Horeca - Stiri si informatii despre Horeca | pagina 2 Ultima actualizare: 09:56:16, 24.04.2024
15:35, 14.04.2021
PAS propune patru măsuri-cheie de susținere a industriei HoReCa
Deputați PAS au înregistrat o inițiativă legislativă privind susținere a industriei HoReCa, fiind unul din cele mai afectate de criză sectoare economice. Conform unui studiu, aproape jumătate din angajații (49%)…
04:05, 14.04.2021
Solicitare din partea patronatelor HORECA
Patronatele din industria ospitalităţii solicită guvernului deconectarea domeniului HORECA de la rata incidenţei la mia de locuitori de la 1 iunie, dacă până la acea dată vor fi vaccinaţi 90% dintre angajaţii din…
02:30, 14.04.2021
Marea Britanie deschide localurile, saloanele și sălile de sport
Magazinele, sălile de sport, saloanele și localurile din Anglia s-au deschis din nou după mai bine de trei luni de lockdown. Acest lucru a oferit un impuls considerabil afacerilor cu amînuntul și celor din cadrul…
00:15, 14.04.2021
Patronate: Solicităm Guvernului deconectarea HoReCa de la rata incidenţei de orice fel de la 1 iunie 2021
Federaţia Patronatelor din Industria Ospitalităţii (FIO) solicită Guvernului României deconectarea domeniului HoReCa de la rata incidenţei de orice fel de la 1 iunie 2021, în condiţiile în care până la această…
16:35, 13.04.2021
Emil Boc, despre amenajarea teraselor pe locurile de parcare în Cluj-Napoca: „Nu am rețineri. Sunt alături de HoReCa”
Emil Boc este de acord ca în Cluj-Napoca să se amenajeze astfel de locuri pentru afacerile locale, pe modelul din orașul american New York. Primarul spune că propunerea reprezentanților din HoReCa Cluj este…
16:05, 13.04.2021
Patronatele din Industria Ospitalităţii solicită Guvernului deconectarea HoReCa de la rata incidenţei
Federaţia Patronatelor din Industria Ospitalităţii (FIO) solicită Guvernului României deconectarea domeniului HoReCa de la rata incidenţei de orice fel de la 1 iunie 2021. Solicitarea vine în condiţiile în care…
15:41, 13.04.2021
O nouă întâlnire între mediul de afaceri și municipalitatea piteșteană
Dialog economic și dezvoltare locală, prin parteneriatul dintre municipalitatea piteșteană și UNPR. Astăzi, 13 aprilie 2021, a avut loc întâlnirea lunară dintre reprezentanții administrației locale și ai mediului…
12:10, 13.04.2021
FOTO – Ca-n vremurile bune: Bistrițenii au umplut ieri terasele, pe pietonalul din centru
Ca-n vremurile bune, bistrițenii au ieșit ieri cu zecile și au umplut terasele, bucurându-se de soare și de compania prietenilor. Pietonalul din centru a fost mai animat decât de obicei, spre bucuria proprietarilor…
12:00, 13.04.2021
Patronatele cer „deconectarea industriei ospitalităţii de la rata incidenţei de orice fel de la 1 iunie”
Federaţia Patronatelor din Industria Ospitalităţii (FIO) cer deconectarea HoReCa de la rata incidenţei de orice fel de la 1 iunie 2021, în condiţiile în care până la această dată vor fi vaccinaţi 90% dintre angajaţii…
11:35, 13.04.2021
Patronatele din Industria Ospitalității: Solicităm guvernului deconectarea HoReCa de la rata incidenței de orice fel de la 1 iunie 2021. Cele 7 solicitări…
Federația Patronatelor din Industria Ospitalității (FIO) solicită Guvernului României deconectarea domeniului HoReCa de la rata incidenței de orice fel de la 1 iunie 2021, în condițiile în care…
09:05, 13.04.2021
Scurt ghid de făcut Bugetul franjuri: 10 excepții fiscale care au sărăcit Educația și Sănătatea, tolerate de toți- de la PSD la PNL și USR-PLUS
Partidelor le plac specialii și nu e vorba doar de PSD (care transformat mult Codul fiscal), ci și de PNL, USR-Plus (probabil și celelalte, dar acum ne referim la principalele). S-a vorbit, mai mereu, doar de pensiile…
09:01, 13.04.2021
Angajații din HoReCa au cele mai mici salarii în Cluj. Câți bani primesc lunar
Industria de Hoteluri, Restaurante și Cafenele are printre cele mai mici salarii, iar acest lucru se întâmplă și la Cluj. Un angajat în acest domeniu câștiga în 2019 în medie…
06:45, 13.04.2021
PROPUNERE din partea HoReCa: Nunți cu 200 de persoane în scenariul verde și 100 în cel galben, din 15 mai
PROPUNERE din partea HoReCa: Nunți cu 200 de persoane în scenariul verde și 100 în cel galben, din 15 mai PROPUNERE din partea HoReCa: Nunți cu 200 de persoane în scenariul verde și 100 în cel galben, din 15 mai…
23:05, 12.04.2021
(P) Angelo Po sau ce poate face un cuptor in 2021
De aproape un secol, Angelo Po oferă soluții inovatoare în sectorul HoReCa, mândrindu-se în prezent cu una dintre cele mai performanțe game de cuptoare gastronomice de pe piață. Fără doar și poate, cel mai important echipament dintr-o bucătărie profesională este…
15:20, 12.04.2021
40% din localurile din țara noastră și-au întrerupt activitatea
HoReCa, în prag de faliment! Circa 40 la sută din sălile de ceremonii, disco-baruri și pub-uri și-au sistat activitatea pentru o perioadă nedeterminată, din cauza restricțiilor impuse de pandemie. Reprezentanții…
