Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

13:30, 06.03.2024

Cea mai caldă lună februarie în România, dar și în Europa. Avertisment al specialiștilor legat de încălzirea globală

Cea mai caldă lună februarie în România, dar și în Europa. Avertisment al specialiștilor legat de încălzirea globală

Conform datelor, luna februarie a acestui an a fost cea mai caldă din istoria măsurătorilor în România, dar și alte țări europene, arată fizicianul Bogdan Antonescu, într-o analiză InfoClima.ro . Aceste recorduri…




19:35, 22.12.2023

Câte Crăciunuri au avut zăpadă în ultimii 70 de ani. Un climatolog explică de ce avem azi ierni cu ploi și cu fenomene extreme

Bucureștiul abia a văzut zăpada în ultimii 10 ani, cel puțin în perioada Crăciunului, și nici Timișoara nu stă mai bine cu ninsorile. Încălzirea globală înseamnă că în loc de un strat gros de zăpadă, frig și ninsori…




10:05, 28.09.2023

Râuri din România rămase fără viață din cauza poluării. Analiză pe cele mai importante bazine hidrografice de la noi

Mai multe bazine hidrografice din România prezintă valori care nu se încadrează în parametrii normali în ceea ce privește pH-ul, temperatura sau valorile nitraților și nitriților. În unele dintre acestea, viața…




14:05, 29.07.2023

De ce grindina are dimensiuni tot mai mari. Explicațiile experților climatici

Fenomenele meteo extreme par să devină un lucru obișnuit, în condițiile în care săptămâna aceasta în București s-au atins maxime de 40°C, iar în restul țării au fost furtuni care au luat pe sus acoperișuri ori…




00:46, 27.06.2023

Numărul şi durata valurilor de căldură au crescut în Marea Neagră

Apele din jurul Marii Britanii și Irlandei au fost recent afectate de un val de căldură marină de categoria 4 (extremă), în condițiile în care în Oceanul Atlantic de Nord continuă să se înregistreze o căldură extraordinară.…




11:10, 07.05.2023

România campioană în UE la reducerea consumului de energie electrică în orele de vârf

România campioană în UE la reducerea consumului de energie electrică în orele de vârfRomânia a fost unul dintre cele trei state UE care au reușit să-și reducă cererea lunară de energie electrică cu 10%, iarna trecută,…




12:15, 05.05.2023

România, țara din UE care a închis cel mai mult lumina. Cum a fost posibilă reducerea consumului cu 15%

Sistemul energetic european a trecut cu bine peste o iarnă agitată, arată cel mai recent raport al think tank-ului dedicat energiei Ember, citat de InfoClima. România este printre puținele țări, alături de Slovacia…




13:06, 03.02.2023

Cum ne afectează tăierile ilegale și schimbările climatice din Brazilia? „Depindem la nivel global de pădurile tropicale”

Pădurea amazoniană, care se întinde în mare parte pe teritoriul Braziliei, produce 9% din oxigenul de pe Pământ și absoarbe în fiecare an 1,5 miliarde de tone de dioxid de carbon, care poluează și determină schimbări…




17:05, 29.12.2022

Vom rămâne fără pârtii până la finalul secolului, avertizează climatologii. Cel mai negru scenariu: doar o lună pe an cu zăpadă pe Valea Prahovei

Din cauza schimbărilor climatice și a creșterii emisiilor de carbon, numărul de zile cu zăpadă dintr-un an va scădea atât de mult, încât, până la sfârșitul secolului XXI, România va rămâne fără pârtii la munte,…




11:05, 17.11.2022

În trei ani, jumătate din populația lumii va locui în zone fără apă suficientă. Câtă apă consumă românii

Peste două treimi din apa dulce de pe Pământ este folosită în agricultură și în prelucrarea alimentelor de consum, iar categoria cea mai mare consumatoare de apă este producția de carne. Pentru a evita ca în viitor…




10:01, 31.08.2022

Temperaturile medii din România au crescut cu aproape două grade Celsius în ultimii 15 ani. Cum ne afectează

Luna iunie a fost anul acesta, pentru România, a treia cea mai secetoasă din istoria măsurătorilor și a cincea cea mai caldă. Încălzirea globală își arată efectele: temperaturile medii anuale au crescut treptat…




19:20, 20.03.2022

Sorin Cebotari, expert în politici energetice: „Nu extracţia de cărbune este problema, ci capacitatea de generare învechită şi ineficientă“ INTERVIU

Pe fondul războiului Rusiei în Ucraina, Uniunea Europeană caută soluţii pentru înlocuirea cât mai urgentă a gazului rusesc. Sorin Cebotari, expert în politici energetice europene şi fondator al proiectului Infoclima,…




07:00, 05.02.2022

Nu iese foc fără fum: Războaiele pot schimba clima?

