Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Câinii pot detecta cu acurateţe cancerul cu ajutorul mirosului (studiu)

Publicat:

Cainii sunt capabili sa detecteze cancerul cu ajutorul mirosului, ceea ce ar putea duce la dezvoltarea unor noi metode de depistare a tumorilor, accesibile si neinvazive, conform unui studiu citat luni de Xinhua. O echipa de oameni de stiinta a demonstrat ca exemplarele canine isi pot utiliza simtul foarte dezvoltat al mirosului pentru a identifica esantioanele de sange prelevate de la persoane care sufera de cancer, cu o acuratete de 97%. Cercetarea a fost prezentata luni in cadrul conferintei anuale a de Biochimie si , desfasurata in Orlando, .…

Citeste articolul mai departe pe agerpres.ro…  

Sursa articol: agerpres.ro


Stiri pe aceeasi tema

STUDIU Consumul de o lingura de oțet de mere in fiecare zi ajuta la slabit in cazul adulților mai tineri

13:30, 04.04.2024 - Consumul de oțet de cidru de mere a devenit un mod popular de a pierde in greutate in ultimii ani, dar poate ajuta cu adevarat oamenii sa slabeasca? Un nou studiu a constatat ca adolescenții și adulții tineri libanezi care au baut pana la o lingura de oțet de mere zilnic, timp de 12 saptamani, au slabit…

Semnal de alarma: practicarea jocurilor video timp de cel putin trei ore pe zi, asociata cu probleme fizice (studiu)

11:11, 15.03.2024 - Un studiu recent condus de oameni de stiinta din Australia a constatat ca jocurile video, practicate timp de cel putin trei ore pe zi, pot provoca probleme fizice, inclusiv oboseala ochilor, dureri de maini sau de incheieturi si dureri de spate sau de gat, transmite vineri agentia Xinhua, relateaza…

Demența poate fi prezisa cu 10 ani inainte de a fi diagnosticata, cu ajutorul unor proteine (studiu)

12:35, 17.02.2024 - Un studiu asupra unor probe de sange congelate a scos la iveala o sumedenie de proteine care ar putea prezice mai multe forme de dementa cu mai mult de 10 ani inainte ca boala sa fie diagnosticata, au anuntat luni cercetatori din Marea Britanie si China.

Impactul poluarii aerului asupra polenizatorilor nocturni (studiu)

22:45, 09.02.2024 - Polenizarea plantelor dependente de insectele nocturne, precum fluturii de noapte, este amenintata de poluarea aerului, potrivit unui studiu publicat joi in revista Science, potrivit Agerpres. Un poluant prezent in aer, in special noaptea, reduce drastic capacitatea acestor polenizatori de a urmari…

Un nou medicament va ajuta in combaterea cancerului mamar

00:01, 07.02.2024 - Cercetatorii au descoperit un nou medicament care poate inhiba cu succes dezvoltarea celei mai agresive forme de cancer de sin, conform unui studiu publicat luni, transmite agentia Xinhua. {{729373}} Un studiu preclinic condus de Universitatea din Adelaide, Australia, este considerat promitator in lupta…

Vești proaste despre PLOȘNIȚE. Specialiștii spun ca trebuie sa ne obișnuim cu ele, nu vor disparea curand

09:35, 06.02.2024 - Revenirea ploșnițelor in marile orașe, dupa decenii in care specia disparusera, are legatura tocmai cu modul in care oamenii au incercat sa se apere impotriva acestor paraziți. Vestea și mai proasta este ca scaparea de sub control a metodelor chimice de combatere poate face și mai mult rau, mai ales…


Ce parere ai despre aceasta stire?