Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Antibioticul din natura. Recomandari si modalitati de preparare

Publicat:

Antibioticul din natura. Recomandari si modalitati de preparare Aceasta planta este bogata in minerale și calciu, xiloza, vitaminele A, C si K, tanin, caroten, enzime si pectine.

Patlagina este o planta erbacee cu frunze ovale lungi de 6-10 cm si late de 3-5 cm. În limbajul popular, o întâlnim sub multe denumiri, de exemplu: iarba grasa, iarba mare, iarba bubei sau mama padurii. Ea a fost folosita din timpuri ancestrale fiind mentionata pentru prima data într-un ''Ierbar'' de la sfârșitul secolului 4, care pomenea patlagina ca remediu împotriva mușcaturilor…

Citeste articolul mai departe pe ziuadecj.ro…  

Sursa articol: ziuadecj.ro


Stiri pe aceeasi tema

Florile lunii Aprilie – specii și mod de ingrijire

10:26, 09.04.2024 - Luna Aprilie este, de fapt, luna in care natura invie. Pomii infloresc, iarba inverzește, zilele sunt mai lungi și mai calduroase, iar florile sunt tot mai dese. Aprilie este luna in care totul inflorește, iar in jur este o explozie de culoare și parfum. Exista cateva plante caracteristice ale lunii…

Apare candidatul 'struțo-camila' la locale: BEC a decis ca listele de consilieri locali și județeni pot conține independenți in cazul alianțelor

12:40, 04.04.2024 - Biroul Electoral Central a adoptat marți, la solicitarea organizației PSD Teleorman, o hotarare de interpretare a legii in sensul in care alianțele electorale pot propune la alegerile locale din 9 iunie independenți pe listele de consilieri locali și consilieri județeni.

Ce intrebuințari mai are socul, in afara de celebra socata? Descopera beneficiile ascunse ale celebrei flori

17:40, 03.04.2024 - Definiția și Descrierea Florii de SocSocul, cunoscut științific sub numele de Sambucus nigra, este un arbust cu flori albe-crem caracteristice, recunoscut pentru proprietațile sale medicinale și aroma sa distincta. Elderflower, sau floarea socului, inflorește din primavara pana in vara timpurie și este…

Cine are mai multa cofeina: ceaiul sau cafeaua? Caștigatorul confruntarii, desemnat de studiile de specialitate

15:25, 22.03.2024 - Aroma ceaiului nu sunt singurele aspecte care il diferențiaza de cafea, ci și nivelul de cofeina, care poate varia semnificativ in funcție de tipul și modul de preparare al ceaiului.Ceaiul este o bautura straveche și raspandita in intreaga lume, cu diverse tipuri și arome care satisfac gusturile diverse…

22-24 martie: Targul Gradinarului la Alba Iulia. Plante, flori și recomandari de specialitate, in șanțurile Cetații. PROGRAM

11:55, 14.03.2024 - 22-24 martie: Targul Gradinarului la Alba Iulia. Plante, flori și recomandari de specialitate, in șanțurile Cetații. PROGRAM Targul Gradinarului 2024 se desfașoara in perioada 22-24 martie, pe latura de Vest a Cetații Alba Iulia. Pasionații de gradinarit și nu numai vor putea cumpara plante și flori.…

De ce aspirina ar trebui integrata in tratamentul contra cancerului

07:00, 18.02.2024 - Aspirina  ar putea juca un rol major in tratamentul contra cancerului, susțin cercetatorii de la Universitatea Cardiff, in urma unei ample analize. Se știe ca aspirina este un medicament antiinflamator foarte folosit. Meta-analiza – publicata in British Journal of Cancer – se bazeaza pe 118 studii,…

Recuperarea timpurie dupa accidentele vascular cerebrale este esențiala, mai ales in cazul tinerilor

09:45, 14.02.2024 - Accidentele vascular cerebrale (AVC) se situeaza, in Romania, pe primul loc in clasamentul afecțiunilor care determina invaliditatea pacienților. In ultimii ani, a scazut și varsta medie a persoanelor care sufera AVC, aceasta afecțiune nemafiind caracteristica varstnicilor. Studiile arata ca 10 –…

DNSC, dupa atacul cibernetic: Site-ul nu a avut perioade de indisponibilitate / Specialistii au intrerup accesul la site timp de 30 de minute / Recomandari in cazul unui atac de tip DDoS

13:56, 31.01.2024 - ”Site-ul Directoratului National de Securitate Cibernetica (DNSC), , a fost vizat astazi, 31 ianuarie, incepand cu ora 1.00 AM de un atac de tip DDOS. Acest tip de atac implica generarea unui val de cereri de conexiune la adresa site-ului si are ca scop principal afectarea functionalitatii in parametri…


Ce parere ai despre aceasta stire?