Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

13:50, 05.01.2024

La Muzeu Național al Banatului poate fi vizitată expoziția „Timișoara în Gravura Europeană sec. XVI – XVIII”

La Muzeu Național al Banatului poate fi vizitată expoziția „Timișoara în Gravura Europeană sec. XVI – XVIII”

Vizitatorii Muzeului Național al Banatului pot vedea la Bastionul Theresia o expoziție remarcabilă, „Timișoara în Gravura Europeană sec. XVI – XVIII”. Este o ocazie rară de a privi prin lentila timpului, înapoi…




16:10, 30.11.2023

Intrare liberă în Muzeul ASTRA, unde copiii pot hrăni păsări şi vâna comori

Vizitatorii Muzeului ASTRA din pădurea Dumbrava Sibiului beneficiază de intrare gratuită în 1 Decembrie, unde copiii sunt aşteptaţi cu seminţe ca să hrănească păsările şi au ocazia să vâneze comori, informează…




00:15, 22.11.2023

Expoziție de monedă medievală la Muzeul Unirii

Vizitatorii Muzeului Unirii din Focșani vor putea admira, din această săptămână, o expoziție de monedă medievală. Expoziția este organizată de Muzeul Vrancei și cuprinde tezaure monetare poloneze, turcești, ungurești,…




10:01, 04.10.2023

4 octombrie, Ziua Mondială a Animalelor. Târg de adopții și demonstrații de dresaj canin la Muzeul Antipa

Ziua Mondială a Animalelor va fi sărbătorită miercuri, 4 octombrie 2023 la Muzeul Naţional de Istorie Naturală „Grigore Antipa”. Iubitorii de animale sunt invitați de ASPA și Asociația TNR Capturare Sterilizare…




09:05, 16.07.2023

VIDEO: Prima tipăritură în limba română, la Museikon Alba Iulia. Cum a fost descoperită întâmplător, în coperta altei cărți

VIDEO: Prima tipăritură în limba română, la Museikon Alba Iulia. Cum a fost descoperită întâmplător, în coperta altei cărți Vizitatorii Muzeului ”Museikon” din Alba Iulia pot vedea fragment din prima tipăritură…




10:41, 23.06.2023

Vizitatorii Muzeului Satului vor avea ocazia să-i vadă pe restauratori, la muncă, într-o nouă clădire

Muzeul Satului Bănățean de la Pădurea Verde se va deschide și mai mult publicului. Astfel, în incinta instituției urmează să fie construită o nouă clădire care va găzdui activitatea de conservare și restaurare.…




15:50, 05.10.2022

Vizitatorii Muzeului de Istorie Sighişoara pot descoperi universul leacurilor medievale din plante şi animale

Muzeul de Istorie din Sighişoara deţine o colecţie impresionantă de farmacie care prezintă istoria medicinei şi farmaciei din acest oraş, obiectele expuse fiind recipiente farmaceutice în care erau depozitate leacuri,…




13:56, 25.09.2022

Vizitatorii Muzeului Național din Amsterdam, întâmpinați de păianjeni și gândaci

Peronalul de curățenie al unei galerii din Rijksmuseum, în Amsterdam, în Olanda, a primit ordin să lase insectele circule prin muzeu, în numele artei Păianjeni și alte insecte care ar putea provoca frică și repulsie…




13:45, 18.08.2022

Vizitatorii Muzeului în aer liber se pot bucura duminică de brânza de Sibiu, adusă de la Jina

Vizitatorii celui mai mare muzeu în aer liber din România, cel din Pădurea Dumbrava Sibiului, se pot bucura duminică de muzică şi gastronomie specifică comunei Jina din judeţ, vedeta fiind cunoscuta brânză de Sibiu,…




15:55, 01.03.2022

Noutăți în expunerea Muzeului de Artă Populară Dr. N. Minovici

Vizitatorii Muzeului de Artă Populară Dr. N. Minovici din București vor putea regăsi în expoziția permanentă „Restitutio II” un nou exponat. Este vorba despre un vas ceramic decorativ de mari dimensiuni, creație…




