Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

9 MARTIE. Așa faci cei mai buni mucenici munteneşti. Ingredientul care dă tot gustul

Publicat:

Ingrediente mucenici:1 kg de faina500 ml apa calduta1 lingurita rasa de sarePentru sirop de mucenici:1,5 l apa rece150 g zahar2-3 linguri de mierecoaja rasa de la o lamaie sau de la o portocala2 pliculete zahar vanilat1 esenta rom1 lingurita scortisoara250 g miez de nucaMod de preparare mucenici:Faina se cerne gramajoara pe blatul de lucru sau intr-un castron larg. In mijloc se face o gropita in care se pune apa cu sare. Se framanta usor cu mana pana devine un aluat moale, elastic, nelipicios.Aluatul se lasa 5-10 minute sa se odihneasca. Se rup apoi din el bucati mici care se ruleaza intre blat…

Citeste articolul mai departe pe realitatea.net…  

Sursa articol: realitatea.net


Stiri pe aceeasi tema

Tarta cu umplutura de iaurt

00:30, 29.03.2024 - Ingrediente pentru aluat: (pentru o forma de tarta cu diametrul de 24 de cm) 3 galbenusuri 120 gr unt topit 105 gr zahar 300 gr faina 5 gr praf de copt Intr-un bol amestecam galbenusurile impreuna cu zaharul pana se deschid la culoare si au o consistenta spumoasa. Adaugam untul topit (si racit in prealabil)…

Ardei umpluti de post. Reteta maicutelor de la Manastirea Prislop. Ingredientul secret pentru un gust unic

08:25, 26.03.2024 - Ardei umpluți de post. Ingrediente:7 ardei grasi1 ardei2 morcovi2 cepe150 g orez3 rosiiboia de ardei dulcepiper, sare50 ml ulei1 lingura de faina1 lingurita de vegetapatrunjel Postul Paștelui 2024. Rețete de post: cum faci cele mai delicioase chifteluțe manastirești Ardei umpluți de post. Mod de preparare: Ardeii…

Nu mai pune zahar sau miere in cafea! Ingredientul fara calorii care ii taie din gustul amar

23:45, 25.03.2024 - Cafeaua este una dintre cele mai consumate bauturi, fara de care mulți nici macar nu iși incep ziua. Puțini sunt cei ce o beau neindulcita, in timp ce alții o consuma cu zahar sau miere. Specialiștii au dezvaluit care este ingredientul ce ii taie gustul amar și nu are nici calorii. Cu ce sa indulcim…

Cea mai simpla rețeta de mucenici fierți muntenești: ingredientul folosit de Radu Anton Roman - gustul copilariei

16:21, 08.03.2024 - Mucenici muntenesti (fierti)Ingrediente:125 ml ulei1 lingurita de sare500 ml apa1 kg de faina sau cat primeste uleiul si apaSirop: 1 ceasca de miez de nuca macinat3 linguri de zahar1 lingurita scortisoarazahar vanilatcoaja rasa de la o lamaieMod de preparare:Se incalzeste putin apa, se cerne faina pe…

Cea mai simpla rețeta de mucenici fierți muntenești: ingredientul folosit de Radu Anton Roman - gustul copilariei

10:50, 07.03.2024 - Mucenici muntenesti (fierti)Ingrediente:125 ml ulei1 lingurita de sare500 ml apa1 kg de faina sau cat primeste uleiul si apaSirop: 1 ceasca de miez de nuca macinat3 linguri de zahar1 lingurita scortisoarazahar vanilatcoaja rasa de la o lamaieMod de preparare:Se incalzeste putin apa, se cerne faina pe…

Mucenici moldovenești, rețeta renumitului gastronom Radu Anton Roman. Ingredientul secret pe care il folosea maestrul bucatar

10:16, 05.03.2024 - In credinta populara, 9 martie este ziua in care se deschid cerurile. Pentru pomenirea celor morti, in multe sate se obisnuieste sa se imparta mucenici.Regretatul gastronom Radu Anton Roman a publicat in cartea sa „Bucate, vinuri si obiceiuri romanesti” o rețeta a preparatului traditional.Cum se fac…

Cum se prepara savarina de casa. Secretul celei mai gustoase prajituri

16:46, 19.02.2024 - Savarina se numara printre prajiturile preferate ale romanilor. Ușor de facut și foarte gustoase, reprezinta desertul perfect pentru o masa copioasa. Incercați urmatoarea rețeta și spuneți-ne ce parere aveți. Rețeta savarina gustoasa de casa Cu doar o cautare mica veți gasi nenumarate rețete de savarina.…

Luna Solai trece la un alt nivel, produce lapte vegetal!

11:41, 13.02.2024 - Celebra fabrica de la LUNA lanseaza acum o rețeta proprie de lapte vegetal. Practic se trece la un alt nivel pentru brandul Luna Solai. Laptele vegetal, din ce in ce mai cunoscut si utilizat in dietele vegetariene, raw-vegane sau fara lactoza, cu o consistența cremoasa și un gust placut, este ideal…


Ce parere ai despre aceasta stire?