Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

15:25, 23.04.2024

Juratul Chefi la cuțite, Richard Abou Zaki, desemnat cel mai bun Chef din Italia la gala de la Milano dedicată excelenței în gastronomie

Chef Richard Abou Zaki a primit ieri, la Milano, în cadrul galei Identità Golose – Le Guide Ristoranti 2024, premiul pentru cel mai bun Chef din Italia. Cea de-a 17-a ediție a galei dedicate excelenței în arta…




07:50, 23.04.2024

Competiție globală de startup-uri în turismul gastronomic, de interes și pentru antreprenorii din turismul băcăuan  

,,UN Tourism” (Organizația Mondială a Turismului), agenție a Organizației Națiunilor Unite responsabilă de promovarea turismului durabil și accesibil universal, în colaborare cu ,,Basque Culinary Center”, lansează…




11:15, 20.04.2024

FOTO / Pasionații de produse artizanale și gastronomie sustenabilă, invitați la Buzău

FOTO / Pasionații de produse artizanale și gastronomie sustenabilă, invitați la Buzău

Buzăul găzduiește în premieră „Conferința Slow Food România”, în data de 24 mai, la Centrul Muzeal „I.C. Brătianu, în intervalul orar 10.00-16.30. Conferința reunește pentru prima dată la Buzău comunitățile Slow…




11:30, 19.04.2024

Concursului regional „Gastronomie și tradiții de pe meleaguri românești” – preparare de cozonaci, la Târgu Lăpuș

Concursului regional „Gastronomie și tradiții de pe meleaguri românești” – preparare de cozonaci, la Târgu Lăpuș

Urmează un alt eveniment deosebit la Târgu Lăpuș. Sâmbătă, 20 aprilie, începând cu ora 11:00, la Grădinița cu Program Prelungit din Târgu Lăpuș, organizează o nouă ediție a Concursului regional „Gastronomie și…




12:25, 18.04.2024

Compania japoneză Enagic are la Pitești unul dintre cele mai moderne showroom-uri internaționale

Compania japoneză Enagic are la Pitești unul dintre cele mai moderne showroom-uri internaționale

Compania japoneză Enagic este cel mai mare producător de ionizatoare din lume. Sistemele de apă Kangen de la Enagic îmbunătățesc cea mai importantă sursă de viață a naturii – apa, folosind cele mai recente cercetări…




10:15, 18.04.2024

Moment istoric pentru medicina din Ardeal! În premieră, Clujul va face transplanturi hepatice începând din acest an - FOTO

Moment istoric pentru medicina din Ardeal! În premieră, Clujul va face transplanturi hepatice începând din acest an - FOTO

Clujul va face din luna mai 2024 transplanturi hepatice la Cluj-Napoca, după includerea Institutului de Gastroenterologie și Hepatologie (IRGH) „Octavian Fodor” în Programul Național de Transplant Hepatic. Deja,…




10:10, 18.04.2024

Premieră pentru medicina din Ardeal! Clujul va face transplanturi hepatice începând din acest an - FOTO

Premieră pentru medicina din Ardeal! Clujul va face transplanturi hepatice începând din acest an - FOTO

Clujul va face din luna mai 2024 transplanturi hepatice la Cluj-Napoca, după includerea Institutului de Gastroenterologie și Hepatologie (IRGH) „Octavian Fodor” în Programul Național de Transplant Hepatic. Deja,…




22:21, 17.04.2024

Clujul face un pas important spre realizarea primului transplantul hepatic din medicina ardeleană - FOTO

Clujul face un pas important spre realizarea primului transplantul hepatic din medicina ardeleană - FOTO

Clujul va face din luna mai 2024 transplanturi hepatice la Cluj-Napoca, după includerea Institutului de Gastroenterologie și Hepatologie (IRGH) „Octavian Fodor” în Programul Național de Transplant Hepatic. Deja,…




17:55, 17.04.2024

Clujul a devenit centru de transplant hepatic: “Este un moment istoric!”

Clujul a devenit centru de transplant hepatic: “Este un moment istoric!”

La Institutul de Gastroenterologie și Hepatologie „Octavian Fodor” din Cluj-Napoca a avut loc, miercuri, 17 aprilie, lansarea oficială a Programului Național de Transplant Hepatic în Transilvania.




