Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Atenție la fraudele de pe internet! Ce date nu trebuie să furnizați niciodată?

Publicat:

 Internetul a devenit foarte atractiv pentru infractorii cibernetici. Autorii folosesc metode ingenioase și promisiuni in scopul de a obține bani sau informații financiare valoroase de la dumneavoastra. Una dintre cele mai des folosite incidente de securitate cibernetica de tip frauda este tentativa de frauda pe platformele de vanzari online. Mecanismul utilizat de catre atacatori este unul dual, țintind atat cumparatorii, cat și vanzatorii dintr-o platforma. Metoda de atac implica contactarea utilizatorilor și redirecționarea lor catre alte soluții de tip chat, de regula Whatsapp. Urmatorul pas…

Citeste articolul mai departe pe newsbv.ro…  

Sursa articol: newsbv.ro


Stiri pe aceeasi tema

IPJ Alba, mesaj in atenția celor care instaleaza sisteme de securitate

13:05, 04.04.2024 - Polițiștii Compartimentului Sisteme de Securitate care funcționeaza in cadrul Serviciului de Ordine Publica din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Alba readuc in atenția opiniei publice prevederile Legii 333 din 2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor și protecția persoanelor, cu…

Atentie la apelurile telefonice primite! O noua metoda de inselaciune prin apeluri telefonice face victime

14:45, 26.03.2024 - Politia Romana informeaza cu privire la un nou mod de inselaciune, prin apeluri telefonice. Potrivit Politiei Romane, spoofingul este o forma de inselaciune, in care atacatorii se folosesc de tehnologia Voice over IP VoIP pentru a si ,,masca" numarul real de telefon, facandu l sa apara ca si cum ar…

Trei sferturi dintre romani considera ca razboiul din Ucraina este periculos pentru Romania

11:56, 12.03.2024 - Trei sferturi dintre romani considera ca razboiul din Ucraina este periculos pentru Romania, conform unui sondaj realizat de INSCOP Research la comanda News.ro. Metodologie Sondajul de opinie a fost realizat de INSCOP Research la comanda agenției de știri News.ro. Datele au fost culese in perioada 22…

WhatsApp adauga o noua funcție inovatoare care va protejeaza impotriva escrocheriilor online

22:15, 11.03.2024 - Deși este un instrument de comunicare extrem de util și eficient, WhatsApp nu a fost imun la acțiunile infractorilor cibernetici, care profita de popularitatea aplicației pentru a comite diferite tipuri de fraude. Din ce in ce mai des, autoritațile avertizeaza cu privire la tacticile elaborate folosite…

Atenție mare! O noua metoda de frauda online a aparut in Romania și puteți ramane imediat fara bani!

17:00, 22.02.2024 - Directoratul National de Securitate Cibernetica (DNSC) a anunțat ca in Romania a aparut o noua metoda de frauda digitala care devine din ce in ce mai populara in țara noastra. Metoda de inșelatorie se numește „SMishing”, iar prin aceasta metoda infractorii cibernetici va pot fura datele personale și…

Gafa sau rea intenție? Oficiali germani au oferit rușilor 'pe tava' locația submarinelor NATO: breșa majora de securitate (Bild)

16:51, 19.02.2024 - Procuratura Federala din Germania investigheaza angajații departamentului de minerit al orașului Stralsund, care au dezvaluit informații clasificate in timpul construcției gazoductului Nord Stream-2, transmite ziarul german Bild. Stralsund este situat in nordul Germaniei, langa malul Marii Baltice.…

Poliția Brașov: Atenție la ”oferte de nerefuzat” sau ”caștiguri de nerefuzat”!

08:40, 07.02.2024 - Atenție la ofertele de nerefuzat, averizeaza Politia Brasov . Poliția Brașov atrage atenția asupra unui nou tip de frauda, care se petrece in mediul virtual, pe rețele de socializare sau prin reclame, iar uneori chiar și prin intermediul apelurilor telefonice! Atacatorii se prezinta la telefon ca ”experți”…

Aplicații din Play Store depistate drept malware: pot copia datele, pot inregistra fotografii sau audio fara știrea ta

11:35, 02.02.2024 - Conform unui nou raport ESET , mai multe aplicații care erau listate in Google Play Store foloseau un atac de tip RAT (Remote Access Trojan), numit VajraSpy, pentru a spiona asupra activitații de pe smartphone-urile utilizatorilor. Aceste aplicații malițioase erau deghizate in aplicații de chat sau…


Ce parere ai despre aceasta stire?