Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

15:25, 23.04.2024

Juratul Chefi la cuțite, Richard Abou Zaki, desemnat cel mai bun Chef din Italia la gala de la Milano dedicată excelenței în gastronomie

Chef Richard Abou Zaki a primit ieri, la Milano, în cadrul galei Identità Golose – Le Guide Ristoranti 2024, premiul pentru cel mai bun Chef din Italia. Cea de-a 17-a ediție a galei dedicate excelenței în arta…




07:50, 23.04.2024

Competiție globală de startup-uri în turismul gastronomic, de interes și pentru antreprenorii din turismul băcăuan  

,,UN Tourism” (Organizația Mondială a Turismului), agenție a Organizației Națiunilor Unite responsabilă de promovarea turismului durabil și accesibil universal, în colaborare cu ,,Basque Culinary Center”, lansează…




11:15, 20.04.2024

FOTO / Pasionații de produse artizanale și gastronomie sustenabilă, invitați la Buzău

FOTO / Pasionații de produse artizanale și gastronomie sustenabilă, invitați la Buzău

Buzăul găzduiește în premieră „Conferința Slow Food România”, în data de 24 mai, la Centrul Muzeal „I.C. Brătianu, în intervalul orar 10.00-16.30. Conferința reunește pentru prima dată la Buzău comunitățile Slow…




11:30, 19.04.2024

Concursului regional „Gastronomie și tradiții de pe meleaguri românești” – preparare de cozonaci, la Târgu Lăpuș

Concursului regional „Gastronomie și tradiții de pe meleaguri românești” – preparare de cozonaci, la Târgu Lăpuș

Urmează un alt eveniment deosebit la Târgu Lăpuș. Sâmbătă, 20 aprilie, începând cu ora 11:00, la Grădinița cu Program Prelungit din Târgu Lăpuș, organizează o nouă ediție a Concursului regional „Gastronomie și…




22:06, 13.04.2024

Localnicii din Sânpetru de Câmpie, pregătiţi să deschidă puncte gastronomice după succesul ruşcuţelor

Localnicii din comuna Sânpetru de Câmpie sunt pregătiţi să deschidă puncte gastronomice locale, după succesul mediatic pe care îl înregistrează ghegheţii, cum îi mai spun localnicii, floare identificată de specialişti…




09:25, 13.04.2024

Scrumbii de Florii. Trei zile de festival gastronomic în Satul Pescăresc din Tulcea, la final de aprilie: Concerte, ateliere de creație și ecologie pentru copii

Scrumbii de Florii. Trei zile de festival gastronomic în Satul Pescăresc din Tulcea, la final de aprilie: Concerte, ateliere de creație și ecologie pentru…

Prima ediție a Festivalului gastronomic “Scrumbii de Florii” va avea loc în perioada 26-28 aprilie, în Satul Pescăresc din Tulcea. Pe lângă concerte și delicatese culinare promise de organizatori, vor avea loc…




11:45, 12.04.2024

Servicii artistice pentru Festivalul Traditiilor si Gastronomiei Pescaresti cumparate de Centrul Cultural Judetean Constanta Teodor T. Burada. Cine va concerta (DOCUMENT)

Servicii artistice pentru Festivalul Traditiilor si Gastronomiei Pescaresti cumparate de Centrul Cultural Judetean Constanta Teodor T. Burada. Cine va…

Pe data de 5 aprilie 2024 a aparut in SEAP anuntul atribuirii unui contract de catre Centrul Cultural Judetean Constanta "Teodor T. Burada" spre Caro Music amp; Events SRL. Obiectul contractului reprezinta achizitia…




10:46, 10.04.2024

Sâmbătă, 13 aprilie: Deschiderea sezonului turistic 2024, la Rimetea. Ateliere, gastronomie, tururi ghidate și rafting pe Arieș

Sâmbătă, 13 aprilie: Deschiderea sezonului turistic 2024, la Rimetea. Ateliere, gastronomie, tururi ghidate și rafting pe Arieș

Sâmbătă, 13 aprilie: Deschiderea sezonului turistic 2024, la Rimetea. Ateliere, gastronomie, tururi ghidate și rafting pe Arieș Deschiderea sezonului turistic 2024, la Rimetea. La Rimetea va avea loc sâmbătă, 13…




08:05, 05.04.2024

Local Farmer’s Market, sursa mureșenilor de sănătate gastronomică

Local Farmer’s Market, sursa mureșenilor de sănătate gastronomică

O nouă ediție a Local Farmer"s Market va avea loc vineri, 19 aprilie, în intervalul orar 08:00-19:00 la consacrata sa locație- scările Rákóczi din Municipiul Târgu Mureș. Potrivit anunțului organizatorilor, acest…




