Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Americanii avertizează China în privinţa adoptării unei legi referitoare la securitatea Hong Kong-ului

Publicat:

au avertizat joi China in legatura cu adoptarea unei legi privind "securitatea nationala" in , despre care Washingtonul afirma ca ar fi "foarte destabilizatoare" pentru acest teritoriu semi-autonom, informeaza AFP preluat de agerpres. "Orice incercare de impunere a unei legi privind securitatea nationala care nu reflecta vointa cetatenilor din ar fi foarte destabilizatoare si ar fi puternic condamnata de si de comunitatea internationala", a declarat purtatoarea de cuvant a diplomatiei americane .

Parlamentul chinez a anuntat…

Citeste articolul mai departe pe stiripesurse.ro…  

Sursa articol: stiripesurse.ro


Stiri pe aceeasi tema

Un raport important așteptat de UE avertizeaza ca aceasta are o ultima șansa pentru a ramane competitiva: „Nu ne putem permite sa așteptam”

19:50, 17.04.2024 - Uniunea Europeana este in fața unei ultime oportunitați de a lua masurile necesare pentru a-i permite sa concureze eficient cu Statele Unite, China și alți rivali, a declarat miercuri autorul unui raport important așteptat de liderii europeni, relateaza Reuters, potrivit hotnews.ro .

SUA nu mai vrea sa importe mașini electrice din China: „Vehiculele lor prezinta riscuri pentru securitatea noastra naționala”.

14:30, 12.04.2024 - Președintele Joe Biden a fost indemnat sa baneze importurile mașinilor electrice cinezești in Statele Unite. Președintele Comisiei Bancare a Senatului, Sherrod Brown a spus: „Mașinile electrice chinezești sunt o amenințare existențiala catre industria auto americana.”, relateaza BBC. 

China va trebui sa dea socoteala daca Rusia avanseaza in Ucraina, avertizeaza Washingtonul

10:15, 10.04.2024 - Statele Unite ale Americii au avertizat marti ca vor considera China responsabila daca Rusia va ocupa alte teritorii in Ucraina, dupa ce Beijingul si-a reinnoit promisiunile de cooperare cu Moscova in timpul unei vizite a ministrului de externe rus, Serghei Lavrov, informeaza miercuri AFP.

„Este timpul sa alegem” in fața „inamicilor lumii libere”. Mike Pompeo se alatura republicanilor care fac presiuni pentru susținerea Ucrainei

16:20, 09.04.2024 - Mike Pompeo, fost șef al CIA și al diplomației americane sub presedintia lui Donald Trump, s-a alaturat republicanilor care cer continuarea ajutorului militar pentru Ucraina, dupa ce doi membri ai partidului i-au acuzat pe cei care se opun aprobarii noului pachet de asistența ca au cedat in fata propagandei…

Janet Yellen: Washingtonul „nu va accepta o invazie de produse chinezești vandute in pierdere in Statele Unite și pe piața mondiala”

16:00, 09.04.2024 - Luni, cand inca se mai afla in vizita in China, Janet Yellen, Secretarul de Stat american al Trezoreriei, a facut declarația din titlu la o intalnire cu presa, invocand exemplul de acum zece ani al oțelului, cand afluxul chinez „a decimat industrii in intreaga lume, inclusiv in Statele Unite”. „Am spus…

Americanii amenința Beijingul. Daca veți ajuta armata Rusiei…

20:36, 08.04.2024 - Statele Unite sunt pregatite sa sanctioneze bancile si companiile chineze, precum si conducerea Beijingului, daca vor ajuta fortele armate ale Rusiei in invadarea Ucrainei, a declarat luni secretarul de Trezorerie al SUA, Janet Yellen. ”Suntem pregatiti sa actionam daca vedem incalcari semnificative,…

China se declara „profund ingrijorata” de ancheta SUA privind importurile de mașini chinezești

14:01, 04.03.2024 - China este „profund ingrijorata” de ancheta oficiala declanșata de Statele Unite privind importurile de mașini chinezești in condițiile in care Washingtonul se teme ca tehnologiile acestora pot fi folosite in activitați de culegere de informații, relateaza Reuters.

Americanii impun sanctiuni impotriva principalei companii rusești de transport maritim, Sovcomflot

06:20, 24.02.2024 - SUA au impus sanctiuni impotriva principalei companii ruse de transport maritim, Sovcomflot, informeaza Rador Radio Romania. Statele Unite au impus sanctiuni asupra principalei companii ruse de transport maritim - compania de stat Sovcomflot - in efortul de a reduce veniturile din petrol ale Moscovei,…


Ce parere ai despre aceasta stire?