Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Arme chimice în Siria: Damascul trebuie să plătească (şeful diplomaţiei germane)

Publicat:

Ministrul de externe german a declarat luni ca regimul sirian "trebuie tras la raspundere" dupa o ancheta a Organizatiei pentru (OIAC) care a ajuns la concluzia ca Damascul a utilizat arme chimice intr-un atac in Siria in 2018, relateaza AFP.

"Pentru noi este clar ca o incalcare atat de evidenta a dreptului international nu trebuie sa ramana fara consecinte", a denuntat seful diplomatiei germane intr-un comunicat. "Cei responsabili trebuie trasi la raspundere", a adaugat el.

Echipa de identificare si de ancheta (IIT) a OIAC a concluzionat…

Citeste articolul mai departe pe agerpres.ro…  

Sursa articol: agerpres.ro


Stiri pe aceeasi tema

Șeful diplomației Republicii Moldova a avut o intrevedere cu președintele APCE

17:10, 15.04.2024 - Ministrul afacerilor externe Mihai Popșoi a avut o intrevedere cu președintele Adunarii Parlamentare a Consiliului Europei, Theodoros Rousopoulos. In cadrul discuției, oficialii au vorbit despre evoluțiile politice interne din Republica Moldova, dinamica situației regionale, precum și eforturile de…

Seful diplomatiei ruse, vizita oficiala de doua zile in China: „Subiecte fierbinti” pe agenda intalnirilor de la Beijing

08:30, 08.04.2024 - Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a sosit luni in China, au anuntat serviciile sale, pentru o vizita oficiala vizand intarirea legaturilor cu Beijingul, partener diplomatic si economic cheie al Moscovei, noteaza presa romana , cu referire la AFP.

„Lasați-l sa incerce”. Șeful diplomației poloneze ii raspunde lui Lukașenko, dupa ce a anunțat ca Belarusul se pregatește de razboi

21:10, 03.04.2024 - Ministrul polonez de Externe a reacționat in urma declarațiilor lui Aleksandr Lukașenko, care a spus ca Belarusul „se pregatește de razboi”. „Lasați-l sa incerce. Sa vedem cine va caștiga”, a spus Radoslaw Sikorski, potrivit Nexta.

Șefa diplomației germane spune ca Israelul va trebui sa renunțe la controlul asupra Fașiei Gaza: „Colonizarea obstrucționeaza pacea”

08:45, 29.03.2024 - Ministrul german de Externe Annalena Baerbock a declarat joi ca Israelul ar trebui sa renunte la controlul asupra Fasiei Gaza odata ce razboiul impotriva Hamas se va termina, informeaza vineri dpa, preluat de Agerpres.

Razboi in Ucraina, ziua 752 | Șefa diplomației germane incearca sa-l convinga pe Olaf Scholz sa trimita rachete Taurus Ucrainei

10:30, 16.03.2024 - Razboi in Ucraina, ziua 752. Ministrul german de externe, Annalena Baerbock, incearca sa-l convinga pe cancelarul Olaf Scholz sa iși reconsidere poziția privind trimiterea de rachete Taurus Ucrainei.

Șefa diplomației germane ii cere public lui Scholz sa ia in considerare „intens” livrarea de rachete Taurus pentru Ucraina

19:56, 04.03.2024 - Ministra germana de externe, Annalena Baerbock, l-a indemnat public pe cancelarul Olaf Scholz sa se „gandeasca intens” la posibilitatea livrarii de rachete Taurus cu raza lunga de acțiune catre Ucraina, conform Politico.

Putin va trebui tras la raspundere pentru moartea lui Navalnii, spune seful diplomatiei UE

18:05, 19.02.2024 - Presedintele rus Vladimir Putin va trebui ''tras la raspundere'' pentru moartea lui Aleksei Navalnii, a declarat pe platforma X seful diplomatiei europene Josep Borrell, dupa ce s-a intalnit la Bruxelles cu vaduva opozantului rus decedat recent in inchisoare, transmit AFP si Reuters.

Viktor Orban promite ca Ungaria va aproba in curand aderarea Suediei la NATO: „Disputa noastra actuala se indreapta spre rezolvare”

20:05, 17.02.2024 - Parlamentul de la Budapesta este "pe calea buna" pentru a ratifica in aceasta luna aderarea Suediei la NATO, a dat asigurari sambata, 17 februarie, premierul Viktor Orban, in condițiile in care Ungaria este ultimul stat din cadrul Aliantei Nord-Atlantice care nu a aprobat cererea statului scandinav,…


Ce parere ai despre aceasta stire?