Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Cancerul hepatic. Cauza? Substanțe chimice utilizate pe scară largă și persistente în mediu

Publicat:

Un nou studiu, publicat la data de 8 august in JHEP Reports, evidențiaza  legatura intre expunerea la substanțele chimice numite sulfonați de perfluoroctan (SPFO sau PFOS in engleza)) și apariția tipului cel mai frecvent de cancer hepatic, carcinomul hepatocelular non viral. PFOS și PFAS (pentru substanțele perfluoroalchilate) sunt produse chimice folosite frecvent in industrie in ultimele decenii. Ele se gasesc in special in unele produse de infrumusețare și igiena, in ambalajele unor alimente, in țesaturi de mobila… Problema este ca aceste substanțe se acumuleaza in mediu, patrund in lanțul…

Citeste articolul mai departe pe puterea.ro…  

Sursa articol: puterea.ro


Stiri pe aceeasi tema

Secretul care iți poate aduce succesul in viața: folosește 'regula 7-38-55'!

05:05, 03.04.2024 - Acum 57 de ani, o descoperire facuta de un renumit psiholog a revoluționat modul in care ne ințelegem comunicarea. Cunoscuta sub numele de regula 7-38-55, aceasta ofera o metoda simpla dar eficienta pentru a imbunatați interacțiunile noastre, asigurandu-ne ca suntem ințeleși corect și contribuind la…

Vaccin promițator impotriva unei boli letale

13:45, 25.03.2024 - O echipa de cercetatori de la Universitatea din California, Los Angeles (UCLA) a dezvoltat un vaccin care s-a dovedit a fi foarte eficient impotriva melioidozei, o boala tropicala extrem de letala. Melioidoza este provocata de bacteria Burkholderia pseudomallei. Se gasește in solul și apa contaminate…

Persoanele cu afecțiuni ale vocii si-ar putea recapata capacitatea de a vorbi, cu ajutorul unui mic plasture

13:20, 18.03.2024 - Aproape o treime dintre oameni sufera de cel putin o tulburare a vocii in timpul vietii, potrivit unui nou studiu. Insa, cu ajutorul unui mic plasture adeziv, acestia ar putea intr-o zi sa vorbeasca din nou, folosind inteligenta artificiala (AI) care citeste miscarile muschilor gatului pentru a le…

oamenii de știința dezvaluie ca sursele a zeci de substanțe chimice nu pot fi identificate

10:55, 16.03.2024 - Cercetatorii de la Universitatea din California, San Francisco, au elaborat o metoda inovatoare de screening pentru detectarea mai precisa a substanțelor chimice din organismul uman. Intr-un studiu recent, aceasta tehnica a identificat peste 100 de substanțe chimice, inclusiv 50 care nu fusesera niciodata…

Corpul uman ramane un mare mister: oamenii de știința dezvaluie ca sursele a zeci de substanțe chimice nu pot fi identificate

05:30, 16.03.2024 - Cercetatorii de la Universitatea din California, San Francisco, au elaborat o metoda inovatoare de screening pentru detectarea mai precisa a substanțelor chimice din organismul uman. Intr-un studiu recent, aceasta tehnica a identificat peste 100 de substanțe chimice, inclusiv 50 care nu fusesera niciodata…

Semnal de alarma: un fenomen global crește incidența sinuciderilor. Femeile in varsta sunt cele mai expuse riscului

06:06, 04.03.2024 - O descoperire recenta evidențiaza o conexiune alarmanta intre poluarea atmosferica și creșterea numarului de sinucideri. Studiul arata ca, odata cu intensificarea poluarii, crește și incidența sinuciderilor, aceasta tendința fiind mai accentuata printre femeile mai in varsta decat se anticipase. Deși…

Atenție, șoferi! Noua metoda prin care cei beți sunt prinși instant. Are o acuratețe de 98%

12:30, 02.02.2024 - Mare atenție, șoferi! Noua metoda prin care cei beți sunt prinși instant. Oameni de știința canadieni au dezvoltat o metoda de identificare a persoanelor in stare de ebrietate prin analiza vocii. Cercetatorii au reușit sa dezvolte un sistem care poate determina cu o acuratețe de 98% daca o persoana…

Cercetatorii au creat un catalog exhaustiv al 'locuitorilor invizibili' din adancurile oceanului

19:20, 25.01.2024 - Oamenii de stiinta au finalizat catalogarea microorganismelor care traiesc in cel mai mare habitat al planetei, oceanele. Studiul, condus de italianca Elisa Laiolo de la Universitatea de Stiinta si Tehnologie King Abdullah din Arabia Saudita, se numeste Kmap si a fost publicat in jurnalul stiintific…


Ce parere ai despre aceasta stire?