04:05, 28.04.2021

Sibiu – Acţiunea „Oul Uriaş”

Vizitatorii Muzeului în aer liber din Dumbrava Sibiului sunt invitați, în aceste zile, să exerseze pictarea motivelor tradiționale regăsite pe ouăle încondeiate. Și o vor face nu pe ouă adevărate ci pe niște "ouă…




11:05, 27.04.2021

Sibiu: Ouă uriaşe de carton, de circa un metru şi jumătate, de încondeiat la Muzeul ASTRA

Vizitatorii Muzeului ASTRA vor avea ocazia, până joi, să încondeieze 16 ouă de carton, de aproximativ un metru şi jumătate, sub îndrumarea muzeografilor care le vor explica însemnătatea folosirii culorilor naturale,…




18:51, 24.02.2021

Românii care locuiesc sau au drum prin Dumbrava Sibiului pot învăța cum se produce rachiul

Vizitatorii Muzeului în aer liber din Dumbrava Sibiului au ocazia, miercuri şi joi, să participe la un atelier inedit, în care pot vedea cum se produce rachiul, informează Agerpres. Atelierul va fi organizat în…




10:40, 24.02.2021

Sibiu: Vizitatorii Muzeului în aer liber vor învăţa cum se produce rachiul

Vizitatorii Muzeului în aer liber din Dumbrava Sibiului au ocazia, miercuri şi joi, să participe la un atelier inedit, în care pot vedea cum se produce rachiul, informează un comunicat de presă remis AGERPRES.…




13:50, 13.01.2021

Sălaj: Muzeul Judeţean invită publicul la o plimbare virtuală prin centrul Zalăului de la începutul secolului XX

Vizitatorii Muzeului Judeţean de Istorie şi Artă Zalău vor avea posibilitatea, în curând, să facă o plimbare virtuală, într-o trăsură imaginară, prin centrul Zalăului de la începutul secolului XX, cu ajutorul noilor…




19:25, 21.08.2020

Muzeul Naţional de Istorie vinde măşti textile de protecţie care reproduc exponate de colecţie

Vizitatorii Muzeului Naţional de Istorie a României (MNIR) pot achiziţiona, în această perioadă, de la magazinul de suveniruri al instituţiei, pe lângă clasicele obiecte înfăţişând replici la scară ale lucrărilor…




12:28, 13.05.2020

(AUDIO) Muzeele vasluiene fac ultimele pregătiri înaintea redeschiderii de pe 15 mai

Muzeele vasluiene fac ultimele pregătiri înaintea redeschiderii de pe 15 mai. Pentru a evita orice risc de transmitere a coronavirusului, expozitiile vor putea fi vizitate în grupuri mici. La Bârlad, conducerea…




06:34, 19.02.2020

Dragobetele e special la Muzeul Naţional al Banatului: Îndrăgosteşte-te de un exponat

Vizitatorii Muzeului Național al Banatului pot sărbători dragostea într-un mod cu totul inedit! Muzeul lansează “dragocampania” ”Îndrăgostește-te de-un exponat!”, iar vizitatorii expoziţiilor deschise sunt aşteptaţi…




17:27, 09.08.2019

Sibiu: Vizitatorii Muzeului în aer liber au ocazia să înveţe să facă obiecte din lut şi să picteze mobilă

Vizitatorii celui mai mare muzeu în aer liber din ţară, cel din pădurea Dumbrava Sibiului, au ocazia, sâmbătă, să înveţe să facă obiecte din lut şi să picteze tradiţional mobilă, potrivit unui comunicat de presă…




19:52, 23.06.2019

FITS: Expoziţie de lampioane chinezeşti în Muzeul ASTRA în aer liber din Sibiu

Vizitatorii Muzeului în aer liber din pădurea Dumbrava Sibiului au ocazia să vadă, începând de duminică seara, o expoziţie de 20 de instalaţii de lampioane, eveniment numit "Lantern Festival - China în 20 de legende",…




