Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

30 Septembrie – o zi potrivită pentru știință la NOAPTEA CERCETĂTORILOR EUROPENI 2022

Publicat:

Cercetatorii și pasionații de știința iși dau intalnire pe data de 30 Septembrie 2022 la Noaptea Cercetatorilor Europeni, cel mai captivant eveniment despre știința și cercetare, in care publicul va avea ocazia sa cunoasca oamenii din spatele cercetatorilor și sa ințeleaga mai bine cat de importanta este munca de cercetare pentru viața de zi cu […] The post 30 Septembrie – o zi potrivita pentru știința la NOAPTEA CERCETATORILOR EUROPENI 2022 first appeared on .

Citeste articolul mai departe pe svnews.ro…  

Sursa articol: svnews.ro


Stiri pe aceeasi tema

Bogdan Ivan: Legea privind statutul personalului de cercetare, dezvoltare și inovare a trecut de Guvern! Cercetatorii romani vor avea de azi statutul pe care il merita din plin

13:11, 05.04.2024 - Cercetatorii romani vor avea de azi statutul pe care il merita din plin, a anunțat Bogdan Ivan, ministrul Cercetarii, Inovarii și Digitalizarii. Potrivit ministrului, legea privind statutul personalului de cercetare, dezvoltare și inovare a trecut astazi de Guvern și astfel funcțiile didactice universitare…

Oamenii de știința lucreaza la un monitor pentru cancerul la san care sa fie montat in sutien

15:20, 18.03.2024 - Cercetatorii britanici de la Universitatea Nottingham Trent dezvolta un dispozitiv care se potrivește in interiorul unui sutien și care ar putea monitoriza daca o tumoare de cancer la san este in creștere.

Oamenii de știința sunt cu un pas mai aproape de a creea in laborator viața de la zero

06:10, 15.03.2024 - Cercetatorii de la Institutul Salk pentru Studii Biologice din SUA au dezvaluit un studiu revoluționar, provocand o teorie ce ridica multe semne de intrebare. Potrivit acestuia, viața artificiala ar putea fi creata in laborator. Originile vieții pe Pamant raman un mister fascinant. Unii experți susțin…

Inventatorii romani au inregistrat la OSIM ”painea cu friptura”: ”Nu se vede carnea, dar se simte”

10:25, 13.03.2024 - Cercetatorii romani au brevetat la OSIM painea cu friptura, in care carnea nu se vede, dar se simte. Universitatea ”Dunarea de Jos” din Galați a obținut un brevet de invenție pentru o paine proteica, la care a lucrat un colectiv de cadre didactice de la Facultatea de Știința și Ingineria Alimentelor.Specialiștii…

Oamenii de stiinta germani dau un verdict aspru: 'Ridurile ne fac sa aratam neincrezatori!'

12:25, 10.02.2024 - Imbatranirea cu gratie inseamna sa acceptam ridurile pe care viata le-a sculptat pe chipurile noastre si sa gasim frumusetea in intelepciunea afisata. Dar sa fie chiar asa? Cercetatorii germani au descoperit ca persoanele cu riduri nu par demne de incredere si sunt mai putin simpatice, scrie Mail Online,…

Oamenii de știința au reușit sa stabileasca o comunicare cu persoane aflate in timpul somnului

09:50, 10.02.2024 - Visul de a conversa cu cei care dorm a devenit realitate. Oamenii de știința au reușit sa stabileasca o comunicare bidirecționala cu persoanele aflate in diferite stadii ale somnului. Cercetatorii au identificat semnale cerebrale specifice asociate cu momentele in care o persoana este receptiva la stimuli…

De ce este periculoasa mașina de spalat vase, de fapt. Motivul pentru care nu e recomandat sa-ți iei una

16:45, 05.02.2024 - Mașina de spalat vase este un electrocasnic pe care mulți romani il au in bucatarii. Ne ușureaza semnificativ treaba in bucatarie, insa specialiștii in domeniu sunt de parere ca poate fi periculoase pentru noi, de fapt. Aflați in randurile urmatoare de ce. Motivul pentru care mașina de spalat vase este…

Cercetatorii au creat un catalog exhaustiv al 'locuitorilor invizibili' din adancurile oceanului

19:20, 25.01.2024 - Oamenii de stiinta au finalizat catalogarea microorganismelor care traiesc in cel mai mare habitat al planetei, oceanele. Studiul, condus de italianca Elisa Laiolo de la Universitatea de Stiinta si Tehnologie King Abdullah din Arabia Saudita, se numeste Kmap si a fost publicat in jurnalul stiintific…


Ce parere ai despre aceasta stire?