Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

11:16, 21.03.2024

Erupții cutanate, dureri de cap, inflamația mucoasei nazale? Mihaela Bilic explică intoleranța la histamină. Când ar trebui să ne îngrijoreze reacțiile

Erupții cutanate, dureri de cap, inflamația mucoasei nazale? Mihaela Bilic explică intoleranța la histamină. Când ar trebui să ne îngrijoreze reacțiile

Erupțiile cutanate, durerile de cap și inflamația mucoasei nazale pot fi simptomele unei intoleranțe la histamină, o substanță care se găsește în anumite alimente și care se formează în corp în timpul proceselor…




14:16, 20.03.2024

Erupții cutanate, dureri de cap, inflamația mucoasei nazale? Mihaela Bilic explică intoleranța la histamină. Când ar trebui să ne îngrijoreze reacțiile

Erupții cutanate, dureri de cap, inflamația mucoasei nazale? Mihaela Bilic explică intoleranța la histamină. Când ar trebui să ne îngrijoreze reacțiile

Erupțiile cutanate, durerile de cap și inflamația mucoasei nazale pot fi simptomele unei intoleranțe la histamină, o substanță care se găsește în anumite alimente și care se formează în corp în timpul proceselor…




18:35, 06.02.2024

Cele mai murdare locuri de pe corpul uman

Cele mai murdare locuri de pe corpul uman

În mod natural, pielea noastră este acoperită de o multitudine de bacterii și organisme microscopice, dar asta nu înseamnă că este și murdară. Cu toate acestea, sunt și părți ale corpului unde numărul de bacterii…




13:40, 17.05.2023

Anemia feriprivă: ce este și cum se manifestă

Anemia feriprivă reprezintă o problemă de sănătate des întâlnită, dar care poate fi gestionată. Totuși, pentru a se putea ajunge în acest punct, ea trebuie, mai înainte de toate, să fie diagnosticată. În acest…




02:50, 06.04.2023

Sinuzitele: simptome și cauze (P)

Rinosinuzitele reprezinta o patologie inflamatorie si infectioasa a mucoasei nazale si a sinusurilor paranazale. În ambele lor prezentari, acuta sau cronica, sinuzitele creeaza un disconfort major pacientilor.…




10:25, 09.03.2023

Cum se identifică alimentele proaspete, fără a cădea în capcana termenului de valabilitate

Economie Cum se identifică alimentele proaspete, fără a cădea în capcana termenului de valabilitate martie 9, 2023 10:23 De cele mai multe ori, termenul de valabilitate al unui produs poate ridica suspiciuni, mai…




09:30, 30.01.2023

Tratamentul cu laser CO2 în rejuvenarea genitală (P)

Tratamentul cu laser fractionat în ginecologie este o metoda inovativa, non-chirurgicala si non-invaziva, de ultima generatie, ce capata teren ca si optiune terapeutica în multiple patologii din sfera genitala.…




14:40, 10.11.2022

Prima reacție! Părintele Calistrat, despre femeile pe care le-a bătut: Isterice! Tu eşti o mucoasă, nu sunt bărbatul tău

Părintele Calistrat a avut o primă reacție în cazul femeilor pe care le-a lovit. Poliția și Arhiepiscopia Iași au deschis anchete după ce în presă au apărut imagini cu preotul care lovește două femei. Pe una din…




12:56, 20.07.2022

Băiat de nouă ani cu o afecţiune rară care i-a afectat tegumentul şi mucoasele, tratat la Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi - A stat timp de trei…

Un băiat de nouă ani cu sindromul Stevens-Johnson, o boală rară care afectează tegumentul şi mucoasele, a fost tratat la spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi, copilul fiind externat în stare bună după ce a stat…




18:10, 16.02.2022

Despre stomatitele aftoase și extracția măselei de minte

Stomatita aftoasă , cunoscută și sub numele de afte bucale, sunt niște ulcerații de culoare alb-gălbuie care apar în cavitatea bucale pe limbă, pe buze sau pe pereții interiori ai obrajilor. Care sunt cauzele stomatitei…




20:16, 12.12.2021

Alimentele interzise în GASTRITĂ. Când devine o afecțiune periculoasă și este nevoie de biopsie

Este necesar sa excluzi complet din regimul tau sau sa eviti pe cat se poate orice produs care iti creeaza dureri, senzatia de arsura sau indigestie.Ce nu ai voie sa mananci daca ai gastrita:In primul rand, trebuie…




16:46, 02.12.2021

Care sunt efectele țigărilor asupra organismului? Ce se întâmplă după o zi, o lună, un an sau 20 de ani de fumat

Fumatul ocazional nu este nici pe departe lipsit de riscuri. Ne-o demonstrează studiile științifice, potrivit cărora chiar și fumatul unei singure țigări pe zi are consecințe semnificative asupra sănătății. Mai…




10:30, 04.10.2021

Metoda eficientă de protecție împotriva virusurilor răcelii

Viroza respiratorie este cauzată de peste 200 de virusuri diferite care pot infecta tractul respirator superior. Mucoasa gurii și a nasului sunt principalele căi de pătrundere a virusurilor care declanşează răceala…




13:25, 01.09.2021

Care este rolul acidului gastric?

