Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

ANALIZĂ: Trista realitate a Castelului Huniade din Timișoara. Cea mai veche clădire din oraș e de 12 ani în șantier

Publicat:

Impunator monument istoric, Castelul Huniade din Timișoara are o poveste impresionanta, dar “traiește” o realitate trista. Cladirea din centrul orașului este in șantier de 12 ani, timp in care s-a degradat de la o zi la alta. A gazduit Muzeul Național al Banatului și de curand s-a descoperit ca unele vestigii arheologice sunt ținute pe holuri, iar inauntru ploua uneori chiar torențial. Proiectul de reabilitare este in deriva, dar autoritațile care se ingrijesc de castel spera ca totul se va rezolva in curand. Speranța moare ultima. Castelul Huniade este monument istoric și este considerat ca fiind…

Citeste articolul mai departe pe libertatea.ro…  

Sursa articol: libertatea.ro


Stiri pe aceeasi tema

SURSE - PSD și PNL vor avea candidați comuni la Primaria Timișoara și la Consiliul Județean Timiș

19:15, 18.03.2024 - Coaliția de guvernare a ajuns la un acord de principiu sa susțina candidați comuni pentru funcțiile de primar al municipiului Timișoara și președinte al Consiliului Județean Timiș, conform unor surse din coaliție. Candidatul la primaria reședinței de județ ar urma sa fie de la PNL, in timp ce PSD…

Expoziția „Garana 2023 – Simpozion de Arta Contemporana”, aproape de debut

13:06, 05.02.2024 - Muzeul Național al Banatului in colaborare cu Fundația Herczeg și cu sprijinul Consiliului Județean Timiș și al Egeria va invita sa admirați pe simezele Bastionului Theresia din Timișoara, rezultatul celei de-a XIII-a ediții a Simpozionului de Arta Contemporana Garana 2023. Sunt aproximativ 50 de lucrari…

Rectorul UVT, despre expoziția Constantin Brancuși de la Muzeul Național de Arta din Timișoara: “Muzeul nu era pregatit”

14:55, 03.02.2024 - La incheierea cu succes a expoziției Constantin Brancuși și dupa un an plin de realizari remarcabile, Universitatea de Vest din Timișoara iși exprima recunoștința și aprecierea pentru contribuția semnificativa a lui Filip Petcu. In calitate de director al Muzeului Național de Arta al Timișoarei și cadru…

Timișoara va avea un stadion nou » A fost emisa si autorizatia de constructie! Cat costa și cate locuri va avea?

12:50, 02.02.2024 - Viceprimarul municipiului Timisoara, Cosmin Tabara, a anuntat ca documentatia pentru viitorul stadion de la Timisoara este gata si a fost emisa si autorizatia de constructie. Lucrarile la arena care va avea peste 10.000 de locuri costa 115 milioane de lei, bani din bugetul local. Noul stadion al Timișoarei…

Sarbatoare mare la Catedrala Mitropolitana a Banatului

09:45, 29.01.2024 - Catedrala Mitropolitana din Timișoara, cu hramul principal „Sfinții Trei Ierarhi: Vasile cel Mare, Grigorie Teologul si Ioan Gura de Aur”, va imbraca marți, 30 ianuarie, straie de sarbatoare. Programul liturgic dedicat sarbatoririi Sfinților Trei Ierarhi va  aduna, in duh de rugaciune, pe credincioșii…

Castelul Huniade, cea mai veche cladire din Timișoara, intra in reparații din 2024. Are aproape șase secole FOTO

15:55, 21.01.2024 - Consiliul Județean Timiș, care adminstreaza Castelul Huniade, a stabilit trei finanțari mari pentru reabilitarea celei mai vechi cladiri din Timișoara. Lucrarile pot incepe in 2024, fiind trei proiecte de peste 20 de milioane de euro.

La Muzeu Național al Banatului poate fi vizitata expoziția „Timișoara in Gravura Europeana sec. XVI – XVIII”

13:50, 05.01.2024 - Vizitatorii Muzeului Național al Banatului pot vedea la Bastionul Theresia o expoziție remarcabila, „Timișoara in Gravura Europeana sec. XVI – XVIII”. Este o ocazie rara de a privi prin lentila timpului, inapoi spre zilele cand Timișoara era un nod vital in tapiseria europeana, ne transmit reprezentanții…

Muzeul National al Banatului din Timisoara va expune piese de patrimoniu din colectiile proprii, reunite in 'Jocuri cu zaruri' din secolele XVI-XVII

12:50, 03.01.2024 - Muzeul National al Banatului (MNB) din Timisoara expune, incepand de miercuri, piese de patrimoniu din colectiile proprii, reunite in "Jocuri cu zaruri" din secolele XVI-XVII, care pot fi vizitate pana la sfarsitul lunii ianuarie, conform Agerpres."Jocul cu astragalii este cunoscut inca din preistorie…


Ce parere ai despre aceasta stire?