11:55, 16.04.2024

va schimba ‘regulile’ pe continent

va schimba ‘regulile’ pe continent

România urmăreşte să obţină o cotă din pachetul de acţiuni al Gastrade, consorţiul care administrează FSRU Alexandroupoli. Mai precis, această țară balcanică își propune să achiziționeze 10% din capitalul social…




22:06, 13.04.2024

Localnicii din Sânpetru de Câmpie, pregătiţi să deschidă puncte gastronomice după succesul ruşcuţelor

Localnicii din comuna Sânpetru de Câmpie sunt pregătiţi să deschidă puncte gastronomice locale, după succesul mediatic pe care îl înregistrează ghegheţii, cum îi mai spun localnicii, floare identificată de specialişti…




09:25, 13.04.2024

Scrumbii de Florii. Trei zile de festival gastronomic în Satul Pescăresc din Tulcea, la final de aprilie: Concerte, ateliere de creație și ecologie pentru copii

Scrumbii de Florii. Trei zile de festival gastronomic în Satul Pescăresc din Tulcea, la final de aprilie: Concerte, ateliere de creație și ecologie pentru…

Prima ediție a Festivalului gastronomic “Scrumbii de Florii” va avea loc în perioada 26-28 aprilie, în Satul Pescăresc din Tulcea. Pe lângă concerte și delicatese culinare promise de organizatori, vor avea loc…




11:45, 12.04.2024

Servicii artistice pentru Festivalul Traditiilor si Gastronomiei Pescaresti cumparate de Centrul Cultural Judetean Constanta Teodor T. Burada. Cine va concerta (DOCUMENT)

Servicii artistice pentru Festivalul Traditiilor si Gastronomiei Pescaresti cumparate de Centrul Cultural Judetean Constanta Teodor T. Burada. Cine va…

Pe data de 5 aprilie 2024 a aparut in SEAP anuntul atribuirii unui contract de catre Centrul Cultural Judetean Constanta "Teodor T. Burada" spre Caro Music amp; Events SRL. Obiectul contractului reprezinta achizitia…




11:50, 10.04.2024

Care sunt cele mai comune simptome întâlnite la școlari și ce semnifică acestea?

Care sunt cele mai comune simptome întâlnite la școlari și ce semnifică acestea?

Pe măsură ce copiii de cresc, încep să aprecieze și să exploreze tot mai mult lumea din jurul lor. Astfel, dat fiind acest contact cu mediul exterior, copiii de vârstă școlară, cu vârste cuprinse între 6 și 12…




10:46, 10.04.2024

Sâmbătă, 13 aprilie: Deschiderea sezonului turistic 2024, la Rimetea. Ateliere, gastronomie, tururi ghidate și rafting pe Arieș

Sâmbătă, 13 aprilie: Deschiderea sezonului turistic 2024, la Rimetea. Ateliere, gastronomie, tururi ghidate și rafting pe Arieș

Sâmbătă, 13 aprilie: Deschiderea sezonului turistic 2024, la Rimetea. Ateliere, gastronomie, tururi ghidate și rafting pe Arieș Deschiderea sezonului turistic 2024, la Rimetea. La Rimetea va avea loc sâmbătă, 13…




06:50, 10.04.2024

Atenție la Norovirus, un virus extrem de contagios care cauzează gastroenterită

Atenție la Norovirus, un virus extrem de contagios care cauzează gastroenterită

Norovirusul este un virus extrem de contagios care cauzează gastroenterită, o inflamație a tractului digestiv. Acesta este cunoscut și sub denumirea de „gastroenterită virală” sau „boala vomei”. Norovirusul este…




16:45, 08.04.2024

Afecțiuni gastrice cauzate de absența dinților? Iată la ce soluții ai putea apela

Gastrita, ulcerul și refluxul gastroesofagian sunt afecțiuni care pot fi cauzate de absența dinților. Pierderea dinților poate fi determinată de diferite motive precum caria dentară, parodontita sau accidentele,…




12:41, 08.04.2024

Alertă medicală: Norovirusul este un virus extrem de contagios 

Alertă medicală: Norovirusul este un virus extrem de contagios 

Alertă medicală: Norovirusul este un virus extrem de contagios care cauzează gastroenterită, o inflamație a tractului digestiv.  Acesta este cunoscut și sub denumirea de „gastroenterită virală” sau „boala vomei”. …




14:20, 03.04.2024

Noi oportunități de turism gastronomic pentru pofticioși și curioși, în Timiș

Noi oportunități de turism gastronomic pentru pofticioși și curioși, în Timiș

De mai mulți ani, comuna Margina a devenit o cunoscută destinație turistică, grație produselor locale pe care comunitatea le promovează. Recent, la Margina Sat și la Coșteiu de Sus au fost deschise două puncte…




08:55, 03.04.2024

Diferența între gastrită și ulcer. Sunt cele mai întâlnite diagnostice primăvara. Ce spun medicii

În rândurile de mai jos îți vom spune care este diferența între gastrită și ulcer. Sunt cele mai întâlnite diagnostice primăvara, în sezonul cald. Iată ce spun medicii despre aceste două afecțiuni!