Dr. Cristina Stefana Szabo (FOTO), Medic specialist Gastroenterologie, Arcadia: „Mucoasa gastrica secreta în jur de 1,5 litri de suc gastric pe zi, care are o natura acida, având un pH scazut de 1.5-3.5. Aceasta…




09:50, 29.07.2021

Gastrita poate duce la cancer gastric. Cum o descoperi și cum o ții în frâu

  Gastrita repezintă un grup de afecţiuni inflamatorii ale mucoasei gastrice, afecţiuni care pot fi simptomatice sau asimptomatice, de etilogii variate. Gastrita este determinată de agenţi infecţioşi (bacterii,…




20:20, 22.07.2021

Adrian Streinu Cercel explică de ce persoanele vaccinate se pot infecta în continuare: 'Vaccinul nu ne protejează dacă renunțăm la mască, la igienă personală'

Medicul Adrian Streinu Cercel a explicat la B1 TV, de ce persoanele vaccinate cu schema completă împotriva COVID-19 pot să se infecteze în continuare sau să transmită mai departe boala. Cu toate acestea, medicul…




05:15, 16.07.2021

De ce curge sânge din nas mai ales vara? Cauze, măsuri de prim ajutor, tratament naturist, prevenție

Dacă îți curge sânge din nas cu precădere în timpul verii, să știi că există anumite motive. Unul dintre ele poate fi temperatura extrem de crescută, potrivit csid. Alergiile sezoniere, scobitul în nas , virozele…




08:36, 30.06.2021

Ambrozia, marele nemesis din aer. Ce trebuie să ştii despre alergia la această plantă

Ambrosia artemisiifolia (ambrosia), cunoscută cu denumirea populară de „iarba de paragină”, „iarba pârloagelor” sau „floarea pustei” este una dintre cele mai problematice „buruieni” din România, fiind recunoscută…




11:55, 20.06.2021

Rusia a inventat o gumă de mestecat anti-COVID

Ministerul Apărării al Rusiei dezvoltă un remediu împotriva virusului SARS-CoV-2 sub formă de gumă de mestecat, tablete de mestecat și pastile, scrie publicația RBK, citând, în acest sens, o declarație a șefului…




11:10, 11.01.2021

O nouă metodă de întărire a imunității - sfatul medicului

Virușii și bacteriile pătrund în corpul nostru prin căile respiratorii superioare, inclusiv prin faringe. În faringe, trebuie să ocolească inelul limfoepitelial, format din amigdalele palatine, adenoizi, amigdalele…




00:45, 28.12.2020

Rinita atrofică. Cum trebuie urmat tratamentul?

Rinită atrofică. Ozena este termenul medical care descrie o formă particulară de rinită, anume atrofică, ce se dezvoltă ca urmare a unor infecții permanente complicate printr-o importantă inflamație locală a mucoasei…




08:05, 25.12.2020

Dr. Oana Cuzino: masa de sărbători, între răsfăț și exces

Mai sunt câteva zile până când vom sărbători încheierea unui an intens, pentru a intra în noul an cu forțe proaspete. Și cum nicio sărbătoare nu ar fi completă fără o masă îmbelșugată, mare atenție la efectele…




14:35, 16.11.2020

Tot ce trebuie să știi despre acidul hialuronic. Ce este, cum și de ce îl folosim?

În termeni chimici, acidul hialuronic este o polizaharidă. Producția naturală de acid hialuronic a organismului scade odată cu înaintarea noastră în vârstă. Tot ce trebuie să știi despre acidul hialuronic. Ce este,…




11:36, 21.10.2020

Leziunile bucale pot influența negativ calitatea vieții

Mucoasa bucală tapetează întreaga cavitate bucală. Ea are mai multe funcții, cum ar fi protectorie, senzitivă și secretorie și este adaptată la mediul unic a gurii. Sănătatea bucală este importantă pentru calitatea…




06:30, 09.08.2020

Pericolul deshidratării: Top 10 simptome ignorate de moldoveni

CHIȘINĂU, 26 iul — Sputnik. Majoritatea persoanelor nu conștientizează efectele lipsei de apă din organism și nu-și fac griji din cauza deshidratării. Deshidratarea îi afectează pe toți cei care nu consumă suficiente…




15:15, 02.08.2020

Cea mai nouă RECOMANDARE făcută de renumitul medic FAUCI: Purtați ochelari!

Dr. Anthony Fauci, epidemiologul şef de la Casa Albă, a recomandat populaţiei să poarte ochelari de protecţie sau viziere pentru faţă ca o măsură suplimentară împotriva contractării noului coronavirus, scrie ABC…




13:50, 02.08.2020

Americanii sunt îndemnați să poarte ochelari și viziere pentru a se proteja de COVID-19

Americanii sunt îndemnați să poarte ochelari de protecție și viziere, ca măsură suplimentară împotriva infectării cu COVID-19, relatează Mediafax.Recomandarea îi aparține doctorului Anthony Faucci, epidemiologul…




09:30, 02.08.2020

Credeați că ați văzut tot? Iată ce se mai întâmplă la americani

Epidemiologul şef de la Casa Albă, dr. Anthony Fauci, a recomandat populaţiei să poarte ochelari de protecţie sau viziere pentru faţă ca o măsură suplimentară împotriva contractării noului coronavirus, scrie ABC…




22:06, 20.07.2020

Răspunsului imunitar la infecția cu SARS-CoV-2. Ipoteze pentru variabilitatea evoluţiei bolii

Imagine cu celulă infectată cu noul coronavirus (virusul, în galben, văzut la microscop electronic) Cel mai frecvent, infecţia omului cu SARS-CoV-2 (coronavirus de tip 2 producător al sindromului acut respirator…




11:07, 25.05.2020

Stomatita aftoasă poate influența negativ calitatea vieții

Stomatita aftoasă este o inflamație a mucoasei bucale care este frecvent asociată cu ulcerații. Stomatita poate influența negativ abilitatea de a mânca, înghiți și vorbi. Stomatita este o maladie frecvent întâlnită,…