Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Analist economic: Avem preţuri din ce în ce mai mari la produsele alimentare de bază şi la servicii ceea ce afectează puterea de cumpărare / Mai mult de 40% din cheltuielile unei familii cu doi copii merg în această zonă

Publicat:

a fost intrebat, miercuri, la , cum i se pare aceasta scadere a inflatiei anuntata de de Statistica, la 15,1%  “Putem sa privim ca o veste buna, incurajatoare din perspectiva scaderii acestei inflatii in a doua parte a anului. Un procent nu aduce primavara in buzunarele noastre, nu schimba foarte mult situatia, dar am trecut de varful inflatiei si ne indreptam spre o temperare a inflatiei. Motivele sunt lesne de inteles. Este in primul rand aceasta plafonare a pretului la energie si gaze, care a influentat semnificativ modul in care evolueaza preturile…

Citeste articolul mai departe pe money.ro…  

Sursa articol: money.ro


Stiri pe aceeasi tema

Romania risca sa se imprumute mai scump pe piețele internaționale  

14:55, 01.04.2024 - Guvernanta slaba și deficitul fiscal sunt amenințari la credibilitatea suverana a Romaniei. Daca va continua in acest ritm, vor exista presiuni pentru retrogradarea ratingurilor țarii noastre. Romania s-ar putea imprumuta mai scum de pe piețele financiare internaționale Deși economia romaneasca va avea…

Practici frauduloase la produsele lactate, depistate de inspectorii ANSVSA

12:36, 26.03.2024 - Eveniment Practici frauduloase la produsele lactate, depistate de inspectorii ANSVSA martie 26, 2024 12:35 In intervalul 05.02.2024 – 15.03.2024, Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA) a dispus controale oficiale pentru verificarea autenticitații și a parametrilor…

Record de turiști in Romania, in 2023: peste 1.95 milioane de vizitatori

10:50, 19.03.2024 - Potrivit datelor publicate marți de Institutul Național de Statistica (INS), in anul 2023, numarul total al turiștilor nerezidenți cazați in structurile de cazare turistica colective a fost de 1,95 milioane. Aceștia au cheltuit insumat 5,239 miliarde lei, ceea ce inseamna o medie de 2.674 lei/persoana.…

Principalul motor al economiei da semne de avarie

10:50, 19.03.2024 - Comerțul cu amanuntul da primele semne de criza, pe fondul efectelor inflației și a creșterii taxelor. Scaderea puterii de cumparare și accentuarea problemelor pe lanțurile de aprovizionare, ca urmare a masurilor de plafonare la energie, gaze și alimente de baza, risca sa duca Romania spre un al doilea…

Prețurile, sub control: Guvernul promite energie și alimente mai accesibile pentru populație

15:00, 14.03.2024 - Premierul Marcel Ciolacu a anunțat o inițiativa de imbunatațire a controlului prețurilor pentru energie, gaze și alimente. In urmatoarele saptamani, vom demara eforturi de stabilizare a prețurilor și combatere a inflației, a declarat premierul, la ședința guvernamentala. Lupta impotriva inflației Inflația…

Adrian Caciu, ministrul Proiectelor Europene – Plafonarea și inflația: cum protejezi oamenii și salvezi economia

21:35, 27.02.2024 - Inflația a reprezentat o provocare majora in ultimii doi ani nu numai pentru Romania, iar una dintre prioritațile Guvernului a fost sa adopte masuri capabile sa limiteze impactul acesteia asupra cetațenilor. Principiul de baza este ca, in momentele complicate, solidaritatea reprezinta singurul raspuns…

INFLAȚIA IN ROMANIA Cu ce procente s-au scumpit produsele alimentare, nealimentare și serviciile in ultimul an?

20:35, 15.02.2024 - Rata anuala a inflatiei in luna ianuarie 2024 comparativ cu luna ianuarie 2023 a fost de 7,4%, arata datele publicate de Institutul Național de Statistica. The post INFLAȚIA IN ROMANIA Cu ce procente s-au scumpit produsele alimentare, nealimentare și serviciile in ultimul an? first appeared on Informatia…

Suntem dependenți de import pentru mancarea zilnica: de la roșii, ceapa, varza, pana la carnea de porc

14:05, 29.01.2024 - Trebuie sa importam roșii, ceapa, varza.., dar și carne de porc pentru acoperirea cererii, deoarece doar necesarul de oua și carne de oaie și capra este asigurat din producția proprie, arata INS.    Datele oferite de Institutul Național de Statistica   (INS) arata ca producția a scazut cu aproximativ…


Ce parere ai despre aceasta stire?