14:56, 12.04.2021
Bihor: Centrul ''Dignitas'' din Oradea îndrumă tineri adulţi proveniţi din sistemul de protecţie a copilului
Centrul social Dignitas al Direcţiei de Asistenţă Socială Oradea (DASO) găzduieşte 14 tineri, cu vârste între 18 şi 35 de ani, care au părăsit sistemul de protecţie a copilului, dar nu au locuinţă, ei fiind găzduiţi…
14:50, 12.04.2021
Lenjerii de pat CONELTEX - calitate și finețe sublimă
(P) Lenjeria de pat este un element important dacă vrei să ai parte de un somn odihnitor. Atât ambientul în care dormi, luminozitatea și temperatura din cameră, cât și așternuturile în care este înfățat patul,…
12:41, 12.04.2021
Angajaţii din HORECA au cel mai mic salariu (1747 lei)
În luna februarie 2021, câştigul salarial mediu nominal brut a fost 5497 lei, cu 52 lei (-0,9%) mai mic decât în luna ianuarie 2021, potrivit INS. – Câştigul salarial mediu nominal net a fost 3365 lei, în scădere…
11:55, 12.04.2021
INS: Câştigul salarial mediu nominal net a crescut în februarie cu 5,1%, la 3.365 lei. Cele mai mari salarii au fost în IT şi cele mai mici,în domeniul…
“În luna februarie 2021, câştigul salarial mediu nominal brut a fost 5497 lei, cu 52 lei (-0,9%) mai mic decât în luna ianuarie 2021. Câştigul salarial mediu nominal net a fost 3.365 lei, în scădere faţă de luna…
10:30, 12.04.2021
Ce și-au dat seama după un an de pandemie guvernanții români despre terase, baruri și restaurante. Ar fi ajutat enorm dacă se întâmpla asta
La un an de la declanșarea Pandemiei, sectorul HoReCa suferă pierderi greu de recuperat. Printre costurile lunare în cadrul HoReCa se numără și plata drepturilor de autor pentru muzica difuzată în incinta locațiilor.…
16:50, 11.04.2021
PIAȚA MUNCII – Job-uri câștigătoare versus job-uri perdante în pandemie în Maramureș
Piața muncii a trebuit să se adapteze pandemiei de coronavirus. Prima mare schimbare a fost aceea că mulți au început a munci de acasă, lucru care a dus la economii pentru angajatori. Însă tot pandemia a făcut…
23:40, 10.04.2021
Adi Despot, furios pe autorități. Detaliul observat de artist: ”De ce părți ale statului au voie și alții nu?”
Discuția din prezent privind susținerea sectorului organizării de evenimente este pe Ordonanța 224/2020. Ea se referă însă numai la industria HoReCa, analizându-se varianta introducerii codurilor CAEN care definesc…
19:40, 10.04.2021
Grecia anunță deschiderea sezonului turistic pe 14 mai. Condiția de intrare pe teritoriul elen
Harry Theocharis, ministrul turismului din Grecia, a relevat, într-un discurs în Parlamentul elen, planul guvernului pentru redeschiderea sectorului turistic, în ciuda celui de-al treilea val al pandemiei de coronavirus…
16:36, 10.04.2021
Ciocoi anunță cînd restaurantele și cafenelele ar putea fi închise
În contextul în care unii specialiști spun că ar fi bune să se închidă pentru cel puțin două săptămîni domeniul HoReCa, premierul interimar Aureliu Ciocoi a declarat că totul depinde de evoluția pandemică în țară.…
21:01, 09.04.2021
Se vor închide iarăși restaurantele și cafenelele? Ce spune premierul interimar
CHIȘINĂU, 9 apr – Sputnik. În contextul în care unii specialiști că ar fi bune să se închidă pentru cel puțin două săptămâni domeniul Horeca, premierul interimar Aureliu Ciocoi a declarat că totul depinde de evoluția…
18:05, 09.04.2021
Premieră în România: spaţii de parcare transformate în terase pentru a ajuta industria HORECA
Localurile fără terase din Cluj-Napoca ar putea funcţiona din nou, în urma unei iniţiative interesante: zonele de parcare să fie oferite antreprenorilor pentru a-şi servi clienţii în aer liber.
15:31, 09.04.2021
Terase pentru cafenele și restaurante pe locul parcărilor din Cluj-Napoca, după modelul orașului New York
Patronii din HoReCa ar putea să primească un sprijin neașteptat după ce Andi Daiszler a inițiat mai multe discuții cu subprefectul Irina Munteanu și viceprimarul Dan Tarcea pentru ca locurile de parcare să fie…
14:50, 09.04.2021
Litoralul românesc, în derivă. Sezonul estival se apropie cu pași repezi și nimic nu este pus la punct
Alte destinații cunoscute de vacanță cum ar fi Grecia, Turcia sau Bulgaria și-au făcut deja strategii pentru a atrage cât mai mulți turiști. Pe de cealaltă parte, România lasă sistemul HoReCa să se descurce singur.…
10:50, 09.04.2021
Restaurantul La PLĂCINTE este #UnulPentruAltul
eatZZ este despre puterea echipei atât la nivelul fiecărei afaceri Horeca, dar și la nivel de piață pentru că învățăm să ne ajutăm și să creștem împreună. Deciziile de azi contribuie la stabilitatea de mâine.
19:20, 08.04.2021
Guvernul a aprobat prelungirea stării de alertă. Program de circulație extins în noaptea de Paște, liber la vacanță pe Litoral (DOCUMENT)
"În perioada 01.05–02.05.2021 se permite circulația persoanelor în afaralocuinței/gospodăriei, în intervalul orar 20:00-05:00 pentru deplasarea și participarea la slujbele religioase.În perioada 08.05.2021 - 09.05.2021…