Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

10:55, 10.06.2021

Gusturi noi în Fabric: tur gastronomic în care veți discuta cu cinci antreprenori și le veți încerca bunătățile

Sâmbăta aceasta puteți vizita cinci afaceri din Fabric, în cadrul unui tur gastronomic organizat de Breasla Ghizilor. Periplul gustativ începe pe malul Begăi, la Faber, apoi veți ajunge în bucătăria celor de la…




16:35, 04.06.2021

Demonstrație gastronomică a unui chef francez pentru studenții Facultății de Inginerie ...

Studenții secției de Științe Gastronomice din cadrul Facultății de Inginerie Alimentară din USV au avut parte de o demonstrație gastronomică de excepție în cursul dimineții de vineri. Un chef francez a fost cel…




12:30, 04.06.2021

Muzeul ASTRA pune umărul la vaccinare! Maratonul de vaccinare dublat de unul gastronomic și meșteșugăresc de-o merge la inimă și... poftă!

  Muzeul ASTRA, instituție ale cărei acțiuni sunt posibile prin finanțarea Consiliului Județean Sibiu, găzduiește în perioada 4-5 iunie 2021 (vineri&sâmbătă) un maraton de vaccinare sub deviza ,,Sibiul revine la…




15:10, 03.06.2021

Vaccinare și gastronomie în parcarea Pavilionului Muzeal Multicultural din Sibiu

Persoanele care se vor vaccina vineri și sâmbătă la centrul de vaccinare amenjat în parcarea Pavilionului Muzeal Multicultural din Sibiu vor avea acces gratuit la Muzeul Astra. Instituția găzduiește...




21:35, 11.05.2021

Timiş anunță startul evenimentelor de cultură gastronomică 'Banat Brunch'

Evenimentele de cultură gastronomică "Banat Brunch" vor reîncepe în judeţul Timiş, din luna iunie, cu mâncare, prieteni şi poveşti prin care se vor descoperi şi redescoperi atracţii turistice rurale, tradiţii şi…




18:55, 11.05.2021

Timiş: Evenimentele de cultură gastronomică ''Banat Brunch'' vor redescoperi atracţii turistice rurale şi tradiţii bănăţene

Evenimentele de cultură gastronomică "Banat Brunch" vor reîncepe în judeţul Timiş, din luna iunie, cu mâncare, prieteni şi poveşti prin care se vor descoperi şi redescoperi atracţii turistice rurale, tradiţii şi…




16:10, 06.05.2021

Moștenirea otomană din bucătărie - gastronomia

Fără doar și poate gastronomia ocupă un important rol în definirea unei culturi și a unui popor. Nu este de mirare ca la aproximativ 100 de ani de la desființarea Imperiului Otoman un important element, încă regăsibil…




12:45, 29.04.2021

Cum să fierbi ouăle de Paște fără să le spargi. Metoda unei experte în gastronomie

Julia Child, una dintre cele mai reputate figuri din gastonomie si femeia care a împrietenit publicul american cu bucataria frantuzeasca, a lasat în una din cartile sale si metoda perfecta pentru a fierbe ouale.…




14:20, 28.04.2021

De unde poti achizitiona cuptoare gastronomie de cea mai buna calitate

Orice bucatarie profesionala echipata ca la carte trebuie sa aiba in dotate cel putin un cuptor gastronimic. Acest tip de cuptoare sunt recunoscute pentru modul in care iti permit sa gatesti rapid, eficient si…




12:55, 24.04.2021

Austria devine prima țară din Europa care RENUNȚĂ la restricții și anunță redeschidere generală

Guvernul austriac a anunţat vineri că are în vedere o redeschidere generală a restaurantelor, hotelurilor şi instituţiilor de cultură la jumătatea lunii mai, după şase luni de la închiderea lor, în condiţiile în…




19:40, 23.04.2021

Coronavirus: Austria are în vedere o redeschidere generală la mijlocul lunii mai

Guvernul austriac a anunţat vineri că are în vedere o redeschidere generală a restaurantelor, hotelurilor şi instituţiilor de cultură la jumătatea lunii mai, după şase luni de la închiderea lor, în…




09:06, 20.04.2021

IPOTEZE DE LUCRU – Iulian MAREȘ – Gastronomie şi brand de oraş

Frumoasa urbe a Târgoviștei a fost recent tulburată de o zarvă politică în care calul de bătaie a fost sectorul Post-ul IPOTEZE DE LUCRU – Iulian MAREȘ – Gastronomie şi brand de oraş apare prima dată în Gazeta…




15:45, 13.04.2021

FOTO/VIDEO – TIHA BÂRGĂULUI: Punct gastronomic local, „La Elena din deal”

Festin și răsfăț culinar total – astăzi, în Tiha Bârgăului, acolo unde Asociația Produs în Bistrița-Năsăud a inaugurat încă un punct gastronomic – „La Elena din deal”. Chef Elena Rus este care făcea senzație în…




00:01, 04.03.2021

Constantin Pălivan împacă medicina cu gastronomia

Constantin Pălivan este medic în cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu din 1976 şi director medical din 2006. Chiar dacă în ultimii ani Constantin Pălivan s-a ocupat mai mult de partea administrativă…




17:35, 13.02.2021

Sibiul, inclus în topul celor mai bune destinații turistice europene datorită gastronomiei și culturii sale

Sibiul a fost inclus în top 5 al celor mai bune destinații europene, după o competiție desfășurată în perioada 20 ianuarie – 10 februarie 2021. Directorul Asociației European Best Destinations, cea care a organizat…




16:45, 03.02.2021

Savurează experiențele gastronomice de la restaurantele din Iulius Town la pachet sau pe terasă!

