Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Avertisment: Varianta Delta se poate transmite cu uşurinţă de la persoane vaccinate la persoanele de contact din locuinţa lor

Publicat:

a coronavirusului se poate transmite cu usurinta de la persoane vaccinate la persoanele cu care intra in contact in locuinta lor, dar probabilitatea de infectare a acestora este redusa daca si acestia sunt vaccinati, potrivit unui studiu. Studiul realizat de arata ca varianta Delta se poate raspandi si in populatia vaccinata, potrivit Reuters, citat de News.ro. Cercetatorii au subliniat ca rezultatele studiului nu slabesc argumentul pentru vaccinare, ca fiind cea mai buna modalitate de a reduce formele grave Covid-19 si au spus ca sunt necesare vaccinuri…

Citeste articolul mai departe pe puterea.ro…  

Sursa articol: puterea.ro


Stiri pe aceeasi tema

Rata obezitații la copii și adolescenți a crescut de 5 ori in 30 de ani. Care sunt țarile cele mai afectate

19:10, 02.03.2024 - Mai mult de un miliard de oameni din intreaga lume sunt considerați obezi, ceea ce crește riscul unor probleme grave de sanatate, iar obezitatea la tinerii sub 19 ani a crescut de aproape 5 ori in perioada 1990-2022, potrivit unui studiu realizat de revista medicala Lancet, estimarilor Organizației…

Specialiștii au masurat ce impact are asupra creierului „ceata cerebrala” provocata de Covid

16:35, 29.02.2024 - Persoanele care se confrunta cu Covid-ul lung au deficiente de memorie si cognitive masurabile echivalente cu o diferenta de aproximativ sase puncte de IQ, sugereaza un studiu, scrie The Guardian, citat de News.ro. Studiul, care a evaluat peste 140.000 de persoane in vara anului 2022, a aratat ca Covid-19…

Specialiștii au masurat ce impact are asupra creierului „ceata cerebrala” provocata de Covid

09:45, 29.02.2024 - Persoanele care se confrunta cu Covid-ul lung au deficiente de memorie si cognitive masurabile echivalente cu o diferenta de aproximativ sase puncte de IQ, sugereaza un studiu, scrie The Guardian, citat de News.ro. Studiul, care a evaluat peste 140.000 de persoane in vara anului 2022, a aratat ca Covid-19…

Printre efectele pe termen lung ale Covid: scaderea IQ-ului. Descoperirea surprinzatoare a cercetatorilor

07:01, 29.02.2024 -  Studiul, care a evaluat peste 140.000 de persoane in vara anului 2022, a aratat ca Covid-19 poate avea un impact asupra abilitatilor cognitive si de memorie care dureaza un an sau mai mult dupa infectie. Persoanele cu simptome nerezolvate care au persistat mai mult de 12 saptamani au avut deficiente…

Proteinele din sange ar putea prezice mai multe forme de dementa, cu mai mult de 10 ani inainte ca boala sa fie diagnosticata

11:31, 13.02.2024 - Un studiu asupra unor probe de sange congelate a scos la iveala o sumedenie de proteine care ar putea prezice mai multe forme de dementa cu mai mult de 10 ani inainte ca boala sa fie diagnosticata, au anuntat luni cercetatori din Marea Britanie si China, relateaza Reuters. Studiul, publicat…

FOTO | Apar noi informații de pe planeta Marte: Ce au descoperit cercetatorii

05:05, 29.01.2024 - Roverul Perseverance al NASA a colectat date care confirma existenta unor sedimente lacustre stravechi, ce au fost depuse de apa care a umplut candva un bazin gigantic de pe planeta Marte, numit in prezent "Craterul Jerezo", potrivit unui studiu publicat vineri, informeaza Reuters.Descoperirile bazate…

Ce trasaturi faciale determina daca aratam bogați sau saraci

10:41, 27.01.2024 - Un studiu prezinta ce trasaturi faciale determina daca aratam bogați sau saraci. Persoanele cu fețe mai late, mai scurte și mai plate au mai multe șanse sa fie percepute ca fiind sarace, potrivit unui studiu, scrie G4Media care citeaza The Times . Cercetarea, condusa de oameni de știința de la Universitatea…

Cercetatorii au dezvoltat un test de sange pentru depistarea cancerului cerebral care poate creste rata de supravietuire

10:20, 26.01.2024 - Chirurgii si oamenii de stiinta au dezvoltat un test de sange pentru cancerul cerebral, in premiera mondiala, care, potrivit expertilor, ar putea revolutiona diagnosticarea, accelera tratamentul si creste rata de supravietuire, informeaza The Guardian. Timp de ani de zile, tumorile cerebrale…


Ce parere ai despre aceasta stire?