Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

A fost descoperită cea mai veche operă de artă din istoria omenirii

Publicat:

Pentru un artist modern in graffiti nu este usor, deoarece lucrarea lui este expusa putin pana este acoperita de un rival. Picturile rupestre din , de acum circa 12.000 de ani, au suferit aceeasi soarta, conform unei descoperiri recente, conform descopera.ro

Arheologii suspecteaza ca doua pesteri alaturate, numite Grottes d'Agneux, localizate in estul Frantei, pot avea desene produse cu mii de ani in urma de artistii umani, scrie .

Cercetatorii sustin ca arta era acolo, dar peretii au fost acoperiti cu straturi de desene rupestre mai recente, din secolele…

Citeste articolul mai departe pe stiripesurse.ro…  

Sursa articol: stiripesurse.ro


Stiri pe aceeasi tema

In Polonia a fost descoperita o proteza dentara veche de 300 de ani, realizata din aur și cupru

04:05, 16.04.2024 - Antropologii polonezi au descoperit scheletul unui barbat cu o proteza care corecta o fisura palatina, care a fost inmormintat in secolul al XVIII-lea. Specialiștii de la Institutul Ludwik Hirschfeld de imunologie și terapeutica experimentala au descris descoperirea ca fiind "prima de acest fel". Locul…

A fost descoperita cea mai veche sculptura a unei pisici de mare albastre

23:30, 07.04.2024 - Sculptura animalului, realizata de om, a fost gasita de cercetatorii sud-africani pe coasta aflata la 330 de kilometri de Cape Town. Ea a fost descoperita in apropierea peșterii Blombos, faimoasa pentru sculpturile sale in piatra care au intre 77 și 73 de mii de ani. {{735586}}Cercetatorii cred ca a…

O așezare uimitor de bine pastrata din Epoca Bronzului a fost descoperita in Anglia. Dezastrul care a pus la pamant „Pompeiul britanic”

07:05, 27.03.2024 - Un castron de terci mancat pe jumatate cu o lingura de lemn, coșuri de gunoi comune și un colier decorativ de chihlimbar și margele de sticla sunt doar cateva dintre ramașițele extraordinar de bine pastrate descoperite in ruinele unui catun dezgropat in estul Angliei, poreclit „Pompeiul britanic”. Cercetatorii…

FOTO | A fost descoperita cea mai veche paine din lume: Are peste 8000 de ani

18:06, 10.03.2024 - Arheologii din Turcia spun ca au descoperit cea mai veche paine cunoscuta din lume, datand din 6600 i.Hr. O structura de cuptor, in mare parte distrusa, a fost gasita intr-o zona numita "Mekan 66", unde exista case din caramida de lut alaturate, in situl arheologic de la Catalhoyuk, in provincia…

Cea mai veche dovada a prezentei crestinismului pe teritoriul Bulgariei, descoperita la Debelt

12:30, 10.03.2024 - O amuleta din argint este una dintre ultimele descoperiri arheologice de mare valoare obtinute in cursul escavarilor din rezervatia Arheologica Nationala Deultum-Debelt, din apropierea satului Debelt din Municipalitatea Sredet (sud-est). Se crede ca amuleta este cea mai veche dovada a prezentei crestinismului…

Cea mai mare breșa de securitate cibernetica din istoria Franței: Datele a jumatate din populație au fost furate

15:20, 11.02.2024 - Datele a 33 de milioane de persoane din Franța au fost furate in cel mai mare atac cibernetic din istoria țarii, afectand aproape jumatate din populație. Doi furnizori de servicii pentru companiile de asigurari medicale au fost ținta atacului, dezvaluind date personale ale milioane de oameni.…

Lecție de istorie pentru cei mici, prin cantec, jocuri și desene, la Școala “Ion Campineanu”, de Ziua Unirii

21:21, 23.01.2024 - Istoria se invața din copilarie, mai intai pe ințelesul celor mici, prin cantec, prin desen, prin dans, prin jocuri care le le capteze atenția, interesul. Așa se poate sarbatori inclusiv Ziua Unirii Principatelor Romane, așa cum s-a intamplat la clasele pregatitoare de la Școala Gimnaziala “Ion Campineanu”…

De necrezut: Guma de mestecat, veche de mii de ani, gasita de cercetatori 

06:30, 23.01.2024 - In urma cu aproximativ 10.000 de ani, un grup de vinatori-culegatori care traiau in ceea ce astazi este sud-vestul Suediei foloseau gudron de mesteacan pentru a-și curața gura, intr-un mod similar cu modul in care noi folosim guma de mestecat. Mostrele de gudron de mesteacan gasite la Huseby Klev in…


Ce parere ai despre aceasta stire?