Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

20:56, 24.04.2024

Secretul grădinarilor: cu ce trebuie să stropim roșiile pentru a fi gustoase și mari

Secretul grădinarilor: cu ce trebuie să stropim roșiile pentru a fi gustoase și mari

Momentul ideal pentru tratamentExperții afirmă că tratamentul plantelor ar trebui să se facă în timpul fructificării active, mai exact când tomatele încep să se înroșească. Aceasta este faza în care plantele pot…




12:20, 22.04.2024

Povestea faimoșilor cârnați Virșli, mândria Ardealului! Moții au perfecționat acest produs pentru a supraviețui climatului dur

Povestea faimoșilor cârnați Virșli, mândria Ardealului! Moții au perfecționat acest produs pentru a supraviețui climatului dur

Virșlii sunt un tip de cârnați uscați, de obicei făcuți din carne de porc sau de vită, care sunt condimentați și uscați. Aceștia sunt populari în multe țări, fiind consumați atât ca gustare, cât și în diverse preparate…




10:55, 22.04.2024

Rețetă. Beneficiile extraordinare ale siropului de păpădie

Rețetă. Beneficiile extraordinare ale siropului de păpădie

Siropul din flori de păpădie este un produs mai puţin cunoscut, deşi este foarte gustos şi are multe proprietăți medicinale. Este un lichid de consistență mai vâscoasă, de aceea mai este denumit și „mierea de păpădie”…




11:30, 19.04.2024

Concursului regional „Gastronomie și tradiții de pe meleaguri românești” – preparare de cozonaci, la Târgu Lăpuș

Concursului regional „Gastronomie și tradiții de pe meleaguri românești” – preparare de cozonaci, la Târgu Lăpuș

Urmează un alt eveniment deosebit la Târgu Lăpuș. Sâmbătă, 20 aprilie, începând cu ora 11:00, la Grădinița cu Program Prelungit din Târgu Lăpuș, organizează o nouă ediție a Concursului regional „Gastronomie și…




18:00, 18.04.2024

Rețetă de mochi. Desert tradițional japonez. Cum îl poți prepara simplu

Rețetă de mochi. Desert tradițional japonez. Cum îl poți prepara simplu

Prima atestare a desertului datează încă din anul 794. Acest desert era destinat, în principal, luptătorilor samurai. Ei aveau nevoie de un aliment consistent și foarte hrănitor care să le ofere sațietate pentru…




19:56, 15.04.2024

Un preparat gustos şi versatil, brânza de caju

Un preparat gustos şi versatil, brânza de caju

Bogată în vitamine și minerale, brânza de caju este o alternativă sănătoasă la brânza tradițională, inclusiv pentru persoanele care au intoleranță la lactoză şi pentru copii. Este un aliment versatil, putând fi…




16:25, 15.04.2024

Descoperă Secretul Delicios al Cozonacului de Post

Descoperă Secretul Delicios al Cozonacului de Post

În timpul postului, gustările și deserturile pot fi la fel de delicioase și satisfăcătoare ca și în restul anului. Un exemplu clasic este cozonacul de post, o reinterpretare creativă a rețetei tradiționale, care…




09:05, 15.04.2024

Rețete de prăjituri marmorate

Rețete de prăjituri marmorate

Prăjitura marmorată este, de regulă, aluatul pufos, fraged, în care adaugi diferite ingrediente și arome care să se îmbine perfect în straturi distincte, pentru a obține un aspect marmorat. Iată și câteva rețete…




09:11, 14.04.2024

Reţete de panettone. Cum să faci cozonac italian acasă

Reţete de panettone. Cum să faci cozonac italian acasă

Cu aluat pufos, umplutură cu cremă sau cu fructe, Panettone este nelipsit de pe masa de Paște. Te învățăm pas cu pas rețeta pentru a face acasă cozonac Italian. Descoperă rețete de panetrone.Ingredientele de bază…




23:10, 13.04.2024

FAPTE INCREDIBILE DIN ISTORIE De la pisici spioni la tancuri britanice cu dispozitive de preparare a ceaiului

Din 1945, toate tancurile britanice sunt echipate cu dispozitive de preparare a ceaiului. The post FAPTE INCREDIBILE DIN ISTORIE De la pisici spioni la tancuri britanice cu dispozitive de preparare a ceaiului first…




10:00, 10.04.2024

Blat de tort cu amidon, perfect pentru torturi deosebite

Blat de tort cu amidon, perfect pentru torturi deosebite

Amidonul alimentar poate înlocui cu succes făina din rețetele de prăjituri sau alte preparate. Nu conține gluten, iar preparatele în care este inclus pot fi consumate și de persoanele cu intoleranță la acesta.În…




