Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

05:15, 11.04.2024

Adio insomnii, cu melatonină?

Adio insomnii, cu melatonină?

Melatonina este un hormon produs natural de glanda pineală din creier și este implicată în reglarea ciclului de somn-veghe, adică ajută la alternarea intervalelor de timp în care o persoană doarme sau este activă.…




09:35, 01.02.2024

Magneziu vs. melatonină: Care este cel mai bun supliment pentru somn?

Foarte mulți oameni întâmpină dificultăți în a adormi, motiv pentru care unii apelează la suplimentele. În timp ce melatonina este unul dintre cele mai populare suplimente pentru somn, nu este singurul. Și suplimentele…




16:15, 30.01.2024

Alimente care sunt bune de mâncat înainte de a dormi. Beneficii nebănite asupra organismului

Alimente care sunt bune de mâncat înainte de a dormi. Beneficii nebănite asupra organismului

Descoperă în rândurile de mai jos care sunt alimentele pe care le poți consuma înainte de culcare, dar și ce beneficii au acestea asupra organismului tău. CurcanEste important ca ultima masă din zi să nu fie una…




11:50, 15.01.2024

Mecanismul natural de secretare a melatoninei în creier și cauzele scăderii secreției

Mecanismul natural de secretare a melatoninei în creier și cauzele scăderii secreției

Melatonina, cunoscută și sub numele de hormon al somnului, este produsă în mod natural în creier și joacă un rol esențial în reglarea ciclului circadian și a somnului. Acest hormon este eliberat în timpul nopții,…




13:10, 12.12.2023

Importanța viselor într-un ritm circadian corect și rolul melatoninei

Visele sunt o parte esențială a experienței umane și joacă un rol semnificativ în funcționarea optimă a creierului și a corpului. Acestea nu sunt doar secvențe ale imaginației noastre, ci au o importanță profundă…




03:00, 06.12.2023

Tot mai mulți părinți le dau copiilor melatonină fără să cunoască riscurile. Avertismentul medicilor pentru cei care se informează de pe internet

Tot mai mulţi părinţi români folosesc produsele cu melatonină pentru calmarea copiilor înainte de somn, iar de cele mai multe ori o fac fără îndrumarea unui specialist. Organizaţia Mondială a Sănătăţii trage un…




15:56, 04.12.2023

Asocierea unui imunostimulator alături de melatonina: o abordare pentru un plus de sănătate

În ultimii ani, interesul pentru îmbunătățirea sistemului imunitar și pentru promovarea unui somn sănătos a crescut semnificativ. Una dintre tendințele din domeniul sănătății este asocierea unui imunostimulator…




22:05, 22.11.2023

Tot mai mulți părinți le dau copiilor melatonină fără să cunoască riscurile. Specialiștii avertizează asupra pericolelor

Părinții din Statele Unite le administrează în mod regulat copiilor de vârstă preșcolară suplimentul melatonină, în ciuda lipsei de dovezi care să susțină siguranța sau eficiența acestuia, arată o nouă cercetare.




10:06, 20.11.2023

La ce riscuri sunt expuși copiii de părinți dacă le dau melatonină. Specialiștii trag un semnal de alarmă

Melatonina este folosită, de regulă, pentru a reduce tulburările de somn, care poate fi folosit și în cazul copiilor. Chiar și așa, specialiștii spun că nu este indicat, mai ales dacă este administrată pe o perioadă…




18:05, 30.10.2023

Nervi și oboseală - de ce apar aceste simptome după schimbarea orei și cum poți să le vii de hac

În primele zile de la trecerea la ora de iarnă putem fi mai irascibili, putem avea insomnii sau resimţi oboseală, putem fi mai melancolici. Următoarea perioadă poate veni și cu anxietate și depresie. „Importantă…




17:55, 30.10.2023

Nervi și oboseală - de ce apar aceste simptome după schimbarea orei

În primele zile de la trecerea la ora de iarnă putem fi mai irascibili, putem avea insomnii sau resimţi oboseală, putem fi mai melancolici. Următoarea perioadă poate veni și cu anxietate și depresie. „Importantă…




15:05, 20.10.2023

Melatonina și calitatea vieții în schimbul de fus orar: echilibrul cronobiologic pentru călători

Schimburile de fus orar pot reprezenta o provocare majoră pentru organismul uman, afectând ritmul său intern și producând ceea ce este cunoscut sub numele de jet-lag. Jet lag-ul este rezultatul dezechilibrului…




16:25, 26.09.2023

Interacțiunea melatoninei cu medicamentele beta-blocante: mecanismul de acțiune și precauții

Melatonina, hormonul responsabil de reglarea ritmului circadian și de promovarea somnului sănătos, a devenit un subiect important de cercetare în ceea ce privește potențialele interacțiuni cu alte medicamente.…




04:11, 20.08.2023

Se apropie depresia de toamnă - Cum poți să te ferești de stările negative aduse de schimbarea anotimpului

În acest articol, vom explora cauzele, simptomele și, cel mai important, strategiile de prevenire ale acestei afecțiuni.1. Ce este depresia de toamnă?Depresia de toamnă este o formă de tulburare afectivă sezonieră…




09:31, 19.08.2023

Se apropie depresia de toamnă - Cum poți să te ferești de stările negative aduse de schimbarea anotimpului

În acest articol, vom explora cauzele, simptomele și, cel mai important, strategiile de prevenire ale acestei afecțiuni.1. Ce este depresia de toamnă?Depresia de toamnă este o formă de tulburare afectivă sezonieră…




14:30, 27.07.2023

Ce se întâmplă în organism dacă luăm melatonină în fiecare noapte, în speranța că vom dormi mai bine

Milioane de oameni suferă de probleme cu somnul. Mulți apelează la medicamente sau suplimente alimentare, iar melatonina este una dintre opțiuni. Înainte de administrarea sa este însă importantă conștientizarea…




12:25, 11.04.2023

Cele mai bune 9 alimente și băuturi pe care să le consumi înainte de culcare pentru a-ți îmbunătăți calitatea somnului. Încearcă-le și tu, fac minuni!

