Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Analiză AmCham: Starea actuală a sistemului românesc de învăţământ este caracterizată de existenţa unor probleme sistemice

Publicat:

Romania trebuie sa depuna toate eforturile de a maximiza oportunitatile de finantare prin de Redresare si Rezilienta si prin programele operationale, pentru a moderniza si a creste performanta sistemului de invatamant romanesc, concomitent cu utilizarea intr-o maniera optima a alocarilor din bugetul national, conform unei analize realizate de AmCham.

"Starea actuala a sistemului romanesc de invatamant este caracterizata de existenta unor probleme sistemice, care nu au primit un raspuns adecvat in ultimele decenii. Printre acestea se numara infrastructura scolara deficitara,…

Citeste articolul mai departe pe stiripesurse.ro…  

Sursa articol: stiripesurse.ro


Stiri pe aceeasi tema

Ghinea: Ultima cerere de plata a Romaniei aprobata de Comisia Europeana e cea din decembrie 2022. Cererea de plata numarul 3 din PNRR nu a fost nici acum aprobata de catre CE

15:55, 17.04.2024 - Cererea de plata numarul 3 a fost depusa pe 15 decembrie 2023 si, conform regulamentului Mecanismului de Redresare si Rezilienta, ar fi trebuit evaluata de catre oficialii de la Bruxelles in termen de doua luni, mai arata comunicatul de presa al USR. Evaluarea a fost prelungita initial cu o luna, la…

PSD pregatește deduceri pentru familiile cu venituri mici

13:00, 11.04.2024 - PSD pregatește reforma fiscala care va prevede, printre altele, deduceri din impozitul pe venit in funcție de numarul copiilor din familie, la fel ca in alte state europene. Premierul Marcel Ciolacu a anunțat deja ca prin astfel de facilitați fiscale vor fi dezvoltate serviciile de invatamant si after-school,…

Marcel Ciolacu: Din sumele din transa 1 si 2 din PNRR avem consumate pana acum vreo 20%. Asteptam ultimul raport

13:55, 02.04.2024 - Premierul Marcel Cioacu a declarat, marți, ca Romania a consumat pana acum circa 20% din transele 1 si 2 din Planul National de Redresare si Rezilienta, iar cu privire la transa a treia a afirmat ca Guvernul asteapta ultimul raport, dupa vizita oficialului european pentru PNRR, Celine Gauer.

Ora Pamantului, marcata si la Palatul Victoria / Ciolacu: Sunt eforturi menite sa asigure eficienta in termeni economici, dar si tranzitia catre o economie verde si combaterea schimbarilor climatice

10:55, 23.03.2024 - ”Domeniul energiei are o importanta strategica pentru oricare dintre statele lumii, nu doar prin prisma resurselor de care dispunem la nivel global, ci si din punct de vedere al responsabilitatii fata de mediu si insasi viata pe planeta Pamant, care este casa noastra, a tuturor”, a transmis, sambata,…

Pierdem 500 milioane euro din PNRR pe ”jalonul 206”. Ciolacu: Mai vorbim

21:20, 21.03.2024 - Premierul Marcel Ciolacu a precizat ca exista un dialog cu reprezentantii Comisiei Europene pentru a gasi solutiile cele mai bune, intrebat despre faptul ca cei de la CE considera ca impozitarea microintreprinderilor este mult prea lejera. „Cu adevarat, daca nu ajungem la un acord Romania risca sa piarda…

Deputat Cristina Burciu: Finanțarea noilor instalații de reciclare a deșeurilor va eficientiza exponențial Sistemul Garanție-Returnare

16:05, 14.03.2024 - Conducerea liberala a Ministerului Mediului, Apelor și Padurilor a lansat ghidul de finanțare al Programului „Fabrici de reciclare”, obiectiv de investiții cuprins in Planul Național de Redresare și Reziliența al Romaniei. Proiectul presupune edificarea a 26 de instalații de reciclare a deșeurilor,…

Presedintele CJ Covasna: Castelul de la Olteni va fi o atractie turistica unica in regiune; va avea si un centru de echitatie

06:40, 26.02.2024 - Castelul din Olteni, aflat in curs de reabilitare pe baza unui proiect cofinantat prin Planul National de Redresare si Rezilienta, urmand a fi transformat intr-un muzeu ecvestru, va avea si un centru de echitatie, potrivit presedintelui Consiliului Judetean Covasna, Tamas Sandor. „Judetul Covasna are…

Florin Dragan, rectorul UPT: „La nivel national, numarul de studenți ce vor sa devina ingineri a scazut cu aproape 15% in ultimii zece ani. Asta deși pe piața muncii este o cerere imensa”

10:40, 09.02.2024 - Un raport privind starea invațamantului superior din Romania, realizat de Ministerul Educației, arata ca la facultațile de inginerie erau anul trecut inscriși 75.331 de studenți. In 2014 erau cu 11.000 mai mulți; Deși universitațile tehnice au reușit sa mențina in general cifrele de școlarizare, universitațile…


Ce parere ai despre aceasta stire?