Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Biologii marini vor să salveze vieți și specii aflate în pericol cu ajutorul dispozitivelor electronice

Publicat:

Folosirea sistematica a dispozitivelor electronice create pentru alungarea rechinilor ar putea salva peste 1.000 de persoane de la a fi mușcate de superpradator în apele australiene în urmatoarele cinci decenii, afirma o echipa de cercetatori citata de MSN.

Aceștia au precizat în revista ca numarul de decese și persoane ranite grav ar scadea și mai mult daca dispozitivele ar fi folosite și în alte regiuni unde sunt frecvente atacurile rechinilor.

Echipa de biologi marini a examinat datele privind atacurile rechinilor din ultimii…

Citeste articolul mai departe pe hotnews.ro…  

Sursa articol: hotnews.ro


Stiri pe aceeasi tema

Indulcitorul neotam (E961), folosit in prajituri și bauturi, poate deteriora peretele intestinal și poate avea un „efect toxic asupra sanatații”, spun oamenii de știința

00:00, 25.04.2024 - Un indulcitor utilizat in prajituri, bauturi racoritoare și in guma de mestecat poate dauna grav sanatații oamenilor, prin slabirea și deteriorarea intestinului, arata un nou studiu, citat miercuri de The Guardian.Consumul chiar și a unei cantitați mici de indulcitor neotam (E961) poate duce la apariția…

DE AZI – Folosirea țigarilor electronice in școli, interzisa prin lege

17:31, 01.04.2024 - In data de 31 martie a intrat in vigoare Legea 64/2024, prin care fumatul și folosirea țigarilor electronice in școli de catre elevi este interzisa. Noua lege nu face altceva decat sa instituie, pentru elevi, interdicția de a fuma in școli. „Se interzic pentru elevii din toate unitațile de invațamant…

Legea a fost promulgata! Dispozitivele de vapat electronice, interzise in spațiile publice inchise

14:30, 28.03.2024 - Țigarile electronice și dispozitivele de vapat nu vor mai putea fi folosite in spații publice inchise, potrivit unei noi legi promulgate de președintele Klaus Iohannis.Folosirea acestor dispozitive este interzisa in unitațile de invațamant, in mijloacele de transport in comun sau la locurile de joaca…

Anunț spumos al oamenilor de știința: Lipsa somnului ne face sa injuram mai mult

15:40, 29.02.2024 - Un nou studiu publicat in revista Current Psychology a descoperit o legatura intre calitatea slaba a somnului și folosirea mai frecventa a injuraturilor, dar și a autoironiei. Cercetatorii de la Oklahoma State University au analizat datele de la 309 de studenți și au constatat ca cei care dormeau prost…

Actualitate medicala/Dieta nesanatoasa creste riscul de apnee in somn

00:41, 26.02.2024 - O dieta sanatoasa bazata pe plante ar putea fi cheia prevenirii apneei obstructive in somn (OSA), au descoperit autorii unui studiu realizat in Australia, a informat Agenția Xinhua, preluata de Agerpres. Studiul, care a fost publicat recent de cercetatorii de la Universitatea Flinders din Adelaide,…

Un nou studiu a descoperit lucruri uimitoare despre umorul maimuțelor

05:05, 19.02.2024 - Bebelușii și maimuțele ii pot tachina pe ceilalți fara a folosi limbajul. Cercetatorii de la UCLA, MPI-AB, IU și UCSD au studiat patru tipuri de maimuțe și au gasit dovezi de tachinare. Aceștia au observat comportamente provocatoare și surprinzatoare la aceste maimuțe, asemanatoare glumelor la oameni.…

Inteligența artificiala ar putea provoca un razboi nuclear. Cele mai sumbre scenarii SF par sa devina realitate

09:20, 11.02.2024 - Modelele de inteligența artificiala au fost puse de experți sa ia decizii in cazul unor scenarii care ar putea duce la razboi. Pe parcursul experimentului, ingrijorator de multe dintre acestea au apelat la conflictul militar in loc sa caute soluții pașnice.Alarmant este ca unele dintre modele au decis…

Un nou potential tratament impotriva cancerului mamar agresiv, descoperit de cercetatori australieni (studiu)

01:30, 06.02.2024 - Cercetatorii au descoperit un nou medicament care poate inhiba cu succes dezvoltarea celei mai agresive forme de cancer de san, conform unui studiu publicat luni, transmite agentia Xinhua. Un studiu preclinic condus de Universitatea din Adelaide, Australia, este considerat promitator in lupta impotriva…


Ce parere ai despre aceasta stire?