În general, se recomandă să dormi între 7 și 9 ore în fiecare noapte, deși mulți oameni se luptă să obțină și câteva ore de somn de calitate.Există multe strategii pe care le poți folosi pentru a obține un somn…




13:16, 06.04.2023

Alimentul care te ajută să dormi mai bine. E gustos și te vei simți mult mai odihnit a doua zi

Lipsa somnului poate duce la o mulțime de afecțiuni și probleme precum epuizarea sistemului nervos. Practic lipsa de somn afectează creierul care ulterior nu își mai poate îndeplini corespunzător sarcinile, afectând…




14:35, 18.03.2023

Fructul care ar putea crește durata somnului. Este plin de melatonină

Toată lumea așteaptă primăvara să se coacă primele fructe, dar puțini știu că unele fructe declanșează eliberarea hormonilor serotoină și melatonină, care reglează somnul odihnitor. Acest fruct chiar ar putea preungi…




21:55, 16.03.2023

8 alimente sănătoase pentru un somn liniștitor - Când trebuie neapărat să le consumi

V-ați gândit vreodată de ce experții recomandă întotdeauna 7-9 ore de somn pe noapte? Orele de somn liniștit contribuie din plin la starea generală a sănătății. O rutină necorespunzătoare de somn nu vă poate afecta…




05:30, 17.12.2022

Păturile ponderate ar putea accelera producția de melatonină

Folosirea unei pături ponderate în timpul somnului poate accelera producția de melatonină a corpului, acesta fiind hormonul care favorizează somnul, potrivit unui studiu, anunță descopera.ro. Fii la curent cu cele…




03:05, 29.11.2022

4 motive pentru care nu e indicat să dormi cu televizorul în cameră

Melatonina, hormonul care ne induce starea de somnolență și care ne pregătește de culcare, teoretic dispare în prezența luminii emise de electrocasnice. Sursa articolului: 4 motive pentru care nu e indicat să dormi…




11:25, 05.11.2022

#ConstantaEsteBine: Ziua 309 – 5.11.2022 Astazi sarbatoresc melatonina

In capul nostru, in zona fruntii, exact intre sprancene se gaseste o glanda endocrina numita pineala sau epifiza . Aceasta formatiune endocrina de dimensiunea unui bob de mazare are functii importante, despre care…




13:31, 04.10.2022

Astenia de toamnă – realitate sau mit? Simptome neobișnuite care provoacă îngrijorare

Micșorarea zilei și scădearea perioadei cu lumina soarelui, plus scăderea temperaturilor, pot provoca așa-numita astenie de toamnă.Principalul responsabil este melatonina, un hormon care ajută la reglarea somnului…




22:45, 21.06.2022

Un simplu truc făcut dimineața te ajută să dormi mai bine noaptea. Sfaturile unui expert

Un expert în somn a dezvaluit ce putem face pentru a dormi mai bine noaptea.Putina lumina dimineata ne poate ajuta în acest sens, potrivit expertului Anne Marie Boyhan. „Asigura-te ca obtii lumina naturala în timpul…




14:46, 07.06.2022

CDC: Intoxicațiile cu melatonină la copii au crescut cu 530% în ultimii zece ani!

În ultimii ani, a crescut consumul de suplimente pe bază de melatonină pentru combaterea insomniei. În timpul pandemiei, unele persoane au suferit de insomnie și și-au îndreptat atenția spre suplimentele cu melatonină.…




23:00, 21.03.2022

De ce nu este indicat să folosim gadgeturile cu ecran luminos înainte de culcare

Un element care contribuie la un somn sănătos este reglarea în mod natural a ritmului circadian, potrivit specialiștilor. În întuneric, hipofiza, care este o glandă endocrină cu funcţii multiple, situată la baza…




11:50, 07.12.2021

Melatonina poate reduce rata mortalității Covid, tromboza și sepsisul

Două studii cheie au identificat rolul pe care îl joacă melatonina în reducerea riscului unui test pozitiv pentru COVID și în scăderea incidenței simptomelor severe. Această nouă descoperire se adaugă la o listă…




12:15, 29.10.2021

Atenție la suplimentele alimentare cu melatonină folosite pentru un somn odihnitor!

Persoanelor care recurg la suplimente alimentare cu melatonină pentru un somn odihnitor li se recomandă mai multă prudență: să consulte medicul și să limiteze consumul acestora.   Este mesajul revistei ”60 millions…




12:05, 26.10.2021

Nutriție și sănătate: Alimente bogate în melatonină care vă vor ajuta să dormiți mai bine

Melatonina este un hormon natural produs de glanda pineală din creier. Printre alte funcții, melatonina reglează ritmul circadian, adică ciclurile de somn și veghe. Corespunzător, glanda pineală produce mai multă…