Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

10 lucruri de ŞTIUT despre Steagul lui Ştefan cel Mare

Publicat:

 Steagul lui Stefan cel Mare a fost expus în mai multe muzee din România, urmând ca, în aceste zile, sa fie prezentat si la Chisinau. Pe vestigiul care va fi expus aici, cu prilejul aniversarii a 2o de ani de la cucerirea Independentei de stat a R.Moldova, se afla brodat textul rugaciunii concepute chiar de Ștefan cel Mare. Iata si alte 10 lucruri bine de stiut despre acest steag:

1. Steagul liturgic al lui Ștefan cel Mare a fost creat de calugari, timp de patru luni, între 1 ianuarie și 11 aprilie 1500. Sau, în alți termeni, în cel de-al…

Citeste articolul mai departe pe timpul.md…  

Sursa articol: timpul.md


Stiri pe aceeasi tema

Bașcana Gagauziei, profeție pentru Moldova in cazul in care se unește cu Romania la propunerea lui Ciolacu: 'Ar reprezenta moartea!'

14:36, 08.04.2024 - Bașcana Gagauziei, Evghenia Guțul, considera ca posibila unire a Moldovei cu Romania ar reprezenta „moartea Moldovei”, a „limbii și culturii moldovenești”. Declarația vine dupa o alta afirmație recenta a ei, in care avertiza ca  Gagauzia se va desprinde de Moldova, asta daca Chișinaul va decide sa formeze…

Imagini rare la la Expoziția itineranta „Jandarmeria Romana 1850 – 2020”

00:10, 26.03.2024 - Cu ocazia aniversarii a 170 de ani de la inființarea Jandarmeriei Romane, Muzeul Național de Istorie a Romaniei, in parteneriat cu Complexul Național Muzeal ASTRA din Sibiu, Inspectoratul General al Jandarmeriei Romane și Muzeul Județean Mureș, organizeaza expoziția itineranta „Jandarmeria Romana 1850-2020".…

Dialog intercultural: Romania are in zestre și cultura polona

08:55, 24.03.2024 - Expoziție in aer liber, la Muzeul Unirii din Iași: „Despre limba polona” Reprezentanții Muzeului de Istorie a Moldovei din cadrul Complexului Muzeal Național „Moldova” Iași propun publicului o noua expoziție in aer liber, organizata in parteneriat cu Institutul Polonez din București, un proiect stradal…

Lectia de istorie. Minuni din vremea lui Stefan cel Mare

16:06, 20.03.2024 - Dupa batalia de la Vaslui – Podul Inalt, la indemnul lui Ștefan cel Mare, in Moldova s-a ținut post 45 de zile. Dupa cum stateau lucrurile inainte de batalie, numai o minune de la Dumnezeu mai putea salva Moldova și ea s-a produs. Minunea este o forma de manifestare a sacrului și, așa cum spunea […]

Cristian Matache, la Dialogurile Puterii: Sa spui despre 24 ianuarie 1859 ”Mica Unire” e un afront adus parinților națiunii

08:15, 24.01.2024 - Sintagma ”Mica Unire” utilizata pentru 24 ianuarie 1859 este contestata de Cristian Matache, senior editor Puterea și absolvent al Facultații de Istorie, din cadrul Universitații București. Expresia ”Mica Unire” este un afront adus parinților națiunii pentru ca ei nu au realizat ceva mic ci au creat…

Vernisajul expoziției de arta plastica „Pe aripi de cantec”, miercuri, la Muzeul de Istorie

13:20, 23.01.2024 - La Muzeul de Istorie va avea loc, miercuri, 24 ianuarie 2024, la ora 14:00, vernisajul expoziției de arta plastica „Pe aripi de cantec", expoziție dedicata compozitorului Ciprian Porumbescu. Evenimentul este organizat de Muzeul Național al Bucovinei, Uniunea Artiștilor Plastici din ...

Iași: Evenimente in cadrul Simpozionului Național „Romanii in veacul construcției naționale”, la Muzeul Memorial „Mihail Kogalniceanu”

16:40, 22.01.2024 -   Complexul Muzeal Național „Moldova” Iași – Muzeul de Istorie a Moldovei – Muzeul Memorial „Mihail Kogalniceanu”, in calitate de partener, invita publicul sa participe la Simpozionul Național „Romanii in veacul construcției naționale. De la Unirea Principatelor la recunoașterea internaționala a Marii…


Ce parere ai despre aceasta stire?