Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

ANRE, agenția supradimensionată care a ratat liberalizarea pieței de energie

Publicat:

Autoritatea Naționala de Reglementare in domeniul Energiei (ANRE), instituția care arbitreaza piața energiei din Romania, are una din cele mai stufoase organigrame dintre autoritațile omonime din . Conducerea este remunerata cu salarii uriașe, șeful ANRE incasand lunar 42 de salarii minime, in 2020. Cu toate acestea, instituția a eșuat in a informa și a convinge consumatorii romani sa treaca la piața libera și sa beneficieze de prețuri mai mici, atat la gaze, cat și la energie electrica. Romania a amanat ani buni liberalizarea pieței de energie și a decis in schimb sa ofere un…

Citeste articolul mai departe pe ziarmm.ro…  

Sursa articol: ziarmm.ro


Stiri pe aceeasi tema

Amenzi pentru manipularea pieței din domeniul energiei

15:15, 15.04.2024 - Autoritatea Nationala de Reglementare in domeniul Energiei a sanctionat cu amenzi de 18 milioane lei trei companii din sectorul energetic – Energy Republic Trading, QMB Energ si Land Power- pentru nerespectarea prevederilor legale privind efectuarea tranzactiilor pe piata angro de electricitate, informeaza…

Amenzi pentru companii din domeniul energiei

14:35, 15.04.2024 - Autoritatea Nationala de Reglementare in domeniul Energiei a sanctionat cu amenzi de 18 milioane lei trei companii din sectorul energetic – Energy Republic Trading, QMB Energ si Land Power- pentru nerespectarea prevederilor legale privind efectuarea tranzactiilor pe piata angro de electricitate, informeaza…

S-a prelungit plafonarea prețurilor la energie și gaze

17:36, 28.03.2024 - Guvernul menține mecanismul de plafonare a prețurilor la energie si gaze pana in primavara anului 2025, pentru ca populația, dar și companiile, in calitate de consumatori finali, sa ramana in continuare protejați fața de volatilitatea de pe piața energiei și gazelor naturale, in actualele condiții de…

Dupa o amenda record de la ANRE vine și o licența de furnizare a gazelor / Augustin Oancea, unul dintre cei mai mari jucatori pe piața energiei, iși extinde afacerile

11:00, 14.03.2024 - Autoritatea Naționala de Reglementare in Domeniul Energiei (ANRE) a aprobat miercuri acordarea licenței de furnizare a gazelor uneia dintre firmele deținute de omul de afaceri Augustin Oancea. Acesta este unul dintre cei mai mari și influenți jucatori de pe piața energiei electrice și gazelor din Romania,…

Apare TAXA pe soare 2024. Cei care au panouri fotovoltaice pentru productia de energie vor fi taxați

21:30, 19.02.2024 - Autoritatea Nationala de Reglementare in domeniul Energiei (ANRE) vrea sa introduca asa numita ”taxa pe soare”, sustin reprezentantii Asociatiei Prosumatorilor si a Comunitatilor de Energie din Romania (APCE).”In ciuda asigurarilor din partea Guvernului, ca nu va introduce asa numita „taxa pe soare”,…

Amenzi record date de ANRE furnizorilor de energie. Care este cea mai mare sancțiune, pentru practici de manipulare a pieței

12:00, 15.02.2024 - Amenzi record date de ANRE furnizorilor de energie. Care este cea mai mare sancțiune, pentru practici de manipulare a pieței Autoritatea Naționala de Reglementare in domeniul Energiei (ANRE) a amendat patru operatori pe piața de energie, dupa controale. Sancțiunile sunt, in total, de peste jumatate…

Controverse uriașe pe piața energiei. Oferte cu prețuri de 7 lei/kWh, fara plafonare. ANRE, amenzi de jumatate de miliard

07:35, 10.02.2024 - “Parțile convin faptul ca, dupa incetarea masurilor de plafonare aplicabile clienților finali din piața de energie electrica, Pretul energiei electrice active se stabileste conventional la nivelul a 7 lei/kWh (pretul energiei electrice active fara TG), la care se adauga celelalte taxe și tarife reglementate,…

Controverse uriașe pe piața energiei. Oferte cu prețuri de 7 lei/kWh, fara plafonare. ANRE, amenzi de jumatate de miliard

16:40, 09.02.2024 - “Parțile convin faptul ca, dupa incetarea masurilor de plafonare aplicabile clienților finali din piața de energie electrica, Pretul energiei electrice active se stabileste conventional la nivelul a 7 lei/kWh (pretul energiei electrice active fara TG), la care se adauga celelalte taxe și tarife reglementate,…


Ce parere ai despre aceasta stire?