Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

„Anxietatea“ fermierilor ruși

Publicat:

Volumele de grau exportate de Rusia nu au scazut și sunt in prezent in jur de un milion de tone pe saptamana. Fermierii ruși sufera din cauza taxei la export impusa de Moscova, care este in jur de 50 de dolari pe tona, și astfel se comprima marjele de rentabilitate. Exista foarte multa anxietate in randul fermierilor ruși in acest moment, iar aceștia iau in calcul reducerea suprafețelor cultivate cu grau de primavara. Recent, a fost o licitație in Turcia, la care in mod clar nu a existat nicio oferta rusa. Este puțin ambiguu, ceea ce menține teoria și zvonul. Poate ca pur și simplu cumparatorii…

Citeste articolul mai departe pe agro-business.ro…  

Sursa articol: agro-business.ro


Stiri pe aceeasi tema

Janet Yellen: Washingtonul „nu va accepta o invazie de produse chinezești vandute in pierdere in Statele Unite și pe piața mondiala”

16:00, 09.04.2024 - Luni, cand inca se mai afla in vizita in China, Janet Yellen, Secretarul de Stat american al Trezoreriei, a facut declarația din titlu la o intalnire cu presa, invocand exemplul de acum zece ani al oțelului, cand afluxul chinez „a decimat industrii in intreaga lume, inclusiv in Statele Unite”. „Am spus…

Cel mai scump Paște. Prețul carnii de MIEL a explodat! Ministrul Agriculturii: „Nu pot influența piața”

17:00, 23.03.2024 - Ministrul Agriculturii, Florin Barbu, a declarat sambata, 23 martie, ca, de sarbatorile pascale, fermierii vor vinde carnea de miel la un ”pret decent”, care sa le acopere cheltuielile si sa le aduca ”un mic profit”.Ministrul Agriculturii a fost intrebat cat va costa kilogramul de carne de miel in apropierea…

UE, cel mai mare importator de grau al lumii

08:35, 12.03.2024 - USDA a revizuit prognoza! Ucraina ar putea exporta anul acesta comercial 16 milioane de tone de grau, cu 1 milion mai mult fața de estimarea de luna trecuta a Departamentului pentru Agricultura a SUA. Cantitatea ar fi insa cu 1,1 milioane de tone mai mica decat anul trecut. Cele mai mari cantitați de…

Romania ca proiect geopolitic si interesul național romanesc in contextul dezordinii mondiale actuale (VI)

15:25, 10.03.2024 - Romania ca proiect geopolitic si interesul național romanesc in contextul dezordinii mondiale actuale (VI) FAZELE POLITICII EXTERNE ROMANEȘTI IN PERIOADA 1990-2023 Confruntata cu doctrinele, prejudecațile, tezele propagandistice și politicile romano-sceptice prin care puterile locale, regionale și globale,…

Sondaj EUROCHAMBRES: Tensiunile geopolitice raman principalul motiv de ingrijorare pentru mediul de afaceri internațional, in 2024

07:16, 05.03.2024 - Sondajul se bazeaza pe raspunsurile organizațiilor de reprezentare a mediului de afaceri din state ale caror economii insumeaza aproximativ 70% din totalul Produsului Intern Brut (PIB) global. Pentru al doilea an consecutiv, instabilitatea cauzata de tensiunile geopolitice continua sa cantareasca cel…

Sondaj EUROCHAMBRES: Tensiunile geopolitice raman principalul motiv de ingrijorare pentru mediul de afaceri internațional, in 2024

14:10, 04.03.2024 - Sondajul se bazeaza pe raspunsurile organizațiilor de reprezentare a mediului de afaceri din state ale caror economii insumeaza aproximativ 70% din totalul Produsului Intern Brut (PIB) global. Pentru al doilea an consecutiv, instabilitatea cauzata de tensiunile geopolitice continua sa cantareasca cel…

Prețurile lui Ford Mustang Mach-E, reduse cu pana la 8100 de dolari in SUA

14:35, 21.02.2024 - Pe piața din Statele Unite, Ford Mustang Mach-E este acum mai ieftin cu pana la 8100 de dolari. Astfel, versiunea de baza a crossover-ului electric al ovalului albastru are acum un nou preț de pornire de 39.895 de dolari. Inainte, Mustang Mach-E pleca de la 42.995 de dolari pe piața din SUA. Nu doar…

Romania mananca din Ucraina! Am „reusit” chiar sa depasim gigantii China si Turcia

12:00, 02.02.2024 - Exporturile de cereale sunt o sursa de tensiuni intre Kiev si tarile vecine membre UE, in conditiile in care Bulgaria, Polonia, Ungaria, Romania si Slovacia au devenit rute alternative de tranzit pentru cerealele ucrainene, in ideea de a contracara diminuarea exporturilor prin porturile ucrainene de…


Ce parere ai despre aceasta stire?