Știați că Pentagonul – Ministerul Apărării Americane, produce mai multe emisii de gaze cu efect de sera decât întregul stat suedez? Sau că războaiele au efecte dezastruoase, nu numai prin pierderea de vieți omenești,…




08:15, 03.02.2022

Protest al mai multor organizaţii la Ministerul Energiei: ”Tăiaţi facturile uriaşe la energie’’

Comunitatea Declic si organizatiile Bankwatch România, Greenpeace si 2Celsius organizeaza, joi, un protest la Ministerul Energiei, solicitând solutii concrete pentru reducerea facturilor la energie. "Taiati facturile…




23:00, 29.09.2021

Unde s-a ajuns: Pot ajuta berea și whisky-ul la producerea energiei electrice?

Un fenomen des întâlnit în ultima vreme: distilerii din Scoția folosesc materialul rămas ca urmarea a producției whisky-ului ca și biomasă pentru producerea energiei termice sau electrice. Este un fenomen în derulare……




09:50, 22.07.2021

Cluj: Insula pe care nu vrei să fii în această vară - insula de căldură urbană

Orașele românești, la fel ca majoritatea zonelor urbane din întreaga lume, resimt creșterea temperaturilor mai tare decât zonele rurale, scrie dr. Lorena Axinte, expertă în planificarea urbană și regională, pe…




19:40, 17.06.2021

Coșmarul climatic care ar putea lovi România în următoarele decenii

Schimbările climatice se resimt major și în România, iar temperatura va crește în medie pe întreg teritoriul țării, dar creșterile nu vor fi uniforme. Cele mai pesimiste scenarii indică că temperaturile medii anuale…




15:06, 17.06.2021

Schimbările climatice se vor resimţi major în România, avertizează meteorologii

Schimbările climatice se resimt deja şi se vor resimţi major şi în România. Potrivit unor scenarii meteo, până la sfârşitul acestui secol, temperaturile medii anuale vor creşte cu aproximativ 8 grade Celsius în…




08:05, 17.06.2021

Ce predicții fac climatologii pentru România următoarelor decenii: va dispărea zăpada, temperaturile vor crește cu 8 grade

Schimbările climatice se resimt major și în România, iar temperatura va crește în medie pe întreg teritoriul țării, dar creșterile nu vor fi uniforme. Cele mai pesimiste scenarii indică că temperaturile medii anuale…




14:41, 09.06.2021

​Ce ne așteaptă din punct de vedere climatic până la finalul secolului în România: o reducere cu până la 80% a stratului de zăpadă și "coșmar climatic"…

În scenariul pesimist, la sfârșitul secolului vom avea în România un coșmar climatic din punct de vedere al valurilor de căldură din vară, conform declarațiilor Roxanei Bojariu, cercetător…




16:21, 23.05.2020

Mircea Rus NU mai este în fruntea poliției județului Cluj. Cine îi ia locul?

Comisarul șef Mircea Ion Rus, aflat la conducerea Inspectoratului Județean de Poliție, a primit Ordin de detașare la Ialomița. Informația cu privire la schimbarea din funcție a lui Mircea Rus a circulat în…




10:54, 28.03.2020

VIDEO. Patru autocare cu români veniţi din Italia ajung azi la Cluj. Unde vor fi carantinaţi

Aproximativ 380 de români din Italia au aterizat vineri seara, în jurul 23:00, pe aeroportul din Constanţa, fiind îmbarcaţi la bordul a două avioane. Conform site-ului Infocluj.eu, printre repartriaţi…




14:53, 24.10.2018

Tarifele pentru parcare vor CREȘTE începând de anul viitor

Tarifele pentru abonamentele de parcare în Cluj-Napoca vor fi dublate de anul viitor în timp ce în zona centrală pentru o oră de staționare se va plăti 7 lei, informează InfoCluj.eu. Prima propunere…




10:44, 13.06.2018

Cum să-ți faci pașaport fără să stai la coadă

Ceea ce nu știu mulți dintre cei care își pierd timpul la cozi este faptul că depunerea cererilor în vederea emiterii unui pașaport se poate face, potrivit Direcției Generale de Pașapoarte, nu doar…




16:56, 30.05.2018

O clujeancă a fost ținută cu hemoragie internă în ambulanță, până medicul și-a terminat cafeaua

Luată cu salvarea de acasă după leșinuri cauzate de o hemoragie internă, Ionela, o femeie din satul Sâmboieni, comuna Cămărașu, a fost nevoită să aștepte mai bine de o oră, închisă în ambulanță,…