ADVERTORIAL. Ți-e poftă de un preparat gustos și rafinat? Iulius Town te invită într-o fabuloasă incursiune culinară pe tot mapamondul! Bucătarii își demonstrează în continuare îndemânarea prin pregătirea unor…




09:45, 16.01.2021

Sărbătoare gastronomică la Slănic-Moldova

O atracție specială a stațiunii Slănic-Moldova o reprezintă ,,Crama Domnească”, un restaurant-terasă cu specific tradițional românesc, deosebit de atractiv, atât prin excelenta sa poziționare, cât și prin ambientul…




23:10, 30.12.2020

Cum arată acum Răzvan Babană de la Chefi la cuțite! Fostul concurent are o nouă meserie ce nu include deloc gastronomia! / FOTO

Chiar dacă a trecut ceva timp de când și-a făcut apariția în cadrul show-ului culinar Chefi la cuțite, Răzvan Babană continuă să fie unul dintre cei mai îndrăgiți foști concurenți. Puțini știu însă cum arată acum,…




20:30, 21.12.2020

„La Pas”, festivalul transformat în program de gastronomie sustenabilă cu rețete tradiționale, producători locali și multe evenimente

Anul trecut, „La Pas” s-a desfășurat în Parcul Rozelor, însă pandemia a forțat transformarea evenimentului. Astfel, programul de gastronomie sustenabilă „La Pas” s-a desfășurat în 2020 timp de cinci săptămâni și…




10:10, 19.12.2020

Turismul gastronomic din Delta Dunării, promovat printr-un caiet cu bunătăţi: reţeta celui mai pufos cozonac şi al maionezei din pufuleţi

Lipovencele din Delta Dunării au ştiut să supravieţuiască iernilor lungi şi grele preparând în cele mai diverse feluri peştele prins peste vară. Aşa i-au atras şi pe turişti: au condimentat bucatele delicioase…




07:20, 18.12.2020

Crăciun Ţărănesc: Eveniment de promovare a gastronomiei şi meşteşugurilor tradiţionale - de vineri, până duminică, la MNŢR

O nouă ediţie a evenimentului de promovare a gastronomiei, artei urbane şi meşteşugurilor tradiţionale româneşti "Crăciun Ţărănesc" va fi găzduită, de vineri până duminică, între orele 10,00 - 18,00, la Muzeul…




11:51, 03.12.2020

„La masă în Banat“, un nou proiect al Asociaţiei Acasă în Banat

CARAŞ-SEVERIN – Din dorinţa de a promova patrimoniul gastronomic bănăţean, asociaţia a lansat acest proiect zilele trecute, în ideea conservării reţetelor tradiţionale din judeţele Caraş-Severin şi Timiş, precum…




10:55, 02.12.2020

La masă în Banat: patrimoniul gastronomic, în prim-plan

Asociația Acasă în Banat anunță lansarea proiectului „La masă în Banat”, o amplă inițiativă de documentare și promovare a patrimoniului gastronomic din zona Banatului. The post La masă în Banat: patrimoniul gastronomic,…




20:00, 30.11.2020

După 10 ani petrecuţi în Franţa, un sătmărean s-a întors în ţară şi cultivă „aurul gastronomiei”

Unul dintre cele mai scumpe ingrediente din bucătăria internaţională, şofranul 9supranumit „aurul gastronomiei”), a fost motivaţia de a se întoarce în România pentru Adrian, un tânăr plecat de 10 ani în Franţa.…




08:26, 13.11.2020

Cel mai delicios aperitiv. Cum faci chifteluţe din peşte şi ce pui în compoziţie

Un aperitiv delicios poate fi gătit de orice gospodină acasă, după reţeta regreatatului gastronom Radu Anton Roman. Chifteaua din peşte se prepară rapid. Reţeta felului de mâncare gustos, simplu şi sănătos o regăsim…




16:55, 12.11.2020

Podgoriile, berea, folclorul şi gastronomia sunt atuurile care asigură dinamismul județului Timiș

Cuvântul "dinamic" descrie cel mai fidel judeţul Timiş, iar cuvintele care definesc cel mai bine judeţul sunt "cultură" şi "istorie", consideră specialiştii selectaţi de Asociaţia pentru Promovarea şi Dezvoltarea…




00:21, 18.10.2020

Chefi fără cuțite. Dacă stăm, ce-o să mâncăm?

Obiectul muncii… Gastronomia! Oferă satisfacție necesității de a savura, ceea ce firesc, organismul o cere. Când nevoia se îmbină cu plăcerea, putem vorbi despre arta culinară. Trăim pentru a mânca sau mâncăm pentru…




10:41, 07.10.2020

La Turda se va înființa o școală postliceală pentru specializări și calificări care țin de ”ospitalitate” în turismul gastronomic (VIDEO)

Slow Food Turda s-a alăturat și în acest an campaniei europene Good Food Good Farming, a anunțat președintele asociației Marta Pozsonyi, în cadrul unei conferințe de presă. Acesta este doar un sumar al știrilor.…




20:15, 05.10.2020

Ziua gastronomiei: ciorbă de burtă şi sorbetto de ţuică

Nici cramele, nici patronii de restaurante nu s-au grăbit să sărbătorească, ieri, Ziua naţională a gastronomiei şi a vinului românesc, care se ţine, conform legii, în prima duminică din luna octombrie....




17:50, 05.10.2020

Chateau Vartely a transformat Ziua Națională a Vinului într-un moment de neuitat: Excursiile prin vinărie, degustările de vinuri și gastronomia diversă…

Pe 3 și 4 octombrie Moldova celebrează unica sărbătoare națională din lume dedicată vinului – „Ziua Națională a Vinului” care în acest an a ajuns deja la cea de a 19 - a ediție. Cu această ocazie, Vinaria Château…