Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

A patra criză din strâmtoarea Taiwan! Impedimente în atacul asupra Taiwanului

Publicat:

Subiectul despre Taiwan va ramane in continuare unul fierbinte. Va deveni un fel de normalitate in Indo-Pacific la fel ca si exercitiile militare chineze, de mare amploare, in jurul insulei. Sa fie bine inteles: exercitiile militare ale Chinei din jurul Taiwanului erau planificate de cateva luni. Nu poti sa derulezi asemenea operatiuni de amploare fara o pregatire logistica asidua in timp de cateva luni inaintea executarii

Citeste articolul mai departe pe adevarul.ro…  

Sursa articol: adevarul.ro


Stiri pe aceeasi tema

Ajutorul militar de 60 de miliarde de dolari pentru Ucraina, aprobat și de Senatul SUA. Liderul majoritatii democrate, catre Zelenski: „Acum du-te si castiga lupta”

08:01, 24.04.2024 - Senatul american a aprobat marți, cu o larga majoritate, pachetul de ajutor destinat Ucrainei, punand capat mai multor luni de blocaj in care Kievul s-a confruntat cu lipsa resurselor militare pe front, in timp ce Rusia continua sa avanseze, relateaza The Guardian și agenția Reuters, citata de News.ro.Aprobarea…

Discuții militare intre SUA și China pe tema Taiwanului

10:50, 06.04.2024 - Oficiali militari americani s-au intalnit cu omologii lor chinezi la inceputul acestei saptamani pentru in Hawaii, discuțiile fiind axate pe modul in care cele doua țari pot opera in siguranța, au declarat vineri oficiali americani, citați de Reuters.

30 de avioane militare chineze, detectate in jurul Taiwanului in doar 24 de ore

09:45, 03.04.2024 - 30 de avioane militare chineze au fost detectate in decursul ultimelor 24 de ore in jurul Taiwanului, a anuntat miercuri Ministerul Apararii de la Taipei, aceasta fiind una din cele mai importante desfasurari din acest an.

Taiwanul anunța ca a detectat 32 de avioane de razboi chineze in jurul insulei

08:50, 21.03.2024 - Treizeci si doua de avioane de razboi chineze au fost detectate in jurul Taiwanului, a doua cea mai mare desfasurare de la inceputul anului, a anuntat joi Ministerul Apararii din Taiwan, informeaza AFP.

Un nou razboi risca sa izbucneasca, tensiune uriașa: Taiwan a depistat 32 de avioane de lupta in jurul insulei

07:20, 21.03.2024 -  In timpul unei perioade de 24 de ore pana joi la ora locala 6.00 (22.00 GMT miercuri), Ministerul Apararii din teritoriu a detectat, de asemenea, cinci nave de razboi care opereaza in jurul Taiwanului, a precizat acesta intr-un comunicat.Douazeci de avioane "au traversat linia mediana a stramtorii…

Analist de informații al armatei SUA, acuzat ca a vandut secrete militare americane in beneficiul Chinei

20:00, 10.03.2024 - Un militar american și analist de informații a fost arestat saptamana trecuta sub acuzația ca a vandut catre China documente militare sensibile legate de apararea SUA a Taiwanului, precum și informații despre arme și sisteme de aparare antiracheta, relateaza CBS News.

China a trimis 11 nave de razboi in jurul Taiwanului și a ridicat avioanele militare

11:35, 28.02.2024 - Unsprezece nave chineze au fost detectate in decurs de 24 de ore in jurul Taiwanului, a declarat miercuri Ministerul Apararii taiwanez, un record de la inceputul acestui an, informeaza AFP, potrivit Agerpres.

Criza din Marea Roșie pune la grea incercare ambițiile globale ale Chinei. Ce poate face Beijingul ca sa opreasca atacurile Houthi

08:05, 31.01.2024 - In timp ce rebelii Houthi iși continua asaltul asupra transportului maritim din Marea Roșie, criza amenința tot mai mult sa arunce regiunea intr-un razboi mult mai extins și prezinta un test important pentru ambițiile Chinei, care vrea sa devina noul „arbitru” al Orientului Mijlociu, relateaza CNN.


Ce parere ai despre aceasta stire?