Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

22:45, 09.02.2024

Impactul poluării aerului asupra polenizatorilor nocturni (studiu)

Impactul poluării aerului asupra polenizatorilor nocturni (studiu)

Polenizarea plantelor dependente de insectele nocturne, precum fluturii de noapte, este ameninţată de poluarea aerului, potrivit unui studiu publicat joi în revista Science, potrivit Agerpres. Un poluant prezent…




15:15, 05.07.2023

Ce este alergia la polen și de ce apare? O explicație detaliată

Alergia la polen este o problemă cu care se confruntă numeroase persoane, afectând semnificativ calitatea vieții acestora. În articolul nostru, vei descoperi informații esențiale despre această afecțiune, simptomele…




00:31, 08.06.2023

Alergia la ambrozie (P)

Cele mai multe persoane considera anotimpul de primavara ca fiind principalul sezon al debutului alergiilor. În ultimii ani, alergia la ambrozie a depasit cu mult numarul cazurilor de alergii ale sezonului de primavara.…




06:50, 04.06.2023

Polenizarea legumelor cu bondari importaţi, tot mai folosită. Cei autohtoni evită florile tomatelor. „Au nectarul amărui”

În acest mod, legumicultorii fac şi economii, pentru că substanţele fitosanitare sunt foarte scumpe, în timp ce un stup de 50 de insecte costă 300 de lei şi poate fi utilizat în mai multe solarii.




14:25, 09.05.2023

Cum recunoști roșiile COAPTE FORȚAT - semnul care arată că au fost folosite substanțe TOXICE

Deși perioada naturală de coacere a tomatelor româneşti este luna iunie, la tarabe au apărut „roşii româneşti” încă din mai, chiar aprilie.O analiză atentă a aspectului ne poate ajuta să ne dăm seama dacă roșiile…




14:35, 12.03.2023

Alergiile de primavara, un cosmar. Perioadele in care polenul face ravagii

. Incidenta bolilor alergice legate de expunerea la polen s-a marit considerabil in ultimii zece ani, din cauza cresterii ratelor de sensibilizare. Unele specii invazive prezinta riscuri pentru sanatate, fiind…




12:46, 11.01.2023

Tehnici și strategii pentru a produce semințe de lucernă

Atât pe piața internă, cât și la nivel internațional, cererea pentru semințele de lucernă este una crescută și poate produce câștiguri însemnate. Cultura lucernei pentru furaj și cultura lucernei pentru sămânță…




09:30, 06.06.2022

Alergiile de sezon: cât de important este să cunoaștem perioadele de polenizare

Cunoașterea sezonului de polen și a perioadelor de vârf ajută persoanele alergice să monitorizeze expunerea și să să aibă o medicamentație personalizată eficientă. Care sunt perioadele în care pacienții trebuie…




16:37, 16.05.2022

Polenizarea cu bondari importaţi, tot mai folosită de fermierii din Iași

Polenizarea legumelor cu bondari din import este ultima tehnica folosita de fermierii din judetul Iasi care au solarii. Legumicultorii spun ca metoda este eficienta, iar calitatea legumelor creste. Bondarii sunt…




21:45, 29.04.2022

Bondari în loc de substanţe chimice pentru polenizare. Soluția ideală pentru legume cu gust mai bun și sere ecologice

Agricultura ecologică are teren fertil în România. Fermierii sunt tot mai interesați de metodele clasice de polenizare cu ajutorul bondarilor, o soluție optimă pentru sere și solarii. Costurile sunt rezonabile.




15:05, 25.04.2022

Ce cafea bem? Care sunt diferențele dintre cafelele Arabica și Robusta?

Există peste 100 de soiuri de cafea în toată lumea, cele mai consumate fiind  Arabica și Robusta. Puțin știu, dar între cele două soiuri există o diferență majoră. Ce le face diferite? Arabica este cultivată în…




10:05, 13.08.2021

Cristina Stan, apicultor din Urleasca, Brăila „Apicultura dispune de prea puține ajutoare din partea statului“

Cristina Stan, apicultor din Urleasca, Brăila, ne povestește experiențele pe care le are alături de familiile sale de albine. Dragostea pentru albine i-a fost transmisă încă din copilărie, apicultura fiind ocupația…




04:55, 02.08.2021

Alergiile sezoniere și praful din casă – cum ne afectează, cum le prevenim?

Alergiile sezoniere afectează din ce în ce mai multe persoane, copiii, adolescenții și tinerii fiind cu precădere vizați de simptomele și complicațiile acestora. Pe lângă alergenele din exterior, există și alergene…




08:36, 30.06.2021

Ambrozia, marele nemesis din aer. Ce trebuie să ştii despre alergia la această plantă

Ambrosia artemisiifolia (ambrosia), cunoscută cu denumirea populară de „iarba de paragină”, „iarba pârloagelor” sau „floarea pustei” este una dintre cele mai problematice „buruieni” din România, fiind recunoscută…




00:00, 19.05.2021

Bondarii pentru polenizarea roşiilor, la mare căutare în Gorj

Agricultorii gorjeni caută bondari pentru polenizarea roşiilor din solar. Oamenii spun că munca insectelor nu implică substanţe chimice, iar tomatele sunt de cea mai bună calitate. Chiar dacă un stup de bondari…