08:55, 04.04.2024

Olimpiadă gastronomică devenită tradiție la cea mai mare școală de meserii din Botoșani

Olimpiadă gastronomică devenită tradiție la cea mai mare școală de meserii din Botoșani Începutul lunii aprilie a fost marcat printr-o competiție specială la Liceul Tehnologic „Alexandru Vlahuță” din Șendriceni,…




19:45, 03.04.2024

The Odyssey – un concept de travel premium ce îmbină gastronomia cu navigația în cele mai fascinante părți ale lumii

The Odyssey – un concept de travel premium ce îmbină gastronomia cu navigația în cele mai fascinante părți ale lumii

FINEWISE, agenția de marketing și comunicare specializată pe segmentul de produse și servicii premium, anunță lansarea The Odyssey, un concept de travel & leisure exclusiv ce îmbină navigația, arta culinară și…




14:20, 03.04.2024

Noi oportunități de turism gastronomic pentru pofticioși și curioși, în Timiș

Noi oportunități de turism gastronomic pentru pofticioși și curioși, în Timiș

De mai mulți ani, comuna Margina a devenit o cunoscută destinație turistică, grație produselor locale pe care comunitatea le promovează. Recent, la Margina Sat și la Coșteiu de Sus au fost deschise două puncte…




21:51, 02.04.2024

Două noi puncte gastronomice locale, autorizate într-o comună din Timiș

Două noi puncte gastronomice locale, autorizate într-o comună din Timiș

După ce mai mulți ani la rând au derulat activități de promovare turistică a comunei Margina, de dezvoltare a unor produse turistice locale și implicare a comunității în mai multe activități de profil, doi localnici…




17:01, 02.04.2024

Centrul Teodor T. Burada Constanta si-a asigurat serviciile lui Fuego pentru Festivalul Traditiilor si Gastronomiei Pescaresti (DOCUMENT)

Centrul Teodor T. Burada Constanta si-a asigurat serviciile lui Fuego pentru Festivalul Traditiilor si Gastronomiei Pescaresti (DOCUMENT)

Festivalul Traditiilor si Gastronomiei Pescaresti isi propune sa celebreze bogatia si diversitatea culturii pescaresti din zona, aducand laolalta traditii, obiceiuri si bucate delicioase. Constanta va fi gazda…




15:55, 02.04.2024

Recunoașteri de top pentru vinurile Domeniului Coroanei Segarcea

Recunoașteri de top pentru vinurile Domeniului Coroanei Segarcea

Vinurile din Segarcea au cules și în această primăvară o recoltă impresionantă de recunoașteri internaționale – nu mai puțin de 17 medalii, dintre care șase de diamant și opt de aur. Printre vinurile care au atras…




12:40, 01.04.2024

De Ziua Păcălelilor, Ambasada Franţei anunţă că a înscris în patrimoniul gastronomic „cârnatul de Plechequoi”

De Ziua Păcălelilor, Ambasada Franţei anunţă că a înscris în patrimoniul gastronomic „cârnatul de Plechequoi”

Ambasada Franţei a anunțat luni, 1 aprilie – Ziua Păcălelilor, că a înscris în patrimoniul gastronomic ”cârnatul de Plechequoi”, după înfrăţirea dintre oraşele Buzău şi Plechequoi-sur-Loire. ”Ambasada Franţei în…




10:25, 01.04.2024

Jurații Chefi la cuțite, suprinși de povestea unui concurent care vrea să scrie istorie în gastronomia românească: „Visul meu e..”

Cei patru Chefi se confruntă cu o dublă provocare în ringul amuletei și descoperă povești fascinante în platoul preselecțiilor, diseară, la Chefi la cuțite. Un român revenit în țară după un periplu de 15 ani, ca…




15:10, 29.03.2024

Cumparari directe Constanta: Centrul Cultural Judetean Teodor T. Burada a semnat cu Art By Fuego SRL. Contract, in valoare de 20.000 de lei (DOCUMENT)

Cumparari directe Constanta: Centrul Cultural Judetean Teodor T. Burada" a semnat cu Art By Fuego SRL. Contract, in valoare de 20.000 de lei (DOCUMENT)

Centrul Cultural Judetean Constanta "Teodor T. Burada va achita 20.000 de lei societatii Art By Fuego SRL. Firma controlata de Paul Ciprian Surugiu, si a adjudecat contractul "Servicii interpretare artistica FUEGO…




15:36, 28.03.2024

10 lucruri pe care să nu le faci la stațiunile all inclusive: „Acordați prioritate localurilor care servesc preparate din gastronomia locală”

Vacanțele în stațiuni all inclusiv sunt foarte atractive pentru mulți oameni - și pe bună dreptate. Stabilirea unui buget înainte de a ajunge la destinație te poate scăpa de durerile de cap din timpul călătoriei,…




