Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

15 Ianurie, Ziua Culturii Naționale

Publicat:

e Sfantul preacurat al versului romanesc. El insuși este destinul limbii romane și este atat de mult al nostru, “incat noi, din nebagare de seamaa, am inceput sa devenim ai Lui”, afirma .        Valuri de vers și armonii cantabile au inundat astazi paginile de facebook cu eminesciene rime de Ziua Culturii Naționale, in cadrul Proiectului educațional “Eminescu, mereu prezent”, organizat de inimoși oameni ai comunitații.        Poeziile și cantecele interpretate de participanți au devenit Liturghii ale sufletului de copil. “Ne este dor de Eminescu!”, se putea subințelege…

Citeste articolul mai departe pe ocnamuresonline.ro…  

Sursa articol: ocnamuresonline.ro


Stiri pe aceeasi tema

Ipocritului Jeno de la Carei

21:10, 16.04.2024 - Primarul Careiului a ținut neaparat sa se faca de ras cu o postare prin care iși confirma calitațile de ipocrit, dezinformator și mincinos. Ipocritul, dezinformatorul și mincinosul notoriu, nu se dezminte. Se chinuie sa induca in mentalul cititorilor ca amplasarea statuii politicianului maghiar Kolcsey…

FOTO Cupa Prieteniei la Școala Gimnaziala ”Mihai Eminescu”: Elevii au primit medalii, insigne, diplome și premii

14:36, 08.04.2024 - FOTO Cupa Prieteniei la Școala Gimnaziala ”Mihai Eminescu”: Elevii au primit medalii, insigne, diplome și premii FOTO Cupa Prieteniei la Școala Gimnaziala ”Mihai Eminescu”: Elevii au primit medalii, insigne, diplome și premii Medalii, insigne, diplome și premii pentru mai mulți elevi de la Școala Gimnaziala…

38 de elevi ai Școlii Gimnaziale „Mihai Eminescu” Alba Iulia au fost premiați pentru participarea la Concursul Național „Impreuna cu Hristos in viața”

13:30, 01.04.2024 - Duminica, 31 martie 2024, 38 de elevi ai Școlii Gimnaziale „Mihai Eminescu” din Alba Iulia au fost premiați pentru participarea la Concursul Național cu participare internaționala „Impreuna cu Hristos in viața”. Tema celei de-a opta ediții a competiției a fost „Cuvantul care vindeca”. Premierea a avut…

Cea mai frumoasa poveste de iubire a unui scriitor roman. Nu este vorba despre Eminescu. Nichita si Dora, o dragoste cum nu a mai fost: „Predestinare”

16:21, 15.03.2024 - Nașterea poetului de geniu a conturat și cea mai frumoasa poveste de iubire a unui scriitor roman. Nu este vorba despre Mihai Eminescu și nici despre un altul. Nichita Stanescu și Dora sunt cei care au trait o dragoste cum nicaieri nu a mai fost. „Suna a predestinare”, marturisea tanara. Foto Primele…

La Ploiești, a doua ediție a Concursului de poezie „Frunza verde de albastru”

00:25, 04.03.2024 - Inspirat de versurile nichitiene, a doua ediție a Concursului de poezie ”Frunza verde de albastru” va avea loc la Ploiești, in perioada 4 martie – 30 aprilie a.c., organizator fiind Muzeul Memorial „Nichita Stanescu” Ploiești, secție a Muzeului Județean de Istorie și Arheologie Prahova. Conform regulamentului…

PROIECT INTERACTIV Activitați de succes in cadrul proiectului “Școala increderii” la Colegiul “Eminescu”

10:16, 28.02.2024 - Unul dintre cele mai prestigioase colegii din județul Satu Mare, și anume "Mihai Eminescu" este implicat in proiectul național "Școala increderii". Profesoara și formatorul Mihaela Romaniuc este cea care s-a implicat in activitațile programului inițiat și coordonat de “Transylvania College” din Cluj-…

Castigatorii Proiectului Eparhial „Mihai Eminescu – poet roman al rugaciunii și meditației”

17:10, 31.01.2024 - In perioada 10-20 ianuarie, Sectorul Cultural și Comunicații Media in colaborare cu Sectorul Teologic Educațional au organizat cea de-a III-a ediție a Proiectului Eparhial Cultural Teologic intitulat „Mihai Eminescu – poet roman al rugaciunii și meditației”, prilejuit de Ziua Culturii Naționale. S-au…

Ioan-Aurel Pop, președintele Academiei Romane, despre Ziua Culturii Naționale: ”Eminescu, națiunea și cultura ne-au construit destinul nostru de ființa colectiva”

09:45, 28.01.2024 - ”Ziua Culturii Naționale li se pare unora (ca și Academia) de prisos, un fel de reminiscența sentimentala a unui trecut fara rost, menit, pentru anumiți contemporani grabiți, sa fie scos din memoria colectiva. Un motiv al unei asemenea atitudini este legarea sarbatorii acesteia de momentul nașterii…


Ce parere ai despre aceasta stire?