Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Avertismentul oamenilor de știință: Liniştea este esenţială pentru sănătatea creierului

Publicat:

Cand a fost ultima data cand te-ai bucurat de liniștea din jurul tau? Cand ai fost inconjurata de o tacere completa, fara vreun telefon care sa sune, fara un televizor care sa mearga. In timp ce multe persoane s-au obișnuit cu poluarea fonica din viața lor, cat de nociv este sa fim inconjurați de sunete in mod constant?

Oamenii de știința au ajuns la concluzia ca liniștea este mai importanta decat credem pentru creier. Iata de ce!

De ce este liniștea atat de importanta pentru creierul tau?

Creierul uman este incredibil de complex și are chiar și capacitatea de a se regenera.…

Citeste articolul mai departe pe stiripesurse.ro…  

Sursa articol: stiripesurse.ro


Stiri pe aceeasi tema

O țara din Europa si-ar putea pierde toti ghetarii in 45 de ani. Avertismentul oamenilor de știința

07:06, 08.04.2024 - Austria si-ar putea pierde toti ghetarii in 45 de ani, a avertizat vineri Clubul sau alpin, in conditiile in care doi dintre ghetarii din tara s-au micsorat anul trecut cu peste 100 de metri, informeaza AFP, citata de Agerpres.

Apare Sfantul Graal al energiei: 'Soarele artificial' a doborat un record și face furori in lumea oamenilor de știința / VIDEO

08:01, 02.04.2024 - Oamenii de știința din Coreea de Sud au anunțat un nou record mondial pentru perioada in care au susținut temperaturi de 100 de milioane de grade Celsius - de șapte ori mai calde decat nucleul soarelui - in timpul unui experiment de fuziune nucleara, in ceea ce spun ei ca este un pas important inainte…

au fost creați roboții care nu nevoie de niciun ajutor din partea oamenilor

09:55, 27.03.2024 - Un grup de oameni de știința a creat inteligențe artificiale care pot vorbi intre ele. Noul model este capabil sa invețe și sa indeplineasca sarcini care ii sunt date doar pe baza unor instrucțiuni scrise și apoi sa le transmita altor AI, spun cercetatorii. Un studiu privind descoperirile și dezvoltarea…

Cel mai rau și cel mai bun moment al zilei - Descoperirea oamenilor de știința

20:26, 15.03.2024 - Oamenii de știința au descoperit ca ora 5 dimineața este oficial cel mai rau moment al zilei, in funcție de starea de spirit, de ritmul circadian și de alți factori, potrivit unui nou studiu publicat in „PLOS Digital Health Journal”, noteaza Mediafax. Studiul a folosit datele stranse de la 2.602…

Alerta pentru Marea Bariera de Corali: Advertismentul oamenilor de știința

15:50, 05.03.2024 - Oamenii de stiinta avertizeaza asupra fenomenului devastator de albire a Marii Bariere de Corali, aflata in largul coastei statului australian Queensland, informeaza DPA, potrivit Agerpres. Potrivit organizatiei neguvernamentale locale Climate Council, noi imagini subacvatice arata proportiile dezastrului.…

Anunț spumos al oamenilor de știința: Lipsa somnului ne face sa injuram mai mult

15:40, 29.02.2024 - Un nou studiu publicat in revista Current Psychology a descoperit o legatura intre calitatea slaba a somnului și folosirea mai frecventa a injuraturilor, dar și a autoironiei. Cercetatorii de la Oklahoma State University au analizat datele de la 309 de studenți și au constatat ca cei care dormeau prost…

Virusul gripei aviare a ajuns in Antarctica

21:25, 26.02.2024 - Un tip de gripa aviara a fost confirmat pentru prima data in Antarctica, au aratat oamenii de știința, ceea ce reprezinta un risc semnificativ pentru uriașele colonii de pinguini din regiune. "Aceasta descoperire demonstreaza, pentru prima oara, ca virusul gripei aviare a ajuns in Antarctica, in…

Oamenii de știința au descoperit un antidot universal impotriva veninurilor mortale de șarpe

08:20, 26.02.2024 - Cercetatori din SUA, Marea Britanie și India au creat un antidot universal pentru veninul mortal al șerpilor aspid. Printre aceștia se numara 384 de specii, inclusiv cele mai periculoase: cobra regala, mamba neagra și kraitul indian. Oamenii de știința au izolat și au comparat mai intai proteinele veninului…


Ce parere ai despre aceasta stire?