08:36, 09.04.2024

Reţete de mâncare cu arpagic

Reţete de mâncare cu arpagic

Arpagicul este planta înrudită cu ceapa, deseori mai este numit ceapă de salată și este folosit într-o varietate de rețete culinare datorită beneficiilor sale. Mai jos îți prezentăm câteva rețete de mâncare cu…




08:51, 08.04.2024

Plăcintă învârtită cu spanac. Rețeta simplă pentru un aperitiv de post delicios

Plăcintă învârtită cu spanac. Rețeta simplă pentru un aperitiv de post delicios

Plăcinta cu spanac poate fi preparată pentru oricare dintre mesele zilei, dar și pentru gustarea din pauza de masă de la birou. Nu ai nevoie de foarte multe ingrediente pentru a o pregăti. Poți folosi pentru umplutură…




23:05, 05.04.2024

Palmieri cu scorțișoară. Rețetă de desert simplu, din doar trei ingrediente

Palmieri cu scorțișoară. Rețetă de desert simplu, din doar trei ingrediente

Tot ce ai de făcut pentru acest desert este să întinzi o foaie de aluat foietaj cât mai subțire. Presari peste ea cele necesare, o decupezi și o modelezi sub formă de palmieri. Apoi, coci delicioșii palmieri într-un…




09:05, 04.04.2024

Reţete cu organe de porc, vită, miel, pasăre

Reţete cu organe de porc, vită, miel, pasăre

Una dintre cele mai consumate mâncăruri tradiționale de la noi este tochitura cu organe. O mâncare în care se adaugă organe de pasăre ori animal pentru un gust cu adevărat delicios. Mai jos îți prezentăm ce rețete…




19:40, 03.04.2024

Prăjitură cu mere cuburi și crumble. Rețetă de post

Prăjitură cu mere cuburi și crumble. Rețetă de post

Deserturile cu mere sunt printre cele mai des preparate dintre deserturile cu fructe, pentru că merele sunt mereu la îndemâna oricui. În plus, oferă gust delicios și aromă plăcută indiferent de tipul desertului…




17:40, 03.04.2024

Ce întrebuințări mai are socul, în afară de celebra socată? Descoperă beneficiile ascunse ale celebrei flori

Ce întrebuințări mai are socul, în afară de celebra socată? Descoperă beneficiile ascunse ale celebrei flori

Definiția și Descrierea Florii de SocSocul, cunoscut științific sub numele de Sambucus nigra, este un arbust cu flori albe-crem caracteristice, recunoscut pentru proprietățile sale medicinale și aroma sa distinctă.…




16:35, 03.04.2024

Ce întrebuințări mai are socul, în afară de celebra socată? Descoperă beneficiile ascunse ale celebrei flori

Ce întrebuințări mai are socul, în afară de celebra socată? Descoperă beneficiile ascunse ale celebrei flori

Definiția și Descrierea Florii de SocSocul, cunoscut științific sub numele de Sambucus nigra, este un arbust cu flori albe-crem caracteristice, recunoscut pentru proprietățile sale medicinale și aroma sa distinctă.…




16:25, 03.04.2024

Sezonul socului. Descoperă beneficiile ascunse ale celebrei flori, pe care lumea o știe doar prin prisma socatei

Sezonul socului. Descoperă beneficiile ascunse ale celebrei flori, pe care lumea o știe doar prin prisma socatei

Definiția și Descrierea Florii de SocSocul, cunoscut științific sub numele de Sambucus nigra, este un arbust cu flori albe-crem caracteristice, recunoscut pentru proprietățile sale medicinale și aroma sa distinctă.…




18:30, 02.04.2024

Sănătate și energie într-un singur bol. Cum prepari cea mai bună ciorbă de lobodă dreasă cu iaurt: rețeta lui Radu Anton Roman

Sănătate și energie într-un singur bol. Cum prepari cea mai bună ciorbă de lobodă dreasă cu iaurt: rețeta lui Radu Anton Roman

Delicioasă şi uşor de preparat, ciorba de lobodă este nelipsită primăvara de pe mesele românilor. Bogată în vitamine, mâncarea se face cât ai clipi. Reţeta gustosului preparat o regăsim la regretatul gastronom…