05:23, 01.03.2019

Târguri şi expoziţii de 1 Martie, la muzeele din Capitală

Târguri de mărţişor sunt deschise în mai multe dintre muzeele din Capitală, bucureştenii fiind aşteptaţi să aleagă cele mai frumoase cadouri pentru doamne şi domnişoare. * La Muzeul Naţional al Satului "Dimitrie…




06:34, 26.02.2019

Târgul "De Mărţişor, Târg ... cu tâlc", la Muzeul Naţional al Satului "Dimitrie Gusti"

Muzeul Naţional al Satului "Dimitrie Gusti" organizează, în perioada 26 februarie - 8 martie, Târgul "De Mărţişor, Târg ... cu tâlc". "Ca în fiecare an, meşteri populari şi artişti plastici vor expune cele mai…




17:41, 12.12.2018

Cârnaţi, caltaboş, jumări, şorici şi pomana porcului, în week-end la Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului

Vizitatorii Muzeului în aer liber din Dumbrava Sibiului au ocazia în week-end, să mănânce şi să îşi cumpere pentru acasă, cârnaţi, caltaboş, jumări, tobă, şorici şi porţii din pomana porcului, toate preparate şi…




09:14, 28.09.2018

Expoziție de covoare vechi moldovenești la Muzeul Naţional de Istorie. Unele au peste două secole

Vizitatorii Muzeului Naţional de Istorie vor putea admira o nouă expoziție de covoare vechi moldovenești. Aceasta a fost deschisă cu ocazia Zilelor Europene ale Patrimoniului și reunește cele mai valoroase covoare…




15:28, 25.04.2018

Expoziţie unicat la Sibiu - poate fi văzut un exponat din cea mai mare scoică din lume

Vizitatorii Muzeului de Istorie Naturală din Sibiu au ocazia să vadă, începând de miercuri până în 21 septembrie, o expoziţie unicat în România, care conţine moluşte valoroase, vechi de două secole, care nu pot…




00:29, 21.05.2017

Andrei Haneş, taragotistul de 14 ani din Zlatna, prezent la Noaptea Muzeelor de la Alba Iulia alături de personajul Avram Iancu

Vizitatorii Muzeului Național al Unirii din Alba Iulia s-au putut bucura, în această seară, nu doar de personajele istorice şi de reprezentaţiile susţinute de aceştia, dar şi prezenţa unui tânăr deja cunoscut dintr-un…




21:55, 20.05.2017

FOTO/VIDEO: Andrei Haneş, taragotistul de 14 ani dintr-un sat din Apuseni, prezent la Noaptea Muzeelor la Alba Iulia, alături de personajul Avram Iancu

Vizitatorii Muzeului Național al Unirii din Alba Iulia s-au putut bucura sâmbătă seara nu doar de personajele istorice şi de reprezentaţiile susţinute de aceştia, dar şi prezenţa unui tânăr deja cunoscut dintr-un…




21:08, 26.05.2016

Codexul din Dresda: Misterul unei civilizații venite din cer

Vizitatorii Muzeului Cartii aflat in incinta Bibliotecii de stat din Dresda au norocul rar de a putea contempla unul dintre cele mai importante vestigii ale culturii Maya. Citește mai departe...




15:18, 29.04.2016

Admirate în Italia, Franța, lucrările Olgăi Percinschi au ajuns și la Chișinău

Foto: facebook.comRecent, în capitală au fost expuse lucrările pictorilor autohtoni în cadrul evenimentului &"Seara de Artă&".Printre tablourile vernisate s-au numărat și cele ale pictoriței Olga Percinschi,…




11:06, 17.05.2015

Impresii, emoţii, evenimente. Noaptea Muzeelor la Chişinău a adunat mii de oameni la un loc (VIDEO)

Mii de oameni au dat năvală aseară şi în muzeele din ţară, care au putut fi vizitate gratis. Cu prilejul "Nopţii Muzeelor", oamenii au avut ocazia să vadă expoziţiile permanente şi temporare şi să asiste la diverse…