Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

24 martie - ziua cand s-a prabusit linia Huntington

Publicat:

 Acum exact 20 de ani, pe 24 martie 1999, la ora 21 (ora Bucurestiului), avioanele NATO au inceput bombardarea Iugoslaviei, imediat dupa esecul negocierilor de pace de la Chateau de Rambouillet. Exact atunci s-a prabusit linia pe care politologul american o trasase in 1993 intre Europa de Vest (catolica si protestanta) si Europa de Est (ortodoxa) . Este si ziua in care Occidentul a inceput sa se mute incet spre Est, ingloband Romania. Este, pentru Europa, asa-numitul "point of no-return", ziua in care razboiul din Kosovo a pus statele in pozitia de a alege neechivoc…

Citeste articolul mai departe pe timpul.md…  

Sursa articol: timpul.md


Stiri pe aceeasi tema

Grecia: Activiști comuniști pro-ruși au oprit un tren NATO incarcat cu echipament destinat Europei de Est

23:20, 25.03.2024 - Un eveniment neobișnuit a avut loc recent in orașul Alexandroupolis din Grecia, unde un grup de activiști, membri ai Partidului Comunist din Grecia (KKE), cu orientari pro-ruse și anti-occidentale, a organizat un protest impotriva prezenței militare NATO. In semn de protest fața de ceea ce ei considera…

Rusia alimenteaza un nou razboi, chiar la granițele Romaniei: Putin a aprins fitilul in 'butoiul cu pulbere al Europei'

12:00, 20.03.2024 - In vreme ce toți ochii sunt ațintiți asupra Ucrainei, in Europa se mai pregatește un conflict. La trei decenii de la scindarea sangeroasa a Iugoslaviei, ciocnirile recente dintre Serbia și Kosovo au reaprins conflicte etnice care ardeau mocnit. Daca Serbia e cauza evenimentelor din teren, Rusia e cea…

In Moldova sint cele mai ieftine hotele din Europa

21:15, 13.03.2024 - Potrivit serviciului turistic AirDNA, prețul mediu pentru o noapte intr-un hotel, in Moldova, in 2023 nu depașește 46 de euro, in timp ce in Kosovo prețul este de 50 de euro. In Albania, anul trecut, o noapte de cazare costa in medie doar 56 de euro, iar in Romania - 80 de euro, relateaza mybusiness.…

Stația de epurare Glina, nominalizata la premiul pentru cel mai bun proiect de tratare a apelor uzate din lume. Mesajul Gabrielei Firea

11:50, 13.03.2024 - "Stația de epurare Glina este pe lista scurta a proiectelor nominalizate la ediția din 2024 a Global Water Awards, iar caștigatorii vor fi anunțați in cadrul Global Water Summit 2024, la Londra in luna aprilie", a mai spus fostul primar al Capitalei. Gabriela Firea a precizat, in context, ca felicita…

Marcel Ciolacu explica culisele crizei economice din Europa: Soluția e sa nu se mai moara in Ucraina

22:56, 23.02.2024 - Premierul Marcel Ciolacu a declarat, vineri seara, la Targu Mures, ca Romania a fost afectata pe plan economic din cauza razboiului din Ucraina, la fel ca intreaga economie mondiala, insa spera in gasirea unor solutii astfel incat oamenii sa nu mai moara in tara vecina, iar economiile se vor reaseza,…

Doicești, șansa unica pentru renașterea industriala a unei zone moarte

08:56, 21.02.2024 - Copilaria petrecuta intr-un apartament cu vedere la vastul complex al centralei termoelectrice de carbune de la Doicești, care candva era inima comunei sale natale Șotanga, l-a pus fața in fața cu devastarea provocata localnicilor dupa ce situl și-a concediat incet cei 3.000 de muncitori și și-a inchis…

Mutarile efectuate și in Romania schimba total jocul in Balcani și Europa de Est

00:50, 20.02.2024 - Noile interconexiuni, infrastructuri și achiziții energetice formeaza cadrul pentru afirmarea Greciei drept factor cheie pe piața energetica a Europei de Sud-Est, o piața reconfigurata in principal pe baza a doi factori: tranziția catre un mix energetic mai puțin poluant și reducerea prezenței gazelor…

Romania extremelor. Topul celor mai sarace și al celor mai bogate 10 județe

08:45, 04.01.2024 - In urma cu 20 de ani, Romania avea un PIB/cap de locuitor in termeni de paritate a puterii de cumparare (ppc) de doar 26% din media UE. Acum, PIB/capita la paritatea puterii de cumparare (PPC) este 76%, la egalitate cu Ungaria și deasupra Greciei (67%), Letoniei, Croației, Slovaciei, Serbiei și vecinilor…


Ce parere ai despre aceasta stire?