Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

07:45, 24.04.2024

Săftoiu. ”Cu stomacul răvășit, cu dinții strepeziți, au făcut poza de grup”

Săftoiu. ”Cu stomacul răvășit, cu dinții strepeziți, au făcut poza de grup”

”Candidatura dlui Cîrstoiu este o nebuloasă. De ce l-au primit și/sau chemat, de ce au renunțat. Statutul de „incompatibil”, care a stârnit uriașul val de indignare, era o chestiune știută. Se practică la nivel…




14:41, 23.04.2024

Infecții nosocomiale. Caz de cangrenă streptococică

Infecții nosocomiale. Caz de cangrenă streptococică

La Spitalul Municipal de Urgență Roman, în Secția chirurgie a fost operat și îngrijit un pacient suferind de cangrenă streptococică (fasceită necrozantă). E vorba despre o infecție bacteriană rară (potrivit site-ului…




11:05, 05.03.2024

Lumina UV-C: Cum poate combate bacteriile din apă?

Lumina UV-C: Cum poate combate bacteriile din apă?

Apa poate găzdui sute de tulpine de bacterii periculoase ceea ce impune implementarea unor măsuri stricte de decontaminare înainte de a fi direcționată spre consum în orice forme. Tehnologia UV reprezintă o metodă…




08:30, 06.02.2024

Ce este „zahărul de mesteacăn” - înlocuitorul zahărului clasic, pe care toți îl consumăm

Ce este „zahărul de mesteacăn” - înlocuitorul zahărului clasic, pe care toți îl consumăm

Este numit astfel pentru că, în mod tradițional, este extras din mesteacăn, deși în ziua de azi acesta este obținut adesea din alte surse de lignoceluloză, cum ar fi cojile de copaci și trestia de zahăr.Xilitolul…




17:00, 05.02.2024

Ce este „zahărul de mesteacăn” - înlocuitorul zahărului clasic, pe care toți îl consumăm

Ce este „zahărul de mesteacăn” - înlocuitorul zahărului clasic, pe care toți îl consumăm

Este numit astfel pentru că, în mod tradițional, este extras din mesteacăn, deși în ziua de azi acesta este obținut adesea din alte surse de lignoceluloză, cum ar fi cojile de copaci și trestia de zahăr.Xilitolul…




08:21, 05.02.2024

O greșeală pe care o faci zilnic poate duce la cancer la colon

O greșeală pe care o faci zilnic poate duce la cancer la colon

Cu toate acestea, nenumărate studii au ajuns la concluzia că există un alt factor ce joacă un rol important în dezvoltarea cancerului de colon.  Este vorba despre o bacterie care accelerează dezvoltarea bolii în…




18:05, 29.11.2023

Medicamentul care ar putea prelungi viața câinilor și fericirea stăpânilor lor. Cum funcționează și când ar putea apărea pe piață 

O companie americană ar putea scoate pe piață, în următorii ani, medicamente care promit să prelungească viața câinilor, cei mai buni prieteni ai oamenilor. Totuși, acest lucru ridică și întrebări etice din partea…




14:20, 20.11.2023

„Unii zâmbesc strâmb și strepezit acum” » Noi ode pentru Burleanu: „O victorie a viziunii și perseverenței. Echipa FRF a rezistat unui tsunami de insolențǎ”

Vasile Dîncu, politcian cu multiple conexiuni în lumea fotbalului și unul dintre prietenii apropiați ai lui Răzvan Burleanu, a marcat calificarea naționalei la EURO 2024 printr-un mesaj dedicat șefului de la Casa…




00:06, 19.10.2023

La 19 octombrie, cercetătorii au descoperit tratamentul care vindecă TBC. Este ziua în care au murit Mihail Sadoveanu și Victor Babeș VIDEO

La 19 octombrie 1943, cercetătorii au izolat Streptomicina, primul antibiotic care vindecă tuberculoza. În anul 1961 a murit Mihail Sadoveanu, iar în 2003, Maica Tereza a fost beatificată de Papa Ioan Paul al II-lea.




14:00, 29.09.2023

Care e treaba cu Streptococul de grup A?

Trăim atât de mult în lumea virtuală și aflăm atât de multe lucruri, uneori contradictorii, de acolo, încât din când în când trebuie să ne resetăm informațional. Recunosc de multă vreme mă gândesc să răspund la…




08:15, 26.09.2023

Mai multe păsări din Cartea Roșie, ucise într-un sat din Cimișlia

Pe 24 septembrie, Inspectorii de mediu din Direcția Control Resurse Cinegetice și Piscicole din cadrul aparatului central al Inspectoratului pentru Protecția Mediului au documentate un act de braconaj care include…




18:25, 31.08.2023

Află ce boli grave poți preveni prin vaccinare

Auzim deseori sintagma “un vaccin ne poate salva viața”. Însă este necesar să ne interesăm și să aflăm ce efecte au aceste vaccinuri asupra sănătății și, mai ales, care sunt efectele lor secundare. Am auzit vorbindu-se…




16:40, 04.08.2023

Pelinul combate bacteriile și ciupercile

S-a dovedit, de asemenea, că pelinul are activitate antibacteriană și antifungică puternică. Diferiți compuși sunt considerați responsabili pentru aceste efecte, inclusiv substanțe chimice numite terpene care conferă…




15:50, 06.07.2023

Diferența dintre viruși și bacterii – curiozități și lucruri interesante

Aceste microorganisme minuscule sunt responsabile pentru o mare varietate de boli, de la simple infecții gastrointestinale până la pneumonia care pune viața în pericol. Virușii, bacteriile și ciupercile au existat…




15:26, 05.07.2023

Scarlatina la copii – ce trebuie să știi?

