Boli ale ochilor pe care ni le provocăm singuri
Publicat:
Frecvent ne frecam ochii. Dar, atenție, acest gest banal poate avea consecințe grave. Deoarece adesea mainile nu sunt tocmai curate și astfel pot provoca boli ca: blefarita, conjunctivita, celulita orbitala, keratita, uveita, orgelet. De asemenea, atunci cand ne frecam ochii, s-ar putea sa afectam corneea, stratul extern transparent din fața globului ocular care acționeaza ca o fereastra a ochiului. Concret, frecarea continua a corneei poate provoca mici zgarieturi numite abraziuni corneene. Ulterior, ochiul devine roz, dureros și sensibil la lumina. De asemenea, frecand ochii, este posibil ca…
Citeste articolul mai departe pe puterea.ro…
Sursa articol si foto: puterea.ro
Stiri pe aceeasi tema
Anxietate și depresie de la cartofii prajiți!?
19:30, 25.04.2023 - Un studiu publicat recent in revista americana PNAS susține ca a manca frecvent alimente prajite marește foarte mult riscul de anxietate și depresie. Potrivit CNN, autorii acestui studiu au analizat obiceiurile alimentare ale unui numar de peste 140.000 de persoane timp de 11 ani. Cele care au consumat…
Cat de mult zahar poate fi consumat zilnic fara pericol
09:15, 17.04.2023 - Oamenii de știința au stabilit care este cantitatea de zahar normala de consumat intr-o zi pentru a indulci mesele și pentru a evita riscul de a dezvolta 45 de boli diferite, inclusiv diabet, probleme cardiace si depresie. Un studiu publicat in British Medical Journal arata ca se pot consuma maximum…
Botoxul ar putea altera activitatea creierului legata de emoții
18:40, 31.03.2023 - Un studiu, publicat in Scientific Reports și preluat de New York Post, arata ca botoxul injectat in frunte ar putea sa modifice chimia creierului persoanelor respective, cu impact asupra modului in care acestea interpreteaza emoțiile celorlați. Concret, cand o persoana exprima bucurie sau furie, in…
Cum se cunosc semnele maladiei Alzheimer dupa ochi
18:50, 28.03.2023 - Ochii noștri ne-ar putea ajuta la diagnosticarea maladiei Alzheimer inainte ca simptomele sa fie vizibile. In general, aceasta boala nu este detectata inainte ca memoria și comportamentul sa nu fie afectate. Cercetatorii afirma ca unele modificari ale retinei pot fi puse in legatura cu tulburarile de…
Cand este momentul sa facem o vizita medicului oftalmolog ?
11:31, 27.03.2023 - Ochii sunt lumina sufletului și nu numai. Ochii ne ajuta sa cunoaștem lumea din jurul nostru, sa o vedem așa cum este, zi de zi. Cu ajutorul ochilor și a vederii implicit, ne putem bucura de tot ceea ce ne inconjoara. Așa ca ochii și vederea sunt esențiale pentru viața noastra. Pentru a menține sanatatea…
Ce se intampla daca stranuți sau tușești pe Muntele Everest. Cercetatorii au facut o noua descoperire
13:10, 16.03.2023 - Cea mai recenta descoperire a oamenilor de știința este legata de Muntele Everest. Concret, cei care urca pe acest munte lasa multe in urma lor. Printre acestea se afla atat mizerii precum plastice, cat și o bacterie care dateaza de mult timp acolo. Ce se intampla daca stranuți sau tușești pe Muntele…
Alimentele ultra-procesate maresc riscul de cancer
18:10, 13.03.2023 - Specialiștii din cadrul Centrului internațional pentru cercetarea cancerului (CIRC) spun ca inlocuirea alimentelor ultra-procesate cu produse proaspete, sanatoase poate reduce riscul de multe cancere. Este concluzia unui studiu (Food processing and cancer risk: results form the prospective EPIC cohort…