09:55, 25.03.2024

Romana Rista, primul diplomat culinar din România: „Mâncarea bănățeană a pierdut teren, a rămas în casele oamenilor”

Romana Rista, primul diplomat culinar din România: „Mâncarea bănățeană a pierdut teren, a rămas în casele oamenilor”

Romana Rista este primul diplomat culinar din România. Aceasta a prezentat, în premieră națională, multiculturalitatea gastronomiei locale. Romana a dat, în ultimii zece ani, identitate multietnică bucătăriei bănățene,…




14:20, 24.03.2024

Mâncare ROMANĂ la primul punct gastronomic local din Sălaj Decum-ana 22.03.2024

Mâncare ROMANĂ la primul punct gastronomic local din Sălaj Decum-ana 22.03.2024

Te poti abona GRATUIT la canalul de Youtube ZTV  https://www.youtube.com/c/ztvro  click pe clopotel si vei primi cel mai repede înregistrările video. Facebook:  https://www.facebook.com/groups/ztvmedia/ instagram: …




10:20, 24.03.2024

„DecumAna”, mâncare, istorie și o poveste de familie

„DecumAna”, mâncare, istorie și o poveste de familie

„DecumAna” este primul punct gastronomic local din Moigrad deschis oficial zilele trecute. Nu, nu este restaurant, este un loc simplu, în mijlocul unei familii de sălăjeni, oameni dornici să pună în farfuria turiștilor…




19:25, 23.03.2024

VIDEO: Mircea Groza despre DecumAna, istorie și mâncare

Începând de vineri, la Moigrad funcționează primul punct gastronomic local din zonă. Nu, nu este restaurant, este locul unde un tur ghidat la Porolissum poate fi urmat de o masă cu bucate simple, alese, ca la țară,…




08:05, 23.03.2024

VIDEO: Mircea Groza despre AnaDecum, istorie și mâncare

VIDEO: Mircea Groza despre AnaDecum, istorie și mâncare

Începând de vineri, la Moigrad funcționează primul punct gastronomic local din zonă. Nu, nu este restaurant, este locul unde un tur ghidat la Porolissum poate fi urmat de o masă cu bucate simple, alese, ca la țară,…




22:30, 22.03.2024

PRIMUL PUNCT GASTRONOMIC LOCAL IN SALAJ LA DECUMANA

PRIMUL PUNCT GASTRONOMIC LOCAL IN SALAJ LA DECUMANA

Te poti abona GRATUIT la canalul de Youtube ZTV https://www.youtube.com/c/ztvro click pe clopotel si vei primi cel mai repede înregistrările video. Facebook: https://www.facebook.com/groups/ztvmedia/ instagram:…




15:10, 20.03.2024

În ce zonă a țării se mănâncă cel mai bine. Un cunoscut bucătar explică de ce gastronomia românească are căutare

Românii se laudă, de multe ori, cu bucătăria tradițională, iar preparate autentice sunt apreciate și de către cei care aleg să ne viziteze țara. Astfel, multe persoane se întreabă în ce regiune a țării se găsesc…




17:55, 17.03.2024

Puncte gastronomice locale în județul Alba: 26 de locații din județul Alba unde poți să mănânci „ca la mama acasă”

Puncte gastronomice locale în județul Alba: 26 de locații din județul Alba unde poți să mănânci „ca la mama acasă” Puncte gastronomice locale în județul Alba: 26 de locații din județul Alba unde poți să mănânci…




15:50, 17.03.2024

Inițiativele de dezvoltare a turismului 

Raionul Ștefan Vodă a găzduit prima ediție a Forumului de Dezvoltare Economică Locală: Agricultură, Gastronomie și Turism. Evenimentul a adunat experți și decidenți din Republica Moldova și din Carolina de Nord,…




22:30, 16.03.2024

Echipa Liceului Tehnologic ”Constantin Istrati” Câmpina, premiată la un concurs gastronomic la Brașov

Echipa Liceului Tehnologic ”Constantin Istrati” Câmpina, premiată la un concurs gastronomic la Brașov

Pasionații de brutărie, patiserie, cofetărie şi gastronomie s-au reunit la Brașov, la GastroPan 2024, evenimentul emblematic al industriei panificaţiei, patiseriei, cofetăriei şi HoReCa din România.




20:15, 14.03.2024

Parteneriat culinar moldo-francez

Perspectivele cooperării bilaterale în domeniul gastronomiei au fost discutate de Ambasadoarea RM în Franța Corina Călugăru și Guillaume Gomez, Ambasadorul pentru Gastronomie și Reprezentantul personal al Președintelui…