Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Bacalaureat dezastruos la Arad: pe locul șase de la coadă, la nivel național

Publicat:

Dintre cei 3.021 de elevi inscriși la examen in județul nostru, aproximativ 52% au reușit sa obțina medii mai mari de șase. Procentul de promovare se calculeaza, insa, din cei prezenți in sali (2.642), astfel ca la nivelul județului Arad, procentul este de 59,20%. La nivel național, procentul de promovați din cei prezenți este de aproape 68%, așadar Aradul se afla cu mult sub media naționala. In schimb, daca ii luam in calcul și pe cei inscriși, dar care nu s-au prezentat la probele de examen, procentul de promovați din Arad este de aproximativ 52%, respectiv aproximativ 61% la nivel național.

Citeste articolul mai departe pe caon.ro…  

Sursa articol: caon.ro


Stiri pe aceeasi tema

Marele premiu al etapei judetene Arges „Maratonul pentru Educatie Antreprenoriala” a fost adjudecatde echipa Colegiului National ”Zinca Golescu”

15:46, 17.04.2024 - Confederatia Nationala pentru Antreprenoriat Feminin (CONAF) Sucursala Argeș a organizat pe 12 aprilie semifinala județeana „Maratonul pentru Educație Antreprenoriala” – ediția a II-a, competiție de planuri de afaceri, parte a programului național adresat liceenilor și organizat in parteneriat cu Ministerul…

Planetariul Facultații de Fizica din cadrul UVT a fost dotat cu un proiector modern (foto)

20:01, 10.04.2024 - Planetariul Facultații de Fizica din cadrul UVT a fost dotat cu un proiector modern (foto). Primul planetariu din Romania, inființat, in anii‘ 60, la Universitatea de Vest din Timișoara prin eforturile profesorului Ioan Curea, cel care a fost și rector al instituției...

Profesorul Luminița Varlan, o „radiografie” a sistemului educațional. „Politizarea a distrus sistemul și rolul dascalului“

18:20, 28.02.2024 - ■ rezultatele la simularea examenului de Evaluare Naționala, unde 58% dintre elevi au cunoștințe sub nota 5 la Matematica și 26% la Limba romana starnesc ingrijorare ■ fostul inspector școlar general Luminița Varlan a realizat pentru „Monitorul” o analiza a principalelor cauze ale eșecului proiectului…

Declinul „Romaniei educate“. Unde ajungem?

00:16, 27.02.2024 - Rodica Paraschiv Deputat PSD Prahova Recent, trageam un semnal de alarma privitor la creșterea gradului de violența in școlile din Romania și influența nefasta pe care acest fenomen o are in instituțiile de invațamant, in mod special in cele preuniversitare. Am ajuns, se pare, intr-un punct nevralgic…

Simularea Evaluarii Naționale 2024, Botoșani: Procent de promovare: 31,60% la matematica. Care este procentul la limba romana

14:35, 23.02.2024 - Simularea Evaluarii Naționale 2024, Botoșani: Procent de promovare: 31,60% la matematica. Care este procentul la limba romana Inspectoratul Școlar Județean Botoșani a primit rezultatele centralizate ale simularii Evaluarii Naționale 2024. Acestea au fost transmise celor 102 unitați de invațamant in…

Trofeu caștigat de elevi ai Colegiului Militar din Alba Iulia. “Pregatirea temeinica aduce rezultate de exceptie.”

16:15, 12.02.2024 - Elevii Colegiului Național Militar „Mihai Viteazul” Alba Iulia au obținut cinci Premii, trei Mențiuni și trei Premii speciale la cea de-a treia ediție a Concursului Județean Interdisciplinar de Matematica, Fizica și Informatica „Octav Onicescu”. Datorita punctajelor obținute, cupa transmisibila a concursului…

Florin Dragan, rectorul UPT: „La nivel national, numarul de studenți ce vor sa devina ingineri a scazut cu aproape 15% in ultimii zece ani. Asta deși pe piața muncii este o cerere imensa”

10:40, 09.02.2024 - Un raport privind starea invațamantului superior din Romania, realizat de Ministerul Educației, arata ca la facultațile de inginerie erau anul trecut inscriși 75.331 de studenți. In 2014 erau cu 11.000 mai mulți; Deși universitațile tehnice au reușit sa mențina in general cifrele de școlarizare, universitațile…

Romania educata, in ”era” corecturii digitalizate. Au pus carul inaintea boilor?

10:30, 05.02.2024 - Romania educata e in fața unui nou experiment. Este primul an in care profesorii de gimnaziu vor face corectare digitalizata. Anul trecut, metoda s-a aplicat la sesiunea de toamna a Bacalaureatului.  Pandemia a adus o privire reticenta privind corectura digitala. S-au  cumparat laptopuri,  calculatoare,…


Ce parere ai despre aceasta stire?