și de creme de foto-protecție. Luați tratamente anti-raceala, folisiti și creme de protecție solara. Acesta deoarece veți atrage mai multe raze ultraviolete și apare așa numita reacție de foto-toxicitate. Febra, nas care curge, durere de gat. Simptomele neplacute…

Explozie de cazuri de pneumonie in țara! Medicii trag un semnal de alarma: simptomele pot fi confundate cu alte boli

07:50, 01.03.2024 - La Spitalul Județean de Urgența Slatina sunt internate peste 40 de persoane cu pneumonie, atat copii, cat și adulți. Medicii ne avertizeaza ca simptomele pot fi confundate cu cele ale racelii sau gripei, iar cei care ignora primele semne de boala, se expun unui risc major."In acest moment avem circa…

Cum arata Adelina Pestrițu acum, dupa ce și-a scos implanturile mamare. Transformare incredibila la 37 de ani

11:06, 14.02.2024 - Adelina Pestrițu este fara dar și poate una dintre cele mai apreciate vedete din Romania. Recent, Adelina a facut o schimbare radicala din punct de vedere fizic. Aceasta a renunțat la implanturile mamare dupa ani de zile. Cum se simte Adelina Pestrițu, dupa ce a renuntat la implanturile mamare Adelina…

80% din bolnavii de Alzheimer raman nediagnosticați in Romania

00:21, 06.02.2024 - Boala Alzheimer este mult subdiagnosticata in Romania, semnaleaza Societatea Romana Alzheimer, potrivit unui amplu documentar prezentat de Hornews. In plus, diagnosticarea adecvata a acestui tip de demența poate dura chiar și trei ani de la debutul simptomelor. Asta pentru ca este nevoie de o abordare…

Trei dintre cele mai populare aplicații de mesagerie din lume au fost clonate. Vezi la ce pericole au fost expuși utilizatorii

22:10, 05.02.2024 - Specialiștii din domeniul securitații cibernetice trag un semnal de alarma cu privire la clonarea a trei dintre cele mai populare aplicații de mesagerie din lume: WhatsApp, Telegram și Signal. Potrivit experților de la Eset, aceste clone sunt folosite de

Intarzierile privind limitele de poluare a aerului in UE vor duce la sute de mii de decese premature și vor mari decalajul dintre est și vest, spun experții

17:20, 02.02.2024 - Cercetatorii in domeniul respirator avertizeaza ca lipsa de acțiune in privința reducerii poluarii aerului in Uniunea Europeana va „mari inegalitatea” dintre Europa de Est și Europa de Vest, relateaza The Guardian.Organizația Mondiala a Sanatații (OMS) a stabilit direcții privind numarul de particule…


Ce parere ai despre aceasta stire?