Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Bulgaria, înainte și în timpul celui de-al Doilea Război Mondial

Publicat:

Tratatul de la , semnat la 3 martie 1878 de Imperiile Țarist și Otoman, a consemnat apariția pe plan internațional a unui stat bulgar autonom. Reunind teritoriile istorice ale Moesiei, Macedoniei și Traciei, acest nou stat bulgar a cautat sa iși intareasca prezența pe plan extern prin obținerea independenței fața de puterile asupritoare ce il inconjurau. Din teama marilor puteri vizavi de ideea unui stat atat de intins in zona Europei de Sud-Est, tratatul inițial, cel de la , este renegociat la Berlin, unde se ia hotararea de a da curs existenței unui stat bulgar mai mic,…

Citeste articolul mai departe pe historia.ro…  

Sursa articol: historia.ro


Stiri pe aceeasi tema

Geniștii, alertați la Leova: Un obuz din timpul celui de-al doilea Razboi Mondial, gasit in apropiere de frontiera

09:20, 27.03.2024 - Un obuz din timpul celui de-al doilea Razboi Mondial a fost gasit in apropiere de frontiera de patrula Sectorului Poliției de Frontiera Leova, in timpul desfașurarii unei misiuni de serviciu.

Electricitate gratuita in timpul zilei! Cum s-a intamplat

17:21, 26.03.2024 - Vreme de opt ore (de la 9:00 pana la 17:00), prețul la bursa al energiei electrice in Bulgaria a fost, duminica trecuta, de zero leva. Acest lucru se intampla pentru prima data in acest an și este unul din puținele cazuri in care curentul e fara valoare vreme de atat de multe ore, scrie Kapital,…

Rareș Bogdan il propune pe Iohannis președinte al Consiliului European. ”Are un atu”

22:35, 06.03.2024 - In timp ce congresul PPE se desfașoara la București, Rareș Bogdan a declarat ca, din punctul sau de vedere, Klaus Iohannis s-ar potrivi perfect pentru funcția de președinte al Consiliului European. Așadar, Rareș Bogdan il vrea pe Klaus Iohannis președinte al Consiliului European, in locul lui Charles…

Salariul a ajuns sa fie inghițit de mancare. Sondajul Eurostat care arata pe ce se duc banii romanilor, in comparație cu restul Europei

11:01, 05.03.2024 - Un sondaj Eurostat recent evidențiaza faptul ca romanii aloca cea mai mare parte a veniturilor lor lunare pentru achiziționarea alimentelor. In clasamentul european, țara noastra ocupa primul loc cu un procent de 23,7%, subliniind astfel provocarile economice cu care se confrunta cetațenii Romaniei…

Mutarile efectuate și in Romania schimba total jocul in Balcani și Europa de Est

00:50, 20.02.2024 - Noile interconexiuni, infrastructuri și achiziții energetice formeaza cadrul pentru afirmarea Greciei drept factor cheie pe piața energetica a Europei de Sud-Est, o piața reconfigurata in principal pe baza a doi factori: tranziția catre un mix energetic mai puțin poluant și reducerea prezenței gazelor…

Mircea Hava: Sprijinul oferit ucrainenilor in legatura cu subiectul cerealelor trebuie dublat de o plasa de siguranța pentru națiunile din UE

15:05, 18.02.2024 - Exista raul razboiului, si e evident ca exista, dar cum poți sa-i combați efectele, sa-ti oferi ajutorul, fara a acutiza propriile neajunsuri? Cei care au pornit  razboiul din Ucraina știu ca europenii sunt dați peste cap de acest paradox al facerii de bine. Pentru ca, daca ajuți, ajungi sa-i incurci…

De ce vrea Germania sa sacrifice natura

18:55, 02.02.2024 - Autoritatile germane vor sa accelereze dezvoltarea de parcuri eoliene offshore prin eliminarea studiilor de impact asupra mediului, studii care uneori intarzie proiectele eoliene, transmite Bloomberg. Exceptand cazurile in care statele vecine sunt afectate in mod semnificativ, astfel de studii de impact…

Coridor energetic in Europa de Sud-Est prin achiziții in Romania și Bulgari (presa elena)

04:45, 29.01.2024 - Planurile strategice ale companiei publice de electricitate din Grecia, PPC, includ extinderea in Bulgaria și in regiunea mai larga, unde Grupul iși propune sa aiba o capacitate instalata de 1,1 GW pana in 2030, scrie Proto Thema


Ce parere ai despre aceasta stire?