Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Amânarea ratelor se transformă din ajutor în coșmar pentru sute de mii de români

Publicat:

Avertismentul privind pericolul pe care-l reprezinta amanarea plații ratelor, fara o analiza foarte serioasa, a fost lansat chiar de Centrul de Soluționare Alternativa a Litigiilor in domeniul Bancar. Aproximativ 560.000 de debitori au beneficiat pana acum de moratorii legislative si private, ceea ce reprezinta 14,7% din totalul creditelor acordate de sectorul bancar”, iar ”amanarea platii ratelor produce o serie de consecinte, care pot avea si valente negative pentru consumatori”.Potrivit calculelor comparatorului bancar FinZoom.ro, ratele pentru creditele ipotecare vor fi cu pana la 13 procente…

Citeste articolul mai departe pe realitatea.net…  

Sursa articol: realitatea.net


Stiri pe aceeasi tema

Ajutor pentru romani. Lege: se plafoneaza dobanzile la creditele luate de la Instituțiile Financiare Nebancare

16:20, 27.03.2024 - Parlamentul a adoptat proiectul legislativ privind plafonarea dobanzilor la creditele luate de la IFN-uri (Instituțiile Financiare Nebancare), inițiat și susținut de PSD. Noua lege prevede ca valoarea totala platibila de catre consumator nu poate depași dublul valorii totale a creditului. Astfel,…

”Nu pot plati rata de 2.000 de lei la banca! ANAF mi-a pus poprire!” Cum s-a rezolvat un astfel de caz disperat

09:35, 16.03.2024 - Pana la jumatatea lunii martie, bancile au acceptat 175 cereri de negociere (dintr-un total de 420 cereri adresate bancilor). De la inceputul anului, peste 650 consumatori de servicii și produse financiare din Romania au invocat anumite probleme in derularea contractelor/serviciilor cu comercianții…

Centrul de Solutionare Alternativa a Litigiilor in domeniul Bancar: Pana la jumatatea lunii martie, bancile au acceptat 175 cereri de negociere din 420 cereri adresate bancilor. In 98% dintre negocierile purtate in acest an, partile s-au impacat

17:55, 14.03.2024 - ”Ziua mondiala a drepturilor consumatorilor („World Consumer Rights Day”) este marcata in fiecare an pe data de 15 martie. Aceasta zi promoveaza drepturile si nevoile consumatorilor din toata lumea. De la inceputul anului, peste 650 de consumatori de servicii si produse financiare din Romania au invocat…

Ce solicita și ce obțin consumatorii de la banci in 2024

16:00, 14.03.2024 - Maine e Ziua mondiala a drepturilor consumatorilor. Aceasta zi promoveaza drepturile si nevoile consumatorilor din toata lumea. De la inceputul anului, peste 650 de consumatori de servicii și produse financiare din Romania au invocat anumite probleme in derularea contractelor/serviciilor cu comercianții…

Apar primele victime ale reclamelor deep fake. Mai mulți romani au dat mii de euro pentru investiții fictive

20:10, 01.03.2024 - Prejudiciul total a depasit aproximativ 6.800 de euro, conform informatiilor furnizate de IPJ Hunedoara vineri.Primul caz a fost semnalat de un barbat in varsta de 52 de ani, care a declarat ca in data de 27 februarie a accesat o pagina web unde a furnizat date personale si a efectuat un depozit de…

Conflictele dintre banci și consumatori au fost tranșate in 2023 mai degraba in favoarea oamenilor

18:35, 06.02.2024 - ”Consumatorii de servicii si produse financiare au obtinut beneficii mai mari din negocierile cu bancile si IFN-urile desfasurate anul trecut in cadrul Centrului de Solutionare Alternativa a Litigiilor in domeniul Bancar (CSALB). In 2023 s-au adresat CSALB cei mai multi consumatori din ultimii 7 ani,…

CSALB: Bancile au negociat mai mult și s-au impacat mai des cu consumatorii in 2023

17:50, 06.02.2024 - Beneficiile obținute de consumatori din negocierea cu bancile s-au dublat in 4 ani Consumatorii de servicii și produse financiare au obținut beneficii mai mari din negocierile cu bancile și IFN-urile desfașurate anul trecut in cadrul Centrului de Soluționare Alternativa a Litigiilor in domeniul Bancar…

Cazuri concrete ale oamenilor care, nemulțumiți de relația cu banca, s-au adresat CSALB / Cat dureaza negocierile și cu ce te alegi concret la final

11:55, 06.02.2024 - „In 2007 am achiziționat un apartament in valoare de 60.000 Euro, creditul fiind in franci elvețieni. Rata pe care o platesc este 547 CHF, in jur de 2.700 lei. Am cerut bancii sa-mi reduca rata, dar nu am primit un raspuns oficial. Angajații bancii mi-au spus ca avand in vedere veniturile familiei,…


Ce parere ai despre aceasta stire?