Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

04:26, 03.07.2019

Cum se prepară şerbetul de cireşe amare. Secretul unui desert desăvârşit

Vă propunem o reţetă veche de şerbet de cireşe amare din celebra carte de bucate a Sandei Marin. Aveţi nevoie de un un kilogram de cireşe amare, care se curăţă de codiţe, se spală şi se lasă să se scurgă. Se îndepărtează…




13:07, 02.07.2019

Avertismentul medicilor! Căldura poate cauza îmbolnăviri soldate cu deces. Cum să suportăm mai bine canicula

Europa este în alertă din cauza caniculei! Infarctul miocardic, accidentul vascular cerebral, insolația, deshidratarea, tulburările digestive, arsurile pielii sunt doar câteva dintre problemele grave de sănătate…




16:08, 01.07.2019

Regulile de bază în prepararea unui cocktail perfect în această vară (PUBLICITATE)

Un cocktail bun pentru un final excelent de zi. Nu trebuie să fii la o terasă sau bar ca să te bucuri de așa ceva. Poți încerca să-ți faci singur cocktailul perfect în această vară chiar la tine acasă. Deși în…




00:07, 01.07.2019

Aida Parascan îți recomandă două băuturi pentru vremea caniculară preparate după rețetă proprie

Legumele proaspete, sănătoase, preparate corespunzător, pot face minuni pentru starea ta de spirit și pentru tenul și pielea corpului tău. Buzoianca Aida Parascan, câștigătoare a emisiunii MasterChef de la Pro…




04:29, 30.06.2019

Cum se prepară cea mai aromată dulceaţă de piersici. Reţeta folosită de faimoasa Sanda Marin, bucătăreasa românilor

Dulceaţa de piersici se face foarte simplu. Vă propunem aici o reţetă a Sandei Marin, celebra autoare de cărţi de bucate, cu care nu veţi da greş. Urmează paşii reţetei şi sigur îţi va ieşi o dulceaţă delicioasă.




11:05, 29.06.2019

Laura Cosoi a rezolvat problema alimentației pentru Rita, în vacanțe. Cum a decurs totul pas cu pas

Laura Cosoi a povestit pe blogul personal, cum a rezolvat problema alimentației fetiței sale, atunci când ea și soțul acesteia pleacă în vacanță. Vedeta le-a sfaturi mămicilor, care se află în aceeași situație.…




20:03, 28.06.2019

Un hotdog lung de 100 de metri, preparat în centrul oraşului pentru a-l ajuta pe Ştefi Maroşan să păşească din nou

Un hotdog lung de o sută de metri a fost preparat, vineri – 28 iunie, în centrul orașului pe platoul de marmură, de cunoscutul chef Adrian Szucs. Hotdogul care s-a vrut cel mai ”lung din Europa” de 100 de metri…




13:07, 28.06.2019

Servicii Comunale Rădăuți se dotează cu o stație de preparat mixturi asfaltice

Consiliul Local Rădăuți și-a dat acordul pentru ca societatea Servicii Comunale în subordinea căruia se află să contracteze un credit în vederea achiționării unei stații de preparat mixturi asfaltice tip SMAV 50.…




20:27, 27.06.2019

Înghețată de casă cu piersici coapte și smântână. Răcorește-te delicios!

Atunci când temperaturile depășesc 30 de grade Celsius, cu siguranță îți este poftă de înghețată sau deja mănânci una. Ți-am pregătit o rețetă ușoară de preparare a acestui desert savuros, atât de necesar în zilele…




23:42, 26.06.2019

Ceaiul verde și beneficiile sale pentru sănătatea organismului - preparare, consum, cantitatea recomandată

Ceaiul verde este bogat în antioxidanți benefici pentru sănătatea organismului, fiind ideal pentru curele de detoxifiere. Acesta este obținut din planta Camelia Sinensis și își are originea în China.




19:56, 26.06.2019

Cum se prepară celebra fritatta italiană cu dovlecei şi brânză

Îşi are originea în Italia şi este perfectă atât pentru gustări, cât şi pentru mesele principale. Fritatta poate fi făcută aproape din orice combinaţie de legume îţi doreşti, însă sezonul dovleceilor te poate inspira…




19:33, 26.06.2019

Cum se prepară celebra mâncare italiană  fritatta cu dovlecei şi brânză

Îşi are originea în Italia şi este perfectă atât pentru gustări, cât şi pentru mesele principale. Fritatta poate fi făcută aproape din orice combinaţie de legume îţi doreşti, însă sezonul dovleceilor te poate inspira…




06:14, 26.06.2019

Cum se găteşte Hremzli, unul dintre cele mai delicioase preparate tradiţionale din Maramureş

O reţetă extrem de simplă, care poate ţine loc de o gustare rapidă este Hremzli. Seamănă cu nişte chifteluţe plate din cartofi şi sunt printre cele mai delicioase preparate tradiţionale din Maramureş.




15:27, 25.06.2019

REȚETE Frappe cu înghețată, un deliciu răcoros în zilele toride

Ingrediente   4-5 cuburi de gheata 2 lingurite cu vârf de ness 2 linguri de zahar 3-4 linguri de înghetata de vanilie 150 ml de lapte Preparare   Într-un shaker se pun cuburile de gheata, ness-ul si 2 linguri de…




19:28, 24.06.2019

Chef Cătălin Scărlătescu va prepara mâncăruri medievale în Muzeul Satului Bucovinean

Unul dintre cei mai cunoscuți maeștri bucătari din România, chef Cătălin Scărlătescu, va fi prezent, duminică, 30 iunie, în Muzeul Satului Bucovinean, unde va prepara mâncăruri medievale după rețetele originale.…




14:23, 21.06.2019

Mâncarea gătită chiar în fața ta, preparate internaționale și concerte la Street FOOD Festival

Ca în fiecare an, Street FOOD Festival a revenit weekendul acesta la Timișoara, în Parcul Rozelor. Evenimentul se desfășoară pe o perioada de 4 zile, iar ultima zi de festival va fi duminică, 23 iunie. Întreg festivalul…




06:03, 21.06.2019

Porumb copt cu usturoi şi pătrunjel. Cum se pregătește. Este delicios!

