Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Bebelușii expuși la SARS-CoV-2 înainte de venirea pe lume ar putea avea deficiențe de neurodezvoltare

Publicat:

Bebelușii expuși virusului SARS-CoV-2 in timpul sarcinii ar putea fi afectați in privința dezvoltarii neuronale, avertizeaza o analiza preliminara a European Psychiatric Associaion, prezentata la al 30-lea Congres european de psihiatrie (EPA, 4 – 7 iunie 2022). Nu toți bebelușii aduși pe lume de mame infectate cu coronavirusul prezinta diferențe de neurodezvoltare. Dar datele noastre arata ca riscul lor este marit comparativ cu cei care nu sunt expuși la Covid-19 in perioada uterina, a indicat dr. , coordonatorul studiului. Cercetatorii au descoperit ca bebelușii nascuți de mame…

Citeste articolul mai departe pe puterea.ro…  

Sursa articol: puterea.ro


Stiri pe aceeasi tema

Olandezul care a avut COVID pentru un numar record de 613 zile n-a putut fi vindecat, iar virusul a suferit peste 50 de mutații in corpul lui

13:10, 20.04.2024 - Un barbat olandez e considerat cel mai lung caz de infecție cu COVID inregistrat vreodata și a fost infectat timp de 613 zile, un record. Virusul s-a transformat in acest timp intr-o varianta noua, unica, care a derutat cercetatorii medicali, relateaza saptamanalul american Time, preluat de catre cotidianul…

Adevarul despre indulcitori. Au efecte nebanuite asupra organismului, potrivit nutriționiștilor

12:40, 10.04.2024 - Controversa de durata provocata de utilizarea indulcitorilor in locul zaharului provine din opinii contradictorii despre potențialul indulcitorilor de a stimula apetitul. Studii anterioare au incercat sa clarifice dilema, insa nu au reușit sa aduca probe indubitabile intr-o direcție sau alta.Un studiu…

Specializarea Arhitectura la UMFST ”George Emil Palade”

01:25, 08.04.2024 - Specializarea de Arhitectura din cadrul Universitații de Medicina, Farmacie, Științe și Tehnologie (UMFST) "George Emil Palade" Targu Mureș este un program de 6 ani, organizat in parteneriat cu Universitatea de Arhitectura și Urbanism „Ion Mincu" din București, care ofera studenților o baza solida in…

Vaccin promițator impotriva unei boli letale

13:45, 25.03.2024 - O echipa de cercetatori de la Universitatea din California, Los Angeles (UCLA) a dezvoltat un vaccin care s-a dovedit a fi foarte eficient impotriva melioidozei, o boala tropicala extrem de letala. Melioidoza este provocata de bacteria Burkholderia pseudomallei. Se gasește in solul și apa contaminate…

Inteligența Artificiala amenința cu 'extincția' polițiștii. Primul 'agent super special' și-a inceput activitatea in Spania / VIDEO

22:30, 20.03.2024 - Inteligența Artificiala ar putea conduce la pierderea anumitor locuri de munca. Și polițiștii ar putea fi vizați de restructurari. Momentan, un ajutor in sprijinul Poliției Locale este primul 'agent super special' - un caine robot care ii "oprește" pe cei care folosesc scutere in centrul orașului. Cercetatorii…

Un algoritm poate detecta noile variante COVID-19 mult mai rapid

12:11, 13.03.2024 - Cercetatorii de la Universitațile din Manchester și Oxford au creat un algoritm AI numit Classix care poate identifica noile variante COVID-19 intr-un stadiu incipient. Classix este important deoarece permite autoritaților sanitare sa ia rapid masuri specifice pentru a preveni raspandirea variantelor…

Rector interimar la Universitatea din Galați dupa scandalul de la ultimele alegeri

14:05, 21.02.2024 - Senatul universitar al Universitații „Dunarea de Jos” l-a desemnat pe profesorul universitar Daniela-Laura Buruiana in funcția de rector interimar, pentru o perioada de pana la trei luni, pana la organizarea de noi alegeri

Caminele de la Grozavești, sub invazia șoarecilor, ploșnițelor și a gandacilor

13:15, 14.02.2024 - Cazul caminelor de la Grozavești, administrate de prestigioasa Universitate din București, a devenit un exemplu dezolant al neglijenței și indiferenței fața de condițiile de trai ale studenților. Intr-o perioada in care educația ar trebui sa fie prioritara și sa ofere un mediu propice dezvoltarii academice…


Ce parere ai despre aceasta stire?