Scarlatina este o infecție bacteriană acută cauzată de streptococii de grup A, care afectează în special copiii între 5 și 15 ani [1]. Această infecție este caracterizată de erupții cutanate, febră, durere în gât…




10:05, 02.06.2023

DE LUNA VIITOARE – Noi analize de laborator decontate de stat. Care sunt acestea

Vești bune pentru maramureșeni. De luna viitoare vom avea mai multe analize de laborator care vor fi decontate integral de stat în cazul persoanelor asigurate. Potrivit Casei Naționale de Asigurări de Sănătate,…




19:46, 23.05.2023

Ceaiul de cimbru distruge streptococul gâtului, virusul gripei, toxiinfecții alimentare și luptă împotriva infecțiilor respiratori. Ingrediente

Cimbrul este abundent în vitaminele A, C, E și K, precum și în minerale precum fier, potasiu, calciu și fosfor. Profită acum : Ofertă de nerefuzat Oferta de nerefuzat  la President Hotel & Resort**** din Băile…




08:00, 19.05.2023

Zeci de cazuri de Scarlatina si angine streptococice in Municipiul Buzau si judet – raspunsul DSP!

Potrivit unui raspuns oficial al DSP Buzau, remis redactiei News Buzau, “pana la aceasta data au fost confirmate un numar de 52 cazuri de Scarlatina din care 39 In orasul Buzau $i 25 de angine streptococice”. Reamintim…




13:40, 15.05.2023

Crește numărul copiilor infectați cu streptococul care poate declanșa scarlatină

Numărul copiilor infectați cu streptococul de tip A, care poate declanșa scarlatină, este în creștere. Boala este extrem de contagioasă, îi afectează în special pe cei mici, dar se poate transmite și la părinți. 




22:30, 05.05.2023

Rășina de brad – balsamul care vindecă aparatul respirator, cancerul. Rețetă

Rasina de brad se acumuleaza pe trunchiul bradului, acolo unde a suferit o leziune, ea avand rolul de a dezinfecta si cicatriza coaja pomului. Profită acum : Ofertă de nerefuzat Oferta de nerefuzat  la President…




14:40, 24.04.2023

Ce este streptococul beta-hemolitic și cum se poate transmite

Responsabil cu infecţiile respiratorii, faringite sau amigdalite, streptococul beta-hemolitic trebuie diagnosticat şi tratat corect, pentru a preveni complicaţiile. Despre transmiterea acestei boli, tratament şi…




06:45, 05.04.2023

A revenit scarlatina! Medicii recomandă internarea copiilor infectați

Cazurile de scarlatină au revenit în forță în colectivități în acest sezon, după renunțarea la măsurile pandemice. Dr. Daniela Ristea, medic infecționist la Spitalul „Victor Babeș” din Craiova spune că numărul…




23:40, 13.03.2023

Există o conexiune între infecţiile streptococice şi tulburările neuropsihiatrice la copii, afirmă medicul psihiatru Augusta Oroian

Sindromul Pediatric Autoimun Neuropsihiatric Asociat cu Streptococul (PANDAS) este o afecţiune rară, dar extrem de importantă şi de multe ori subdiagnosticată, ce poate afecta copiii şi adolescenţii, declanşând…




17:05, 13.03.2023

Medic psihiatru, despre legătura dintre infecţiile streptococice şi tulburările neuropsihiatrice la copii

Bianca Augusta Oroian, medic psihiatru la Institutul de Psihiatrie Socola, afirmă că există o conexiune între infecţiile streptococice şi tulburările neuropsihiatrice la copii, cum ar fi, de exemplu, tulburarea…




08:56, 23.01.2023

Ce trebuie să faci dacă ai fost mușcat de câine. Micile detalii care pot face diferența între viață și moarte

Din păcate, copiii sunt cele mai frecvente victime ale mușcăturilor de câine și tot ei suferă cele mai grave răni, însă și adulții pot suferi de pe urma unei asemenea interacțiuni. Ce trebuie să faci dacă ai fost…




21:40, 26.12.2022

Ceai de cimbru – Luptă împotriva infecțiilor respiratorii, distruge streptococul din gât și virusul gripei

Cimbrul se laudă cu un conținut generos de vitamine (A, C, E, K) și alte minerale (calciu, fosfor, fier, potasiu) iar datorită acestora, proprietățile sale stimulează protecția organismului împotriva numeroaselor…




14:01, 24.12.2022

Numărul britanicilor spitalizați din cauza gripei crește dramatic

Britanicii au fost îndemnați să se protejeze împotriva gripei, în condițiile în care numărul cazurilor și al spitalizărilor a crescut din nou, scrie The Sun. Ratele rămân cele mai ridicate în cazul copiilor cu…




18:00, 16.12.2022

Cazul bebeluşilor morţi la Baia Mare: Decesul lor a fost provocat de o suprainfecţie bacteriană cu streptococ B

Primele date ale unei anchete interne deschise de Spitalul Judetean de Urgenta din Baia Mare dupa ce doi bebelusi care au fost consultati la unitatea medicala au murit în cursul lunii decembrie arata ca primul…




16:30, 16.12.2022

Spitalul Județean Baia Mare a finalizat prima etapă a anchetei privind decesul celor doi bebeluși

În urma decesului celor doi bebeluși consultați și tratați în cadrul Unității Primiri Urgențe, Spitalul Județean Baia Mare a constituit o comisie de analiză pentru a stabili cauzele celor două decese. Comisia de…




10:36, 15.12.2022

Bacteriile au ”învățat” tactici prin care să reziste la antibiotice

Rezistenta bacteriilor la antibiotice este o amenintare în crestere pentru sanatatea umana. Infectiile bacteriene rezistente la medicamente, cum ar fi MRSA si gonoreea, ucid în fiecare an 1,3 milioane de oameni…