Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Agricultorii afectaţi de secetă primesc ajutor de la Comisia Europeană

Publicat:

In timp ce Europa se lupta cu una dintre cele mai toride veri inregistrare vreodata, Comisia a indicat ca masura are drept scop contracararea scaderii productiei si evitarea altor dificultati pentru agricultori.

Fermierii vor putea acum sa primeasca pana la 70% din plata lor directa si 85% din ajutorul pentru dezvoltare rurala la jumatatea lunii octombrie in loc de decembrie, potrivit Agerpres.

Ei vor putea, de asemenea, sa utilizeze terenurile pe care in mod normal nu le-ar fi folosit pentru productie pentru a-si hrani animalele.

Citeste articolul mai departe pe rtv.net…  

Sursa articol: rtv.net


Stiri pe aceeasi tema

Seceta in Europa. Turiștii primesc apa cu porția

10:20, 12.04.2024 - Seceta produce un adevarat dezastru in Europa. Dintre toate statele, problema cea mai mare este in Spania, unde autoritațile au impus primele masuri drastice. Regiunea de nord-est a Spaniei este grav afectata de seceta. Autoritațile au impus primele masuri drastice in acest sens. De mai bine de trei…

Fermierii intra, din nou, in proteste și denunța intimidari din partea Poliției: Agricultorii primesc amenzi cu sacul, dupa manifestații

11:05, 16.03.2024 - Fiermierii anunța un miting impotriva „intimidarii din partea Poliției”. Protestul va avea loc luni, 18 martie, in municipiul Hincești, langa Comisariatul de Poliție. Potrivit agricultorilor, dupa suspendarea manifestațiilor, aceștia „au inceput sa primeasca amenzi cu sacul”.

Comisia Europeana aloca 500 de milioane euro pentru a intensifica productia de munitii, dintr-un total de 2 miliarde euro pentru consolidarea industriei de aparare a UE

17:55, 15.03.2024 - De asemenea, Comisia Europeana a lansat programul de lucru pentru instrumentul de consolidare a industriei europene de aparare prin achizitii publice in comun (EDIRPA) si al patrulea program anual de lucru al Fondului european de aparare (FEA), arata comunicatul de presa al Executivului european. Impreuna,…

Franța ar putea deveni primul stat din lume care introduce intreruperile de sarcina in constituție

15:30, 29.02.2024 - Senatorii francezi au votat miercuri pentru a inscrie accesul la avort in Constituția țarii, scrie  france.24. Daca proiectul de lege va fi aprobat prin votul a trei cincimi din ambele camere, așteptat luni, Franța va deveni prima țara din lume care va asigura prin constituție accesul la aceasta procedura.…

Eurodeputatul Siegfried Mureșan: 'Vom vota impotriva Legii restaurarii naturii in forma actuala deoarece crește birocrația pentru fermierii din Romania'

12:45, 27.02.2024 - Deputatul european Siegfried Mureșan anunța ca Grupul PPE și delegația PNL din Parlamentul European au reușit, in negocierile privind Legea restaurarii naturii din ultimele luni, sa elimine majoritatea prevederilor care ar fi afectat agricultorii din Romania și din Europa, loviți deja puternic de consecințele…

Comisarul european pentru agricultura „se gandește serios” sa demisioneze pe fondul protestelor de amploare ale fermierilor

23:05, 09.02.2024 - Politicienii polonezi i-au cerut vineri comisarului european pentru pentru agricultura, Janusz Wojciechowski, sa demisioneze, in condițiile in care fermierii au blocat drumuri in Polonia sa natala și la punctele de trecere a frontierei cu Ucraina, declanșand o noua greva de o luna impotriva politicilor…

Ursula von der Leyen, retrage proiectul. ”Agricultorii nostri merita sa fie ascultati”

12:05, 06.02.2024 - Presedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a propus marti retragerea unui proiect de lege menit sa reduca la jumatate utilizarea pesticidelor in UE, care a fost blocat de eurodeputati si criticat in recentele proteste agricole. Element central al Pactului verde european, proiectul legislativ…

Florin Barbu, Agricultura: 5-6% din terenul agricol din Romania este nelucrat

22:56, 04.02.2024 - Ministrul Agriculturii, Florin Barbu, spune ca in Romania, foarte puțin teren agricol este nelucrat, doar undeva la 5- 6%, restul este cultivat, pentru ca fermierii primesc subvenție. Florin Barbu susține ca, saptamana viitoare, Comisia Europeana ar urma sa ia o decizie cu privire la cele doua derogari…


Ce parere ai despre aceasta stire?