Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Arheologii români și chinezi fac echipă pentru a cerceta un posibil "drum al ceramicii pictate" preistorice / Ruta ar fi unit Europa cu Extremul Orient înainte de celebrul Drum al Mătăsii

Publicat:

Institutul de Arheologie din cadrul Academiei de Stiinte Sociale din China a initiat o colaborare cu Academia Româna de Stiinte pentru a desfasura sapaturi arheologice într-un sit din provincia Gansu (China) în cautare de noi fragmente de ceramica pictata într-un stil asemanator cu fragmente de ceramica pictate descoperite în România, transmite marti Xinhua, potrivit Agerpres.
Similitudinile în ceea ce priveste stilul si modelele folosite pentru a decora piese ceramice descoperite deja în China si în România i-a determinat pe unii…

Citeste articolul mai departe pe hotnews.ro…  

Sursa articol: hotnews.ro


Stiri pe aceeasi tema

Durerea cronica a genunchilor imbatranește creierul

05:20, 29.03.2024 - Durerea de genunchi poate fi asociata cu o imbatranire accelerata a creierului, conform unui studiu publicat in aceasta saptamana. Durerea cronica musculoscheletala (CMP) este una dintre principalele cauze de dizabilitate, afectand peste 40% din populația lumii și avand un impact asupra funcției cognitive…

Carnea de piton, aliment de viitor

13:25, 18.03.2024 - Preparatele din carne de piton ar putea deveni intr-un viitor apropiat o mancare ca oricare alta. Inclusiv in Romania. Oamenii de știința de la Universitatea Macquarie din Australia au propus creșterea pitonilor pe post de  animale pentru hrana oamenilor pentru a imbunatați securitatea alimentara. Potrivit…

Romania a inaugurat unul dintre cele mai moderne centre de cercetare din Europa: cercetatorii studiaza terapii noi anti-cancer

12:20, 15.03.2024 - Un centru de cercetare in bio-economie sustenabila a fost inaugurat, vineri, de Universitatea "Aurel Vlaicu" din Arad, in localitatea Vladimirescu, in urma unui proiect de 7,5 milioane de euro, aici lucrand peste 30 de cercetatori, unii reveniti in tara dupa ce au lucrat in centre importante din Europa,…

„Nu are șanse. Este un candidat care divizeaza NATO”, scrie presa germana despre candidatura lui Iohannis la șefia alianței militare

18:05, 13.03.2024 - Pana acum, seful guvernului olandez, Mark Rutte, era considerat favorit pentru postul de secretar general al NATO, dar acum candideaza si Klaus Iohannis. Presedintele roman nu are nicio sansa, dar candidatura acestuia amana o decizie in interiorul alianței militare, comenteaza miercuri, 13 martie, cotidianul…

BREAKING Iohannis intra in cursa pentru sefia NATO

17:25, 12.03.2024 - UPDATE Presedintele Klaus Iohannis a anunțat ca intra in cursa pentru sefia NATO. „In urma cu douazeci de ani, drapelul Romaniei a fost arborat pentru prima data la sediul NATO de la Bruxelles, marcand ultimul pas in aderarea țarii noastre la Alianța Nord-Atlantica. Sunt doua decenii de cand Romania…

Situatia de securitate in regiunea Marii Negre, pe ordinea de zi a sedintei CSAT. Ce subiecte vor mai fi analizate

17:20, 20.02.2024 - Presedintele Romaniei, Klaus Iohannis, a convocat sedinta Consiliului Suprem de Aparare a Tarii, care va avea loc miercuri, 21 februarie 2024, incepand cu ora 13:00, la Palatul Cotroceni.Potrivit Administratiei Prezidentiale, pe ordinea de zi a Sedintei Consiliului sunt incluse subiecte referitoare…

Romanii au creat o noua rasa in Dobrogea: capra cu gust de 'vacuța frageda'

23:15, 15.02.2024 - Cercetatorii dobrogeni au reușit sa creeze o noua rasa de capre pentru carne, prin incrucișarea țapului african cu capra autohtona. Bucatarii și nutriționiștii spun ca ar putea deveni o alternativa mai ieftina, mai savuroasa și mai sanatoasa pentru romani. Dupa 14 ani de incercari, cercetatorii Institutului…

Studiu: Frunzele de Ginkgo ar putea accelera recuperarea cognitiva dupa un accident vascular cerebral

20:10, 13.02.2024 - Un studiu efectuat in China a aratat ca o substanta extrasa din frunzele si semintele uscate ale arborelui Ginkgo ar putea imbunatati recuperarea cognitiva precoce dupa un accident vascular cerebral (AVC), informeaza Xinhua. Cercetatorii asiatici, condusi de cei de la Spitalul Tiantan din Beijing,…


Ce parere ai despre aceasta stire?