17:30, 17.05.2021

Iris – plantare și îngrijire. Cum să stea înflorit mai mult timp

Iris sau stânjenel, așa cum se mai numește, este o plantă din familia Iridaceae. Sunt plante ierbacee cu rizomi orizontali ramificați, cu tulpina frunzoasă și flori mari, viu colorate.  Despre iris Dacă ai văzut…




22:01, 28.01.2021

Buruiană periculoasă: Ce i se pregătește ambroziei, în România

Guvernul a decis aprobarea unei Hotărâri ce prevede noi măsuri de combatere a buruienii numită ambrozia. Potrivit unui comunicat al Ministerului Agriculturii, actul normativ vizează, printre altele, simplificarea…




14:50, 28.01.2021

Buruiană periculoasă: Ambrozia, ținta unor noi măsuri de combatere în România

Guvernul a decis aprobarea unei Hotărâri ce prevede noi măsuri de combatere a buruienii numită ambrozia. Potrivit unui comunicat al Ministerului Agriculturii, actul normativ vizează, printre altele, simplificarea…




23:51, 01.07.2020

O tehnică neobișnuită de polenizare a fost descoperită în Japonia

Oamenii de știință japonezi au reușit să fertilizeze pomi fructiferi folosind polen transportat pe suprafața fină a baloanelor de săpun. Cercetătorii au căutat metode alternative de polenizare din cauza declinului…




10:42, 01.07.2020

Baloane de sapun, inlocuitorii albinelor. Metode alternative de polenizare

Oamenii de stiinta japonezi au reusit sa fertilizeze pomi fructiferi cu polen transportat pe suprafata fina a baloanelor de sapun. Din cauza declinului ingrijorator al numarului de albine la nivel mondial, cercetatorii…




08:40, 10.06.2020

Roşiile româneşti, în pericol: Temperaturile mici au dus la avortarea florilor şi slabă polenizare

Fermierii cer prelungirea termenului de livrare pe piaţă a producţiei de roşii cultivate în spaţii protejate, argumentând că temperaturile mici şi îngheţul târziu au dus la „avortarea florilor” şi la o slabă polenizare,…




15:24, 22.05.2020

VIDEO Eveniment foarte rar filmat în Piatra Craiului. Polenizarea în pădurile de molid are loc o singură zi pe an

Polenizarea în pădurile de molid şi brad, un eveniment care se întâmplă într-o singură zi din an, a fost surprinsă video în Parcului Naţional Piatra Craiului. Imagininile sunt spectaculoase.




11:26, 19.04.2019

Desensibilizarea, singurul tratament care se adresează cauzei bolilor alergice. Ce presupune și ce trebuie să faci

Primăvara este sezonul când persoanele alergice au probleme medicale (rinită, conjunctivită sau astm) din cauza sensibilizării la polen. Singurul tratament care se adresează cauzei bolilor alergice este DESENSIBILIZAREA.…




07:32, 11.03.2019

Apicultorii au început să pregătească albinele pentru un nou sezon de polenizare

Apicultorii au început să pregătească albinele pentru un nou sezon de polenizare.Prisăcarii susţin că primul lucru pe care îl fac este să evalueze starea de sănătate a familiilor de albine. În cazul în care acestea…




16:33, 10.10.2018

Cum putem limita riscurile pentru sănătate produse de buruiana ambrozia?

Cea mai răspândită dintre speciile de buruieni aparținând genului Ambrosia o reprezintă specia Ambrosia artemisiifolia, cunoscută sub denumirea populară de iarba de paragină, iarba pârloagelor sau floarea pustei,…




19:17, 15.03.2018

Unul dintre cele mai mari lanţuri de retail ar putea dezvolta albine robot pentru polenizare

Unul dintre cele mai mari lanţuri de retail din lume, Walmart, a depus cerere de brevet pentru albine robot, numite „drone pentru polenizare”. Aceste dispozitive ar putea transporta în viitor polenul de la o plantă…




10:30, 07.06.2017

Atenţie la roşiile colorate artificial! Producătorii au accelerat creşterea legumelor pentru a lua banii de la Guvern

"Aici testăm diverse varietăţi de tomate, circa 70 de soiuri şi hibrizi cu sămânţă adusă din Olanda. Soiurile româneşti sunt sub 10%", a declarat Valeria Tudor, coordonator testare hibrizi. Din seminţele testate…




00:02, 20.03.2017

Apicultura prin ochii unei eleve de clasa a IX-a de la Pedagogic

Din punct de vedere sistematic, albinele fac parte din încrengătura ARTROPODA, clasa INSECTA, ordinul HYMENOPTERA, familia APIDAE, genul APIS, care cuprinde următoarele specii mai cunoscute: Apis mellifica, Apis…




08:18, 17.02.2017

Problema globală a polenizării se va remedia cu drone albine

Populația globală de albine este în continuă descreștere deja de câțiva ani, iar soluția găsită de o studentă la problema polenizării implică drone albine. Prezența albinelor pe glob este una foarte importantă.…




19:07, 16.02.2017

Soluţie uimitoare pentru polenizarea florilor! Tehnica a fost testată cu succes

Portalul Popular Mechanics relateaza ca inginerul nipon Eijo Miyako, chimist la AIST, a creat gelul respectiv din întâmplare în anul 2007 si dupa ce aproape un deceniu nu l-a întrebuintat la vreun experiment, îl…