Porumb copt cu usturoi şi pătrunjel. Cum se pregătește. Este delicios!. Porumbul copt cu usturoi şi pătrunjel este o adevărată încântare în zilele de vară. Preparat astfel, devine gustarea sezonului. Cum se pregătește.




09:54, 20.06.2019

Tartă cu vișine, dulce-acrișoară. Un desert de vară simplu și ușor de preparat.

Foarte potrivită pentru perioada caniculară, o astfel de Tartă cu vișine, dulce-acrișoară.   Cu blat fraged, sfărâmicios, aromat cu vanilie și umplutură de vișine, dulce-acrișoară nu poate rezulta decât un desert…




12:13, 19.06.2019

Andreea Mantea a reușit să fenteze bunătățile turcești. «Am limonada mea magică, pe care o beau zilnic»

Se știe că Turcia este paradisul gastronomiei, având preparate pentru toate gusturile. Dat fiind faptul că tot ce e bun îngrașă, toți turiștii se reîntorc cu câteva kilograme în plus după o vacanță în Turcia. Nu…




11:37, 19.06.2019

Pitești Street Food Festival – cele mai gustoase mâncăruri street food în Piața Primăriei

Vineri, 21 iunie, începe Pitești Street Food Festival. Timp de trei zile, orașul lalelelor devine capitala gusturilor desăvârșite, pentru că în Piața Primăriei se vor aduna cele mai îndrăgite și colorate food truck-uri…




22:24, 18.06.2019

Proba finală în sezonul dedicat familiilor: Trebuie să faceți un preparat de 10.000 de euro!

Familia Crudu,  în tunici roșii, și familia Băițoi, în tunici galbene sunt cele două echipe care luptă în ultima probă din finala sezonului Chefi la cuțite destinat familiilor. Pentru a câștiga concursul culinar,…




10:00, 18.06.2019

XS Cafe ne invita, joi, la "Una notte italiana", cu muzica live si meniu specific italienesc

Joi, 20 iunie, petrece o seara cu specific italienesc la cea mai apreciata brasserie urbana din Ploiesti - XS Cafe!  Organizatorii au pregatit "Una Notte Italiana" - un eveniment care aduce in Ploiesti nu…




07:35, 18.06.2019

FOTO Mâncărurile bănăţene cu iz franţuzesc. Cum se prepară caletele de Tomnatic

În localitatea bănăţeană Tomnatic a trăit cea mai mare comunitate de francezi de la noi. Gurmanzii se întreabă acum dacă ar putea fi Ratatouille-ul frate cu Ghiveciul bănăţean şi văr primar cu Papricaşul.




12:29, 16.06.2019

Cum prepari paste carbonara. Cea mai delicioasă rețetă a italienilor

Ai chef să îi surprinzi pe cei dragi cu o rețetă, însă nu vrei să pierzi prea mult timp în bucătărie? Pastele sunt ideale pentru că sunt versatile și se pot prepara cam cu orice ai prin frigider.




12:16, 15.06.2019

4 reţete de preparate sănătoase şi inedite cu conopidă

Conopida este o legumă din familia cruciferelor, deosebit de hrănitoare, săţioasă, şi cu numeroase beneficii pentru sănătatea noastră. Se găteşte în multe feluri, putând fi consumată în stare crudă, fiartă sau…




10:17, 15.06.2019

Cum se prepară delicioasa plăcintă de post cu ceapă

Pentru zilele de post, plăcinta cu ceapă poate fi une din cele mai rapide opţiuni. Uşor de pregătit, plăcinta seamănă cu o pizza calzone ceva mai săracă în umplutură. Ingrediente: 250 g făină albă 1/2 plic drojdie…




09:19, 14.06.2019

Lichior de mentă preparat în casă. Băutură puternic aromată, cu efecte benefice.

Lichior de mentă preparat în casă. Băutură puternic aromată, cu efecte benefice. Studii de specialitate au arătat că lichiorul de mentă nu este numai o băutură cu aroma plăcută ci și un un bun remediu în afecţiuni…




06:46, 13.06.2019

Cum se pregăteşte piftia de peşte la Mănăstirea Sihăstria Putnei. Secretele preparatului delicios

Piftia de peşte este un preparat uşor, potrivit pentru o zi caniculară. Se prepară din crap sau şalău. Călugării spun că este un preparat numai bun pentru zilele de sărbătoare, mai ales atunci când este dezlegare…




16:43, 12.06.2019

Cum prepari limonadă de ceai verde pentru slăbit, băutura verii

Vara, atunci când atmosfera devine tot mai încinsă, tot ce-și dorești este o băutură răcoritoare care să te energizeze și, dacă s-ar putea, să te ajute să te detoxifiezi și slăbești - acesta este limonada de ceai…




11:53, 11.06.2019

Nectar de caise preparat în casă. Rețetă de nectar 100% natural, fără conservanți.

De ce să-l cumpărăm, dacă putem să-l preparăm în casă după această rețetă de nectar 100% natural, fără conservanți. Și în plus, putem să păstrăm acest Nectar de caise preparat în casă chiar și pentru la iarnă.