Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Adaptarea la schimbările climatice trebuie accelerată, pentru a se evita ''o povară enormă'', avertizează oamenii de ştiinţă

Publicat:

Peste 3.000 de oameni de stiinta au lansat vineri un apel prin care solicita sporirea demersurilor in vederea protejarii oamenilor si naturii de efectele unei planete in incalzire, chiar daca cercetatorii au estimat ca finantarea pentru adaptarea la schimbarile climatice s-a redus in contextul pandemiei de COVID-19, conform .

Oamenii de stiinta - printre care se numara cinci laureati Nobel - au atras atentia intr-o declaratie comuna ca esecul de a reactiona in fata cresterii riscurilor climatice pe masura ce guvernele incearca sa-si reporneasca economiile…

Citeste articolul mai departe pe agerpres.ro…  

Sursa articol: agerpres.ro


Stiri pe aceeasi tema

Premiera in Justiție. Elveția pierde la CEDO un proces privind schimbarile climatice. Țara a fost data in judecata de un grup de femei

18:00, 09.04.2024 - Un grup de femei varstnice din Elveția a caștigat pentru prima data un caz de schimbare climatica, in cadrul Curții Europene ale Drepturilor Omului. Acestea, majoritatea avand varsta de 70 de ani, au spus ca varsta și genul lor feminin le-a facut vulnerabile la efectele provocate de valurile de caldura…

Este recomandat pacienților cu diabet de tip 2

11:50, 03.04.2024 - Oamenii de știința au studiat ani de zile efectul dietei si al stilului de viata asupra diabetului de tip 2. Cercetarile au aratat ca exista o serie de factori de risc care pot declansa boala, pe langa mostenirea genetica, noteaza exquis.ro. Diabetul zaharat de tip 2 afecteaza capacitatea organismului…

Legatura mortala: poluarea cu plastic și schimbarile climatice

02:30, 22.03.2024 - Studiul, publicat in revista Nature Communications, a descoperit o legatura inextricabila intre incalzirea globala și poluarea cu plastic, formind un "cerc vicios" in care fiecare problema o amplifica pe cealalta. Oamenii de știința suedezi avertizeaza ca acest ciclu interactiv agraveaza incalzirea…

Oamenii de știința au reușit sa elimine virusul HIV din celule folosind editarea genetica

01:05, 22.03.2024 - Cercetatorii au eliminat HIV din celule in laborator, succes care ofera sperante pentru un tratament, informeaza DPA, conform Agerpres. Utilizand o tehnologie de editare genetica denumita Crispr-Cas, care a castigat premiul Nobel in 2020, oamenii de stiinta au reusit sa tinteasca ADN-ul HIV, indepartand…

Descoperirea secolului: Oamenii de știința anunța eliminarea HIV cu ajutorul tehnologiei CRISPR

12:05, 21.03.2024 - Utilizand tehnologia premiata cu Nobel, CRISPR, cercetatorii au eliminat virusul HIV din celulele infectate, marcand un pas uriaș catre eradicarea bolii. The post Descoperirea secolului: Oamenii de știința anunța eliminarea HIV cu ajutorul tehnologiei CRISPR first appeared on Informatia Zilei .

Amenințare mortala: dengue și chikungunya ataca Europa, potrivit primului raport al UE despre schimbarile climatice

10:05, 11.03.2024 - Trebuie sa se schimbe agricultura. Dietele trebuie sa evolueze. Sudul Europei este in pericol. Și dezastrul se apropie, daca liderii UE nu acționeaza dupa alegerile din iunie. Primul raport al UE despre schimbarile climatice sugereaza teme grele pentru Europa. Oamenii de știința ne indeamna: acționați…

SCHIMBARI CLIMATICE Inchiderea de proiect pentru adaptarea la schimbarile climatice a municipiului Satu Mare

16:50, 20.02.2024 - Un nou proiect cu finanțare europeana a fost finalizat cu succes. In parteneriat cu Institutul Național de Cercetare, Dezvoltare pentru Protecția Mediului București, Municipiul Satu Mare a realizat un plan de masuri de atenuare și adaptare la schimbarile climatice, riscuri și vulnerabilitați climatice…

Legatura intre schimbarile climatice și epidemiile de ciuma din Imperiul Roman

02:20, 02.02.2024 - Un nou studiu publicat in revista Science Advances evidențiaza legatura dintre schimbarile climatice și epidemiile de ciuma care au afectat Imperiul Roman intre anii 200 i.Hr. și 600 d.Hr. Oamenii de știința care au studiat climatul Italiei romane au descoperit ca perioadele reci și secetoase au fost…


Ce parere ai despre aceasta stire?