20:55, 01.04.2024

Ciorbă de urzici cu franjuri de ouă, mai gustoasă și mai consistentă

Ciorbă de urzici cu franjuri de ouă, mai gustoasă și mai consistentă

Este o rețetă mult mai gustoasă și mai consistentă, datorită adaosului de ouă sub formă de franjuri. Acestea utilizează foarte des în rețetele de ciorbă, atunci când se renunță la fidea sau la orez. Oferă ciorbelor…




14:46, 01.04.2024

Sănătate și energie într-un singur bol. Cum prepari cea mai bună ciorbă de lobodă dreasă cu iaurt: rețeta lui Radu Anton Roman

Sănătate și energie într-un singur bol. Cum prepari cea mai bună ciorbă de lobodă dreasă cu iaurt: rețeta lui Radu Anton Roman

Delicioasă şi uşor de preparat, ciorba de lobodă este nelipsită primăvara de pe mesele românilor. Bogată în vitamine, mâncarea se face cât ai clipi. Reţeta gustosului preparat o regăsim la regretatul gastronom…




10:55, 29.03.2024

Negresă cu bezea. Una dintre cele mai adorate prăjituri, într-o variantă delicioasă

Negresă cu bezea. Una dintre cele mai adorate prăjituri, într-o variantă delicioasă

Rețeta de negresă este varianta românească a rețetei americane de brownie. Diferența constă în textura mai pufoasă, față de cea densă și lipicioasă a prăjiturii din bucătăria americană. Acest fapt se datorează…




09:55, 29.03.2024

Rețete de POST: 30 de BUCATE populare pentru post

Rețete de POST: 30 de BUCATE populare pentru post

Mâncare de gutui Ingrediente  2 gutui 1 lingura de faina 5-6 linguri de zahar (daca gutuile sunt mai acrisoare, atunci puteti pune mai mult zahar ) 80 ml ulei Mod de preparare  Se spala gutuile, dupa care se taie…




10:05, 27.03.2024

Reţete de creme pentru prăjituri

Reţete de creme pentru prăjituri

Cremă dulce, cremă ușor sărată sau cremă aromată, fiecare dintre acestea sunt ingredientul vedetă al oricărei rețete de prăjituri. Mai jos îți spunem ce rețete de creme pentru prăjituri poți face acasă.Prăjiturile…




09:40, 25.03.2024

Pâine cu lapte bătut în aluat. Cea mai pufoasă și albă pâine

Pâine cu lapte bătut în aluat. Cea mai pufoasă și albă pâine

Pâinea de casă este, de cele mai multe ori, mai gustoasă decât pâinea din comerț. Controlul ingredientelor este la tine, dar și satisfacția obținerii unui produs preparat în casă. În plus, mirosul aluatului copt,…




15:25, 22.03.2024

Cine are mai multă cofeină: ceaiul sau cafeaua? Câștigătorul confruntării, desemnat de studiile de specialitate

Cine are mai multă cofeină: ceaiul sau cafeaua? Câștigătorul confruntării, desemnat de studiile de specialitate

Aroma ceaiului nu sunt singurele aspecte care îl diferențiază de cafea, ci și nivelul de cofeină, care poate varia semnificativ în funcție de tipul și modul de preparare al ceaiului.Ceaiul este o băutură străveche…




19:20, 21.03.2024

Chec fără praf de copt, cu vanilie și cacao. Rețetă clasică și ușor de preparat

Chec fără praf de copt, cu vanilie și cacao. Rețetă clasică și ușor de preparat

Praful de copt este un ingredient folosit în diferite aluaturi sau blaturi de deserturi. Are rol de afânător ceea ce face aluatul spongios, dar îi mărește și volumul. Are la bază bicarbonat de sodiu, amestecat…




15:16, 21.03.2024

Unitățile de tip catering, verificate de inspectorii ANSVSA / Amenzi de peste 600.000 lei

Unitățile de tip catering, verificate de inspectorii ANSVSA / Amenzi de peste 600.000 lei

Eveniment Unitățile de tip catering, verificate de inspectorii ANSVSA / Amenzi de peste 600.000 lei martie 21, 2024 15:15 În intervalul 17.02.2024 – 04.03.2024, Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru…




11:40, 20.03.2024

Descoperă Comoditatea și Eficiența în Bucătărie cu Mixerul Vertical și Robotul de Bucătărie

Descoperă Comoditatea și Eficiența în Bucătărie cu Mixerul Vertical și Robotul de Bucătărie

  În era modernă a bucătăriei, tehnologia avansată îți face viața mult mai ușoară și îți oferă o gamă largă de instrumente și aparate care să îți faciliteze munca în bucătărie. Două dintre aceste instrumente esențiale…