21:51, 02.04.2024

Două noi puncte gastronomice locale, autorizate într-o comună din Timiș

Două noi puncte gastronomice locale, autorizate într-o comună din Timiș

După ce mai mulți ani la rând au derulat activități de promovare turistică a comunei Margina, de dezvoltare a unor produse turistice locale și implicare a comunității în mai multe activități de profil, doi localnici…




17:01, 02.04.2024

Centrul Teodor T. Burada Constanta si-a asigurat serviciile lui Fuego pentru Festivalul Traditiilor si Gastronomiei Pescaresti (DOCUMENT)

Centrul Teodor T. Burada Constanta si-a asigurat serviciile lui Fuego pentru Festivalul Traditiilor si Gastronomiei Pescaresti (DOCUMENT)

Festivalul Traditiilor si Gastronomiei Pescaresti isi propune sa celebreze bogatia si diversitatea culturii pescaresti din zona, aducand laolalta traditii, obiceiuri si bucate delicioase. Constanta va fi gazda…




15:55, 02.04.2024

Recunoașteri de top pentru vinurile Domeniului Coroanei Segarcea

Recunoașteri de top pentru vinurile Domeniului Coroanei Segarcea

Vinurile din Segarcea au cules și în această primăvară o recoltă impresionantă de recunoașteri internaționale – nu mai puțin de 17 medalii, dintre care șase de diamant și opt de aur. Printre vinurile care au atras…




12:40, 01.04.2024

De Ziua Păcălelilor, Ambasada Franţei anunţă că a înscris în patrimoniul gastronomic „cârnatul de Plechequoi”

De Ziua Păcălelilor, Ambasada Franţei anunţă că a înscris în patrimoniul gastronomic „cârnatul de Plechequoi”

Ambasada Franţei a anunțat luni, 1 aprilie – Ziua Păcălelilor, că a înscris în patrimoniul gastronomic ”cârnatul de Plechequoi”, după înfrăţirea dintre oraşele Buzău şi Plechequoi-sur-Loire. ”Ambasada Franţei în…




13:50, 28.03.2024

Turul Uruguayului, suspendat temporar după mai multe cazuri de gastroenterită în rândul concurenţilor

Turul Uruguayului, suspendat temporar după mai multe cazuri de gastroenterită în rândul concurenţilor

Mai multe cazuri de gastroenterită înregistrate în rândul cicliştilor au dus la suspendarea temporară a celei de-a 79-a ediţii a Turului Uruguayului, informează EFE, potrivt Agerpres. Conform organizatorilor cursei,…




14:20, 24.03.2024

Mâncare ROMANĂ la primul punct gastronomic local din Sălaj Decum-ana 22.03.2024

Mâncare ROMANĂ la primul punct gastronomic local din Sălaj Decum-ana 22.03.2024

Te poti abona GRATUIT la canalul de Youtube ZTV  https://www.youtube.com/c/ztvro  click pe clopotel si vei primi cel mai repede înregistrările video. Facebook:  https://www.facebook.com/groups/ztvmedia/ instagram: …




10:20, 24.03.2024

„DecumAna”, mâncare, istorie și o poveste de familie

„DecumAna”, mâncare, istorie și o poveste de familie

„DecumAna” este primul punct gastronomic local din Moigrad deschis oficial zilele trecute. Nu, nu este restaurant, este un loc simplu, în mijlocul unei familii de sălăjeni, oameni dornici să pună în farfuria turiștilor…




19:25, 23.03.2024

VIDEO: Mircea Groza despre DecumAna, istorie și mâncare

Începând de vineri, la Moigrad funcționează primul punct gastronomic local din zonă. Nu, nu este restaurant, este locul unde un tur ghidat la Porolissum poate fi urmat de o masă cu bucate simple, alese, ca la țară,…




08:05, 23.03.2024

VIDEO: Mircea Groza despre AnaDecum, istorie și mâncare

VIDEO: Mircea Groza despre AnaDecum, istorie și mâncare

Începând de vineri, la Moigrad funcționează primul punct gastronomic local din zonă. Nu, nu este restaurant, este locul unde un tur ghidat la Porolissum poate fi urmat de o masă cu bucate simple, alese, ca la țară,…




22:30, 22.03.2024

PRIMUL PUNCT GASTRONOMIC LOCAL IN SALAJ LA DECUMANA

PRIMUL PUNCT GASTRONOMIC LOCAL IN SALAJ LA DECUMANA

Te poti abona GRATUIT la canalul de Youtube ZTV https://www.youtube.com/c/ztvro click pe clopotel si vei primi cel mai repede înregistrările video. Facebook: https://www.facebook.com/groups/ztvmedia/ instagram:…