Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Agenţia Europeană a Medicamentului recunoaște că a greșit și avertizează: A doua doză de AstraZeneca NU trebuie administrată în caz de tromboză

Publicat:

A doua doza de vaccin impotriva COVID-19 dezvoltat de AstraZeneca si nu trebuie administrata persoanelor care au avut cheaguri de sange si valori scazute de trombocite dupa primirea primei doze de vaccin, a indicat a Medicamentului (EMA), relateaza Reuters.

Sfaturile pentru profesionistii din domeniul sanatatii au fost oferite de EMA in cadrul unei revizuiri in curs a unor cazuri rare de formare de cheaguri de sange, dar severe, posibil legate de vaccinare si, de asemenea, dupa administrarea vaccinului Johnson & Johnson.

EMA a analizat…

Citeste articolul mai departe pe stiripesurse.ro…  

Sursa articol: stiripesurse.ro


Stiri pe aceeasi tema

Statele Unite intervin in Caucaz: Blinken avertizeaza Azerbaidjanul asupra tensiunilor cu Armenia

22:46, 03.04.2024 - Secretarul de stat al SUA Antony Blinken a discutat miercuri cu presedintele Azerbaidjanului Ilham Aliev despre importanta avansarii procesului de pace cu Armenia, subliniind ca "nimic nu justifica o crestere a tensiunilor la granita" cu aceasta tara, potrivit unui comunicat difuzat de Departamentul…

Rusia avertizeaza SUA: Folosirea pentru spionaj a satelitilor SpaceX ii transforma in tinte legitime

21:25, 20.03.2024 - Purtatoarea de cuvant a Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, a declarat miecuri ca stie despre eforturile de spionaj americane de a folosi operatori comerciali de sateliti precum SpaceX si a avertizat ca astfel de miscari fac din satelitii lor tinte legitime, transmite Reuters, potrivit News.ro. 

Reacția Rusiei dupa ce Papa Francisc a indemnat Ucraina la negocieri: 'Occidentul sa recunoasca faptul ca a greșit'

15:25, 11.03.2024 - Rusia considera ca indemnul Papei Francisc la discutii cu Moscova pentru a pune capat razboiului din Ucraina a fost un apel adresat aliatilor occidentali ai Kievului de a renunta la ambitia de a invinge Rusia si de a recunoaste greseala Occidentului in razboiul din Ucraina, a relatat agentia italiana…

Boom-ul medicamentelor pentru slabit risca sa creeze inechitati sociale, avertizeaza specialistii. „Pentru toți, sau pentru elite?”

23:35, 03.03.2024 - Medicamente puternice pentru pierderea in greutate, precum Ozempic, tratamentul revolutionar pentru diabetul de tip 2, cat si medicamentul pentru obezitate Wegovy, ambele dezvoltate de compania daneza Novo Nordisk, au intrat in vizorul publicului anul trecut, oferind o noua modalitate de a aborda ratele…

A aparut leacul pentru cancerul pulmonar: SUA au aprobat tratamentul

11:50, 03.03.2024 - Autoritatea de reglementare in domeniul sanatatii din SUA a aprobat vineri o noua terapie a Johnson & Johnson in combinatie cu alte chimioterapii pentru tratamentul de prima linie al unui tip de cancer pulmonar, transmite Reuters. Administratia pentru medicamente și alimente a aprobat terapia…

Medicament contra colitei ulcerative, aprobat de Comisia Europeana

23:15, 20.02.2024 - Comisia Europeana a aprobat un medicament al companiei Pfizer destinat tratamentului pacienților diagnosticați cu colita ulcerativa. Este vorba despre medicamentul Velsipity,  susținut inca din decembrie de experții Agenției Europene a Medicamentului. Noua molecula poate fi folosita in cazul pacienților…

Alerta la nivel european: Aceste medicamente pentru raceala pot provoca un AVC!

09:16, 05.02.2024 - Agenția Europeana a Medicamentului a avertizat ca numeroase medicamente pentru raceala conțin o substanța periculoasa pentru sanatate, iar anumite persoane ar putea fi expuse riscului de afecțiuni ale vaselor de sange. Conform informațiilor oferite de Agenția Europeana a Medicamentului, substanța in…

Medicamentele pentru raceala și gripa pot fi periculoase. Ce masuri a aprobat Agenția Europeana a Medicamentului

11:41, 30.01.2024 - Medicamentele care conțin pseudoefedrina cresc riscul de apariție a unor afecțiuni ale vaselor de sange din creier, dar și de accidente ischemice cardiovasculare sau cerebrale. Agenția Europeana a Medicamentului (EMA) a anunțat noi reglementari pentru a reduce riscurile.


Ce parere ai despre aceasta stire?